Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

6 Pemantau Komputer Terbaik

Pejabat rumah anda semakin baik

6 monitor komputer terbaik 2023, mengikut ujian

Bosan bekerja di luar skrin kecil komputer riba anda ? Pertimbangkan untuk menambah monitor komputer pada persediaan pejabat rumah anda untuk meningkatkan saiz skrin anda dan menjadikannya lebih mudah dibaca.

Skrin berfungsi yang lebih besar malah boleh membantu anda berasa lebih produktif semasa anda menyesuaikan hamparan, e-mel dan laporan Excel. Kebanyakan monitor yang tersedia hari ini bukan sahaja mampu milik dan ringan, tetapi ia menampilkan resolusi 4K yang tajam yang meningkatkan pengalaman mencipta pembentangan, mengerjakan projek sekolah, penyuntingan foto dan juga penstriman rancangan TV pada penghujung hari. Sesetengah monitor juga merupakan pilihan yang luar biasa untuk permainan terima kasih kepada grafik yang hebat supaya anda boleh meneruskan dan menyambungkan Xbox, PS5 atau konsol permainan lain.

Jurutera dan penganalisis produk di Hadiah2u Malaysia kerap menguji elektronik pengguna dan keperluan pejabat, daripada MacBook dan konsol permainan terbaik kepada meja kerja , kerusi ergonomik dan banyak lagi. Untuk mencari monitor terbaik untuk pejabat rumah, pakar kami menilai kemudahan setiap monitor untuk disediakan, prestasi, resolusi, ketersambungan dan bilangan port yang tersedia. Kami mempertimbangkan segala-galanya daripada model bajet kepada model yang bagus untuk permainan dan penstriman.

Sama ada ruang kerja anda memerlukan rangsangan atau anda boleh menghilangkan ketegangan mata anda, ini adalah monitor komputer terbaik yang boleh anda beli, menurut ujian kami yang meluas.

Pilihan utama kami:
1. MONITOR KESELURUHAN TERBAIK
Monitor Hab USB-C Dell UltraSharp 27 U2723QE

2. PEMANTAU NILAI TERBAIK
ViewSonic VG2756V-2K

3. MONITOR BESAR TERBAIK
Monitor Permainan QD-OLED Lengkung Dell Alienware 34

4. MONITOR TERBAIK UNTUK PERMAINAN
ViewSonic Elite XG321UG

5. MONITOR MUDAH ALIH TERBAIK
Monitor Mudah Alih Lenovo ThinkVision M14d

6. MONITOR TERBAIK UNTUK KREATIF
Ahli Parlimen Gemini

Selepas menyemak ulasan kami, teruskan membaca untuk mendapatkan lebih banyak nasihat pakar tentang perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk monitor komputer.

1. MONITOR KESELURUHAN TERBAIK – Monitor Hab USB-C Dell UltraSharp 27 U2723QE
Monitor Hab USB-C UltraSharp 27 U2723QE

KEBAIKAN
– Skor prestasi yang mengagumkan mengikut ujian Makmal
– Nilai yang hebat
– Resolusi tinggi
– Paparan mudah dilaraskan

KEBURUKAN
– Tidak termasuk pembesar suara

Monitor skrin lebar 16:9 ini menerima markah keseluruhan tertinggi dalam penilaian Makmal kami, menonjol untuk prestasi terbaik dan resolusi tingginya . “Video 4K kelihatan hebat, ” kata pembantu Makmal Nikolas Greenwald , yang menjalankan ujian monitor terkini di Hadiah2u Malaysia dan kagum dengan model ini.

“Perkataan dan huruf kelihatan segar dan tidak kelihatan seperti pada sesetengah monitor. Selain itu, ia mengendalikan kandungan resolusi rendah dengan baik.” Resolusi berkualiti tinggi monitor ini menjadikannya pilihan terbaik untuk bekerja serta menonton filem pada masa lapang anda.

