No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Jam Tangan Lelaki Terbaik

30 Jenama Jam Tangan Lelaki Terbaik

Tidak semua jam tangan dibuat sama. Ada yang berada dalam liga mereka sendiri. Menggabungkan ketukangan yang mengagumkan dengan estetika yang bergaya, jam tangan mewah lebih daripada aksesori sederhana; mereka adalah karya seni yang boleh dipakai. Oleh itu, tidak hairanlah mengapa nama seperti Rolex menimbulkan perasaan tertentu bukan hanya pada peminat menonton tetapi juga untuk semua orang. Oleh itu, jika anda mencari jam tangan yang menyediakan fesyen dan fungsi untuk tahun-tahun yang akan datang, anda tidak boleh melewati label jam tangan paling mewah di dunia. Tidak terkalahkan untuk reka bentuk canggih dan pembuatannya yang tepat, nama-nama ini melambangkan prestij dan keagungan. Di sini, kami telah mengumpulkan jenama jam tangan mewah terbaik yang perlu anda ketahui.

1. Vacheron Constantin


Salah satu pengeluar jam tangan mewah tertua, Vacheron Constantin, diasaskan oleh Jean-Marc Vacheron pada tahun 1755, di Geneva Switzerland. Jam tangan berjenama ini adalah ahli Kumpulan Richemont. Jam tangan Vacheron Constantin benar-benar menggambarkan warisan mereka. Dengan perincian yang tepat di samping bentuk dan gaya tradisional, jam tangan ini tidak seperti yang lain. Napoleon Bonaparte dikatakan memakai jam tangan mereka, bersama dengan tokoh sejarah lain yang terkenal seperti Harry Truman dan Pope Pius IX.

2. Audemars Piguet


Ditubuhkan pada tahun 1875 oleh Jules-Louis Audemars dan Edward-Auguste Piguet, Audemars Piguet menghasilkan 36,000 jam tangan berprestij mereka setiap tahun. Tiffany & Co dan Bulgari menggunakan pergerakan jenama ini. Jenama jam tangan mewah ini juga terkenal kerana mencipta jam tangan sukan mewah keluli pertama. Ini dijuluki Royal Oak pada tahun 1972. Kemudian, pada tahun 1993, jenama itu membuat jam tangan pertama yang besar bernama Royal Oak Offshore.

3. Blancpain


Anak syarikat Swatch Group, jenama jam tangan Blancpain sama seperti jenama lain yang diasaskan di era lain; 1735. Blancpain mengalami perkembangan besar, dengan pertumbuhannya berkembang pada abad ke-19, mengemas kini dan memodenkan pengeluaran dan inovasi jam tangan mereka. Blancpain mempunyai pelbagai jenis jam tangan yang tersedia; termasuk reka bentuk minimalis serta potongan yang lebih bergaya.

4. Chopard


Terkenal dengan jam tangan Switzerland mereka, Chopard bukan sahaja terkenal dengan jam tangan yang unik tetapi juga perhiasannya. Ditubuhkan pada tahun 1860 oleh Louis-Ulysse Chopard, pembuat jam tangan Switzerland, Chopard dikenali kerana penampilan klasik dan perinciannya yang hebat. Dengan pengaruh teknologi canggih dan keahlian yang mapan, Chopard sangat diinginkan kerana modelnya yang canggih. Dengan estetika reka bentuk yang jelas dan pengembangan inovatif, Chopard telah berkembang menjadi jenama mewah di seluruh dunia.

5. IWC Schaffhausen


Ditubuhkan pada tahun 1868, IWC Schaffhausen telah mengkhususkan diri dalam jam tangan Swiss premium. Pengilang jam tangan ini menggabungkan kejuruteraan ketepatan dengan reka bentuk eksklusif, dan jam tangannya dapat dikenal pasti dengan bentuk klasik dan bahan unggulnya. Menariknya, jenama tersebut telah menyatakan hasrat untuk membuat jam tangan dengan standard yang unggul sambil menyahut cabaran persekitaran masa kini serta menyokong projek mercu tanda di seluruh dunia.

