10 Makanan Tambahan Protein Terbaik Bukan Serbuk

Bahagian paling sukar untuk menjadi cergas berlaku di rumah: berdiet untuk mengekalkan fizikal anda, mengemas lebih banyak daging pada pec, atau mengetatkan pinggang anda. Perjuangan di dapur adalah nyata seperti di bangku simpanan—kerana protein, makronutrien yang...

12 Kes Terbaik Mutlak Untuk iPad Air Anda

Jika iPad Air terbaharu ialah penerokaan pertama anda ke dunia tablet, dialu-alukan. Jika ia adalah kegilaan anda kerana anda membeli yang terbaharu untuk mendapatkan butiran dan aksesori yang paling terkini, kami gembira anda bertahan. iPad Airs adalah seperti...

21 Jenama Beg Duit Lelaki

Melindungi wang tunai, kad kredit dan kad perniagaan anda adalah penting dengan dompet. Walaupun fungsi utama mereka adalah untuk melindungi wang tunai anda, dompet untuk lelaki juga mempunyai tujuan estetik. Mereka boleh digunakan untuk menyatakan gaya dan falsafah...

60 Hadiah Untuk lelaki Yang Nampak Ada Segalanya

Semua orang tahu bahawa seorang lelaki dalam hidup mereka yang benar-benar luar biasa dan unik. Dia mempunyai benang luar biasa yang diikat di lengan bajunya pada setiap perhimpunan, menggunakan alat atau gizmo yang paling hebat untuk diperagakan pada setiap lawatan,...

30 Idea Hadiah Hari Bapa [2022]

Tidak ada perasaan yang lebih hebat daripada menghadiahkan hadiah yang anda pasti akan diterima dengan kegembiraan yang murni. Hadiah ini mungkin bukan sesuatu yang diingini oleh penerima, tetapi ia menjadi salah satu harta mereka yang paling berharga. Setiap lelaki...

10 Kuali Non-Stick Terbaik di Malaysia [2022]

Kuali tidak melekat menawarkan kemudahan dan membolehkan anda mengambil pendekatan yang lebih sihat untuk makanan anda dengan kurang penggunaan minyak. Selain itu, pembersihan selepas itu adalah mudah! Russell Taylors Non-Stick Marble Coated Deep Fry Pan Tahan lama...

10 Minyak Wangi Lelaki Terbaik Di Malaysia [2022]

adakah anda tertanya-tanya apa yang harus diberikan kepada lelaki terbaik anda? Nah, bagaimana dengan minyak wangi? Minyak wangi bukan hanya cara yang sempurna untuk merawat ayah terbaik di dunia tetapi ia juga merupakan hadiah yang ideal untuk lelaki kerana lelaki,...

Air Fryer Terbaik Di Malaysia [2022]

Mencari kaedah untuk menikmati makanan goreng tanpa menyumbat arteri anda? Air fryer terbaik di Malaysia menawarkan cara untuk melakukannya, berkat kejayaan teknologi memasak! Ini memberi anda keupayaan untuk menghasilkan makanan goreng dengan kandungan lemak tepu...

10 Kursus Dalam Web Terbaik Untuk Belajar Bhasa Inggeris

Terdapat begitu banyak laman web berbeza yang mencadangkan begitu banyak pelajaran yang berbeza sehingga selalunya sukar untuk memilih yang mana satu untuk dipercayai.

Dalam panduan ringkas ini, berikut ialah 10 laman web bahasa Inggeris terbaik kami untuk belajar bahasa Inggeris:

#1: Scholastic Super English

Scholastic Super English ialah tapak web yang perlu anda ingat jika anda ingin belajar bahasa Inggeris. Kami adalah pencipta program pembelajaran dan membaca bahasa terbesar di dunia untuk kanak-kanak. Scholastic mempunyai lebih 100 tahun pengalaman dalam menyediakan bahan pembelajaran yang berkualiti kepada kanak-kanak.

Anda memulakan perjalanannya dengan mengambil bahagian dalam KELAS PERCUBAAN PERCUMA dan dalam Perundingan Ibu Bapa-Guru. Scholastic yakin bahawa mereka mampu membantu anak-anak anda yakin dan menikmati pembelajaran bahasa baharu.

#2: Globe Speaker

Ciri terbesar Globe Speaker ialah metodologinya. Dua kali dianugerahkan dan dibangunkan oleh ahli bahasa, ahli didaktik dan guru ia benar-benar membantu anda mendapatkan pembelajaran bahasa Inggeris anda yang terbaik. Kaedah unik dan inovatif mereka terdiri daripada berpuluh-puluh permainan mini yang anda akses langkah demi langkah. 