Kebaikan kami menyukai saiz skrin monitor ini, yang besar tetapi tidak terlalu menyusahkan atau berat untuk bergerak. Walaupun sumber kuasa luaran diperlukan seperti kebanyakan monitor komputer, kami mendapati skrin model ini sangat mudah untuk dilaraskan supaya anda boleh mencari sudut tontonan yang optimum untuk aktiviti anda. Kami juga suka bahawa ia mempunyai banyak port (11 tepatnya) supaya anda boleh menyambungkan konsol permainan, komputer riba anda dan aksesori lain dengan mudah. Menurut pakar Makmal kami, kawalan pada unit adalah intuitif dan butang kayu bedik memudahkan menavigasi tetapan paparan.

Saiz 27″
Resolusi 3840 x 2160


2. PEMANTAU NILAI TERBAIK – ViewSonic VG2756V-2K

VG2756V-2K

KEBAIKAN
– Nilai yang hebat
– Mudah disediakan
– Kamera web terbina dalam, pembesar suara dan mikrofon

KEBURUKAN
– Resolusi boleh menjadi lebih baik
– Reka bentuk agak besar

Tidak sanggup menghabiskan banyak wang tetapi memerlukan monitor kedua untuk menyelesaikan beberapa kerja dan berhenti membongkok di atas komputer riba kecil?

Pilihan daripada ViewSonic ini ialah monitor komputer 27-inci mampu milik dengan semua yang anda perlukan untuk pejabat rumah , termasuk kamera web 1080p terbina dalam untuk mesyuarat video serta pembesar suara dan mikrofon untuk audio yang jelas. Anda boleh mencondongkan, memusing, memutar dan melaraskan ketinggian monitor supaya kedua-dua figura kecil dan lebih tinggi akan selesa dan terdapat banyak pilihan sambungan termasuk USB-C.

Menurut Greenwald, skrin yang lebih besar ini bukanlah yang paling menarik dari segi estetika, tetapi ia besar dan kukuh. Walaupun butang pada papan menjadikannya lebih sukar untuk mengawal tetapan paparan, kami suka anda boleh melaraskan kelantangan pembesar suara atau meredamkan mikrofon dengan mudah. Dalam ujian, kami mendapati bahawa penyediaan adalah mudah dan kualiti gambar adalah baik, walaupun tidak setanding dengan beberapa monitor yang lebih premium yang dipaparkan.

Saiz 27″
Resolusi 2560 x 1440


3. MONITOR BESAR TERBAIK – Monitor Permainan QD-OLED Lengkung Dell Alienware 34
Monitor Permainan QD-OLED Alienware 34 Melengkung

KEBAIKAN
– Paparan besar-besaran, melengkung
– Mudah untuk menyesuaikan diri
– Gambar berkualiti tinggi

KEBURUKAN
– Reka bentuk besar adalah kurang mudah alih
– Mungkin terlalu besar untuk sesetengah orang

Bersedia untuk menaik taraf pejabat rumah anda atau mengambil persediaan permainan anda ke tahap yang lebih tinggi? Jangan lihat lebih jauh daripada monitor 35-inci besar dari Dell ini. Walaupun tidak begitu hebat seperti Dell UltraSharp 49-inci yang kami uji di Makmal, ini masih menjadi peningkatan yang besar untuk kebanyakan pengguna yang mencari prestasi dan saiz berkualiti tinggi.

Dalam ujian Makmal, kami kagum dengan skrin besar melengkungnya yang sangat mudah untuk disesuaikan . “Skrin mencondongkan dan meluncur ke atas dan ke bawah dengan sangat lancar, menjadikan tontonan optimum pantas,” kata Greenwald. Walaupun ia besar dan sukar untuk bergerak, ini bukan jenis monitor yang anda beli untuk bergerak dari bilik ke bilik.

Kami berharap ia menampilkan kawalan paparan pada unit untuk pelarasan pantas, tetapi paparan yang jelas menggantikannya. “Ia menjadikan sesetengah kandungan beresolusi tinggi malah kelihatan beresolusi rendah kerana definisi tingginya,” tambah Greenwald. “Untuk tugasan yang memerlukan banyak ruang skrin, permainan video, pengeluaran muzik atau reka bentuk grafik, ini mempunyai utiliti yang hebat. ” Walau bagaimanapun, Greenwald menyebut bahawa menonton kandungan seperti video dengan aspek 16:9 boleh berasa pelik kerana bar hitam akan hadir pada semua sisi paparan.