6. Patek Philippe


Jenama Switzerland, Patek Phillipe & Co ditubuhkan pada tahun 1851. Jam tangan ini mempunyai mekanik yang rumit dan gaya tradisional dan telah dipakai oleh kerabat diraja sepanjang sejarah. Sangat inspiratif klasik dan unik dengan gaya khasnya yang tersendiri, jenama ini memastikan pemasarannya tetap konsisten dengan kempen promosi mereka.

7. Rolex


Salah satu daripada, jika bukan jenama jam tangan mewah yang paling dikenali, Rolex diiktiraf di peringkat antarabangsa dan didambakan oleh masyarakat. Dihargai untuk bentuk dan fungsinya yang abadi, jam tangan Rolex lazim dalam budaya popular. Asal-usul Inggerisnya masih ditunjukkan dalam reka bentuk klasik jenama ini secara konsisten. Rolex diiktiraf di peringkat antarabangsa dan telah disenaraikan dalam senarai jenama global yang paling berkuasa di dunia Forbes Rolex juga merupakan jenama jam tangan mewah terbesar, menghasilkan 2,000 jam tangan setiap hari.

8. Ulysse Nardin


Ulysse Nardin telah dalam pengeluaran berterusan sejak penciptaannya pada tahun 1846. Mengkhususkan diri dalam jam tangan, alat tulis, dan aksesori, bahan yang digunakan dalam produk ini khas secara visual, seperti kulit berwarna unik yang digunakan dalam banyak barang mereka. Keahlian jam tangan Ulysse Nardin juga terkenal di peringkat antarabangsa kerana kerjanya dengan bahan dan pembuatan moden.

9. Panerai


Ditubuhkan pada tahun 1860 di Florence Itali, hari ini ibu pejabat Panerai terletak di Milan Itali. Dengan pelanggan antarabangsa, syarikat Itali terkenal dengan gaya berani dan unsur angka dan reka bentuk yang sederhana.

10. Piaget SA


Piaget SA ditubuhkan oleh Georges Edouard Piaget di La Côte-aux-Fées, Switzerland. Dikenali dengan gaya jam tangan yang lebih nipis, bahannya juga sangat unik, dial yang memikat yang dibuat dari batu mulia seperti lapis-lazuli, pirus, onyx, dan mata harimau. Piaget mengumumkan pada tahun 2014 jam tangan Altiplano 900P mereka, yang merupakan jam tangan mekanikal yang paling tipis di tangan.

11. Jaeger-LeCoultre


Jenama jam tangan mewah Switzerland, Jaeger-LeCoultre menampilkan jam tangan yang mempunyai wajah dengan perincian yang unik dan kompleks. Sejak tahun 1833, jenama ini telah mempertahankan pandangan awal untuk jenama tersebut, yang merupakan inovasi dan kejelasan yang unik. Elemen klasik jam tangan ini sangat menarik kerana boleh dipakai berulang kali.

12. Cartier


Cartier tidak dapat dinafikan adalah salah satu jenama jam tangan dan perhiasan paling ikonik di seluruh dunia, terutamanya kerana popularitinya dalam akhbar arus perdana dan budaya selebriti. Ditubuhkan pada tahun 1847 di Paris France, jam tangan jenama terkenal bercakap untuk diri mereka sendiri, memamerkan perbezaan yang terkenal dan klasik. Diwakili melalui bahan mewah dan angka roman khas, jenama jam tangan mewah ini adalah pertaruhan selamat bagi banyak orang, dan bernilai tinggi.

13. Bell & Ross


Jenama Perancis mewah, Bell & Ross diketuai oleh Bruno Belamich dan Carlos A. Rosillo. Dilancarkan pada tahun 1992, pengaruh reka bentuk jam tangan ini termasuk instrumen Pesawat. Paling terkenal mengenai syarikat jam tangan ini adalah bentuk persegi yang membingkai banyak wajah jam tangannya. Estetiknya mempunyai pengaruh moden dan dapat dikenali dengan rujukan sukan dan sukannya.