Setiap langkah membolehkan anda mempelajari 10 perkataan baharu + perkataan yang telah anda pelajari, dijana secara rawak dalam permainan. Statistik yang tepat akan menunjukkan kepada anda mata terkuat anda serta perkara yang perlu anda usahakan. Dengan cara ini, anda boleh maju mengikut kadar anda sendiri dan memanfaatkan pembelajaran anda sepenuhnya.

#3: BBC Learning English

BBC Learning English ialah alternatif yang bagus jika anda suka membaca tentang berita, budaya dan trivia bahasa Inggeris. Tapak web ini memfokuskan pada media dan bertujuan untuk mengajar bahasa Inggeris yang “dituturkan” sebenar, berbeza daripada apa yang biasa anda lihat pada pelajaran dan latihan.

Mereka mempunyai ciri menghiburkan seperti “6 minit Bahasa Inggeris” dan “Bahasa yang kita tuturkan” yang dibuat untuk mereka yang berminat dengan fakta trivia serta bahasa Inggeris dan evolusinya.

#4: British Council

Laman web British Council ialah satu lagi alat hebat untuk belajar bahasa Inggeris. Mereka menawarkan kursus dalam talian yang akan membantu anda melatih satu set kemahiran yang luas seperti membaca, menulis, perbendaharaan kata dll. Mereka juga menyediakan aplikasi LearningEnglish dan permainan mini, supaya anda boleh berseronok semasa anda mempraktikkan apa yang telah anda pelajari! Seperti dalam kebanyakan tapak web lain, anda boleh mengambil ujian untuk menilai tahap anda dan memilih yang terbaik untuk anda.

#5: JenniferESL

Jennifer mempunyai lebih 600 video pengajaran di saluran YouTubenya serta tapak web yang lengkap. Anda akan dapat mencari latihan, pelajaran, petua belajar dan pembetulan terperinci tetapi juga menempah pelajaran dalam talian untuk dipelajari dengan Jennifer dalam kumpulan atau secara peribadi! Ini, digabungkan dengan saluran Youtubenya, adalah alat yang hebat untuk belajar bahasa Inggeris dengan berkesan.

#6: News in Levels

Di sini, anda akan menemui berita yang ditulis dalam tiga peringkat bahasa Inggeris yang berbeza: Tahap 1 (pemula) Tahap 2 (pertengahan) Tahap 3 (lanjutan). Ia adalah tapak web yang hebat jika anda suka membaca berita tetapi tidak berasa cukup yakin untuk membaca artikel yang panjang dan (kadang-kadang) rumit. Anda boleh menikmati membaca serta mendengar berita. Mereka juga mempunyai saluran YouTube, pelajaran dan ujian supaya anda boleh melakukan latihan yang berkaitan dengan berita yang anda dengar/baca untuk memastikan anda faham dengan sempurna.

#7: English Club

Di English Club anda akan dapat mencari semua yang anda perlukan untuk mempelajari bahasa Inggeris: pelajaran, latihan, mata tatabahasa… serta sumber ESL yang hebat seperti eBuku, aktiviti dan banyak lagi. Jika anda berminat dengan sejarah dan budaya Inggeris, terdapat banyak sumber yang dikhaskan untuknya (“Minggu ini dalam sejarah” contohnya)

Anda juga boleh mencari perbincangan untuk bertukar dengan pelajar lain dan mungkin mencari rakan baharu untuk berlatih. Terokai tapak web kelab Inggeris untuk mengetahui lebih lanjut tentang ciri lain kelab itu.

#8: ISpeakSpokeSpoken

Laman web ini bertujuan untuk membantu anda belajar bahasa Inggeris sambil berseronok. Tahap anda tidak penting: anda boleh menjadi seorang pemula yang lengkap atau sudah mempunyai set kemahiran yang baik. Salah satu ciri yang hebat ialah terdapat banyak kategori berbeza untuk dipilih untuk mengkaji perkara yang anda perlukan. Malah terdapat kategori khusus untuk petua, kaedah untuk belajar dengan cekap dan juga sesuatu tentang kata kerja yang tidak teratur.

#9: ManyThings

Laman web ini dibuat khas untuk Pelajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua atau sebagai bahasa asing. (ESL/EFL). Terdapat banyak kuiz, permainan perkataan (seperti silang kata, contohnya) dan aktiviti lain untuk membantu anda belajar bahasa Inggeris dengan cara yang menyeronokkan.

#10: YouTube!

Youtube adalah tempat yang sangat luas di mana anda boleh menemui apa sahaja dan segala-galanya. Tetapi terdapat banyak video khusus untuk pembelajaran yang menjadikannya salah satu tempat terbaik untuk mempelajari sesuatu yang baharu. Terutama bahasa Inggeris; terdapat video pendek atau panjang, video tentang tatabahasa, tentang budaya, sejarah, subjek tertentu atau tema perbendaharaan kata… Tetapi terdapat juga video yang menyeronokkan, muzik dan banyak lagi cara untuk belajar bahasa Inggeris. Anda akan menemui sesuatu yang anda nikmati pastinya.