14. Omega


Jenama jam tangan mewah Switzerland yang lain yang berpengaruh, Omega telah berjaya mendapatkan karya sejarahnya serta status kontemporari sebagai jenama mewah terkemuka untuk jam tangan. Royal Flying Corps Britain memilih jam tangan Omega sebagai penjaga masa rasmi untuk unit tempur pada tahun 1917. Tentera Amerika segera mengikutinya pada tahun 1918.

15. Breitling


Ditubuhkan pada tahun 1884, jenama jam tangan mewah Breitling terkenal dengan ketahanan dan ketepatan jam tangan yang sangat baik. Jam tangan diilhamkan oleh penerbangan, dengan banyak jam tangan termasuk ciri yang digunakan oleh juruterbang pejuang. Jenama ini juga merancang jam tangan yang dibina khas untuk penyelam, sesuai dengan fleksibiliti dan inovasi dalam pengeluaran jam tangan.

16. Bremont


Diilhamkan oleh Aviation, Syarikat Bremont Watch berpusat di Britain tetapi telah mengembangkan jenama dan pengeluaran mereka ke seluruh dunia. Sejak tahun 2002, saudara pendiri, Nick dan Giles English telah menegakkan inspirasi yang menjadikan jam tangan mereka terkenal, ditunjukkan melalui model bertema pesawat jam tangan dan model mekanik. Dengan lekukan klasik dan wajah yang sepadan, jam tangan ini merupakan gambaran sebenar imej dan jenama syarikat Britain ini.

17. Louis Moinet


Pencipta Kronograf, Louis Moinet bukan sahaja pengrajin jam tangan tetapi juga ahli horologi, pemahat, dan pelukis. Nama dan penjenamaannya dihidupkan kembali oleh pengasas dan pengarah kreatif jenama Louis Moinet, Jean-Marie Schaller. Jenama mewah bebas ini terletak di Switzerland dan berbangga dengan penggabungan bahan eksotik dan teknologi inovatif.

18. A.Lange & Sohne


A.Lange & Sohne ditubuhkan pada tahun 1845 oleh Ferdinand Adolph Lange. Jenama ini menyukai pergerakan mekanikal berbanding pergerakan kuarza dan casingnya dibuat dalam nada emas yang berbeza, seperti emas kuning, emas mawar, emas putih, dan platinum. Jenama ini sinonim dengan gaya ikonik dan kualiti unggul.

19. TAG Heuer


Syarikat pembuatan jam tangan Switzerland ini juga menghasilkan kacamata, telefon bimbit, dan aksesori. Nama TAG Heuer adalah singkatan dari ‘Techniques d’Avant Garde’ dan Heuer merujuk kepada pengasasnya, Edouard Heuer. Walaupun jam tangan telah berkembang selama beberapa dekad, mereka tetap memiliki penampilan seperti sukan yang berterusan. Dengan pelbagai kronograf dan jam tangan yang tidak dapat dilupakan, jenama ini menawarkan daya tarikan teknologi dan fungsi premium.

20. Baume & Mercier


Bagi lelaki yang mahukan jam tangan mewah tanpa mengosongkan akaun simpanannya, Baume & Mercier adalah jenama yang sempurna. Label ini telah membuat dan menjual jam tangan yang unggul selama hampir dua abad. Hari ini, Baume et Mercier terus membuat jam tangan elegan dengan kualiti tertinggi sambil menjualnya dengan harga jarak pertengahan yang sangat baik.

21. Corum


Corum, yang juga dikenali sebagai Montres Corum Sàrl, adalah label jam tangan mewah yang mengkhususkan diri dalam reka bentuk yang berani dan mekanik yang boleh dipercayai. Rangkaian jam tangan jenama merangkumi reka bentuk jarak pertengahan yang hebat hingga gaya edisi terhad yang menakjubkan. Oleh itu, Corum menarik perhatian lelaki biasa yang menghargai jam tangan dan juga pengumpul yang serius.

22. Girard Perregaux


Menetapkan penanda aras untuk pertukangan unggul dan reka bentuk yang indah, Girard Perregaux adalah titan dalam dunia horologi. Dengan pengalaman lebih dari 200 tahun, label pasti tahu bagaimana membuat jam tangan mewah yang menakjubkan dan inovatif. Maka tidak menghairankan bahawa sejarah Girard Perregaux mengandungi pencapaian dan paten yang tidak terkira banyaknya.

23. Glashütte Asli


Walaupun anda mungkin secara automatik memikirkan Switzerland untuk jam tangan mewah, Jerman juga tahu bagaimana membuat jam tangan yang sempurna. Negara ini, yang terkenal dengan ketukangan ketepatannya, adalah rumah bagi Glashütte Original. Berasal dari kota pembuat jam dengan nama yang sama, Glashütte terkenal dengan menggabungkan teknik tradisional dengan inovasi canggih.

24. Hublot


Walaupun Hublot mungkin jauh lebih muda daripada banyak label jam tangan mewah yang lain, jenama itu tidak kurang hebatnya. Sebenarnya, sejak awal tahun 1980, Hublot telah menjadi salah satu nama yang paling berprestij di industri ini. Dengan koleksi yang memenangi anugerah sudah ada, label kelihatan siap untuk meneruskan kejayaannya.

25. Maurice Lacroix


Maurice Lacroix terkenal dengan gabungan ketrampilan tradisional Swiss dan pembuatan dalaman yang mengagumkan. Label, yang dilancarkan pada tahun 1975, naik ke puncak industri pada tahun 90-an dengan bantuan barisan Les Mécaniques. Hari ini, barisan ini dikenali sebagai Koleksi Masterpiece dan menampilkan banyak jam tangan jenama yang paling popular.

26. Montblanc


Montblanc mungkin terkenal dengan pena air pancut yang terkenal, tetapi labelnya juga menghasilkan jam tangan mewah yang luar biasa. Dicipta dengan indah dengan tangan, jam tangan jenama ini sama bergaya dan berfungsi. Selain menawarkan pelbagai jam tangan tradisional, label inovatif juga menawarkan koleksi jam tangan pintar moden.

27. Roger Dubuis


Menggabungkan gaya avant-garde dengan mekanik Swiss yang rumit, Roger Dubuis telah mengukir bahagian pasar jam tangan yang mengagumkan hanya untuk dirinya sendiri. Pembuat jam tangan yang berbakat telah mempesonakan para penonton jam tangan sejak pertengahan tahun 90-an dan terus mengagumkan dengan gabungan uniknya dari pembinaan tradisional dan reka bentuk mutakhir.

28. Arnold & Anak


Arnold & Son adalah jenama jam tangan mewah yang legenda. Label itu dibuat oleh pembuat jam terkenal Britain, John Arnold, yang mengeluarkan kronometer rasmi pertama. Oleh itu, ketepatan dan inovasi berjalan dalam darah jenama ini. Walaupun John kini sudah lama tiada, Arnold & Son terus mencipta jam tangan yang sempurna dan meneruskan legasinya.

29. Tudor


Tudor adalah jenama anak syarikat Rolex dan alternatif mewah kelas pertengahan yang sangat baik daripada label berprestij. Sesuai untuk tuan-tuan yang menghargai pembinaan berkualiti tinggi dan reka bentuk elegan tanpa tanda harga yang berlebihan, jam tangan Tudor adalah bergaya, pintar, dan bernilai. Tambahkan salah satu kepingan label ke koleksi anda, dan anda tidak akan menyesal.

30. Seiko


Ditubuhkan di Tokyo Jepun pada tahun 1881 dan digabungkan pada tahun 1917, Seiko terkenal dengan fungsi dan gayanya. Jenama ini menghasilkan jam tangan kuarza dan mekanikal. Jenama mewah Jepun telah berkembang selama bertahun-tahun dan telah berkembang menjadi kacamata serta perhiasan dan pencetak yang cukup menarik.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.