Perkara yang perlu dicari apabila memilih tapak web yang baik

Terdapat

Begitu banyak sumber dalam talian yang hebat untuk mengajar anda bahasa Inggeris. Tetapi berhati-hati, tidak semuanya 100% tepat atau sesuai untuk pembelajaran. Inilah perkara yang perlu anda cari dalam tapak web yang baik:

Ketepatan: ini adalah yang paling penting. Laman web hendaklah jelas, menggunakan tatabahasa dan ejaan yang betul. Anda tidak boleh belajar dengan berkesan jika anda belajar daripada sesuatu yang penuh dengan kesilapan. Jadi berhati-hatilah.

Tahap: pilih sesuatu yang anda rasa sesuai dengan tahap anda. Inilah sebabnya mengapa banyak laman web membenarkan anda mengambil ujian sebelum membimbing anda ke satu atau kursus lain. Pilih sesuatu yang terlalu mudah dan anda tidak akan belajar sesuatu yang baru, pilih sesuatu yang terlalu sukar dan anda akan berkecil hati dan menggugurkan segala-galanya. Luangkan masa anda untuk memilih sesuatu.

Hiburan: pembelajaran haruslah mudah dan menghiburkan. Anda belajar dengan cepat dan berkesan jika anda berseronok semasa anda belajar. Ia terbukti secara saintifik! Jadi cuba pilih laman web yang menggabungkan pelajaran, latihan dan permainan.

10 Makanan Tambahan Protein Terbaik Bukan Serbuk

Bahagian paling sukar untuk menjadi cergas berlaku di rumah: berdiet untuk mengekalkan fizikal anda, mengemas lebih banyak daging pada pec, atau mengetatkan pinggang anda. Perjuangan di dapur adalah nyata seperti di bangku simpanan—kerana protein, makronutrien yang...

12 Kes Terbaik Mutlak Untuk iPad Air Anda

Jika iPad Air terbaharu ialah penerokaan pertama anda ke dunia tablet, dialu-alukan. Jika ia adalah kegilaan anda kerana anda membeli yang terbaharu untuk mendapatkan butiran dan aksesori yang paling terkini, kami gembira anda bertahan. iPad Airs adalah seperti...

21 Jenama Beg Duit Lelaki

Melindungi wang tunai, kad kredit dan kad perniagaan anda adalah penting dengan dompet. Walaupun fungsi utama mereka adalah untuk melindungi wang tunai anda, dompet untuk lelaki juga mempunyai tujuan estetik. Mereka boleh digunakan untuk menyatakan gaya dan falsafah...

60 Hadiah Untuk lelaki Yang Nampak Ada Segalanya

Semua orang tahu bahawa seorang lelaki dalam hidup mereka yang benar-benar luar biasa dan unik. Dia mempunyai benang luar biasa yang diikat di lengan bajunya pada setiap perhimpunan, menggunakan alat atau gizmo yang paling hebat untuk diperagakan pada setiap lawatan,...

30 Idea Hadiah Hari Bapa [2022]

Tidak ada perasaan yang lebih hebat daripada menghadiahkan hadiah yang anda pasti akan diterima dengan kegembiraan yang murni. Hadiah ini mungkin bukan sesuatu yang diingini oleh penerima, tetapi ia menjadi salah satu harta mereka yang paling berharga. Setiap lelaki...

10 Kuali Non-Stick Terbaik di Malaysia [2022]

Kuali tidak melekat menawarkan kemudahan dan membolehkan anda mengambil pendekatan yang lebih sihat untuk makanan anda dengan kurang penggunaan minyak. Selain itu, pembersihan selepas itu adalah mudah! Russell Taylors Non-Stick Marble Coated Deep Fry Pan Tahan lama...

10 Minyak Wangi Lelaki Terbaik Di Malaysia [2022]

adakah anda tertanya-tanya apa yang harus diberikan kepada lelaki terbaik anda? Nah, bagaimana dengan minyak wangi? Minyak wangi bukan hanya cara yang sempurna untuk merawat ayah terbaik di dunia tetapi ia juga merupakan hadiah yang ideal untuk lelaki kerana lelaki,...

Air Fryer Terbaik Di Malaysia [2022]

Mencari kaedah untuk menikmati makanan goreng tanpa menyumbat arteri anda? Air fryer terbaik di Malaysia menawarkan cara untuk melakukannya, berkat kejayaan teknologi memasak! Ini memberi anda keupayaan untuk menghasilkan makanan goreng dengan kandungan lemak tepu...