Walau bagaimanapun, model ini menonjol kerana prestasinya dalam ujian Makmal, walaupun perlu diingat bahawa model ini mungkin terlalu banyak untuk pengguna biasa anda.

4. MONITOR TERBAIK UNTUK PERMAINAN – ViewSonic Elite XG321UG
Elit XG321UG
KEBAIKAN
– Kualiti gambar yang unggul
– Hebat untuk permainan
– Skrin besar

KEBURUKAN
– Penyediaan mungkin lebih mudah
– Mahal

Pakar kami terpesona dalam ujian Makmal oleh monitor LED mini ini untuk kualiti gambar, kecerahan dan kejelasan 4K UHD yang menakjubkan . Ia memperoleh markah keseluruhan tertinggi dalam ujian Makmal dan mempunyai prestasi yang lebih baik daripada monitor lain.

Apa yang menjadikannya hebat untuk permainan? Bukan sahaja butiran dan warna yang kaya, tetapi kadar penyegaran 144hz yang pantas memastikan monitor anda responsif seperti yang diperlukan apabila ketepatan permainan dikira. Ia juga menampilkan pemproses NVIDIA G-SYNC yang meningkatkan pengalaman permainan dengan imej yang paling hidup dan kependaman rendah.

Walaupun kosnya mungkin mahal bagi mereka yang bukan pemain profesional atau pemain yang serius, kami kagum dengan jumlah besar kawalan paparan pada unit yang mudah diakses dan pengurusan kabel untuk memastikan kord teratur. Kami juga menyukai paparan skrin 32 inci yang besar dan ketinggian serta sudut skrin mudah untuk dilaraskan mengikut keinginan anda. Monitor ini juga mempunyai penapis cahaya biru terbina dalam yang membantu mengurangkan ketegangan mata pada lewat malam. Walau bagaimanapun, Greenwald menegaskan bahawa persediaan agak sukar dan kord kuasa luaran yang besar diperlukan.

Saiz 32″
Resolusi 4K UHD (3840 x 2160)


5. MONITOR MUDAH ALIH TERBAIK – Monitor Mudah Alih Lenovo ThinkVision M14d
Monitor Mudah Alih ThinkVision M14d
KEBAIKAN
– Reka bentuk yang ringan, langsing dan mudah alih
– Sambungan mudah
– Berdiri sendiri

KEBURUKAN
– Saiz skrin kecil
– Resolusi boleh menjadi lebih baik

Unik bukan sahaja untuk harga hebatnya di bawah $500, monitor ini juga menampilkan reka bentuk mudah alih yang sangat ringan. Monitor terkecil dan paling padat dalam kumpulan ujian kami, ia berfungsi sebagai skrin 14-inci kedua yang sangat baik apabila anda memerlukan sedikit ruang tambahan untuk menyelesaikan kerja anda. “Ia dilipat dengan sangat licin supaya ia boleh dimuatkan ke dalam beg,” kata Greenwald. “Ia berdiri sendiri jadi ia berfungsi sebagai monitor mudah alih yang hebat untuk kreatif atau mereka yang perlu meningkatkan ruang skrin semasa dalam perjalanan.”

Walaupun paparan mempunyai resolusi yang lebih rendah daripada paparan Retina terbaru MacBook Pro dan tidak akan sehebat monitor 4K yang lebih premium, imej tetap jelas dan mudah dibaca. Kebaikan kami seperti itu monitor ini bersambung dengan sangat lancar ke komputer riba dan peranti luaran melalui USB-C, menjadikannya model plug-and-play sebenar yang anda boleh bergerak bersama anda sepanjang hari. Paparan juga mudah dimanipulasi dengan tiga butang pada antara muka, menurut nota ujian kami.

Saiz 14.1”
Resolusi 2240 x 1400


6. MONITOR TERBAIK UNTUK KREATIF – Ahli Parlimen Gemini

kembar

KEBAIKAN
– Reka bentuk yang inovatif
– Mudah disediakan
– Penjimatan ruang
– Kamera web terbina dalam, mikrofon dan pembesar suara

KEBURUKAN
– Reka bentuk yang tidak konvensional mungkin tidak menarik minat semua orang

Kami menyukai reka bentuk inovatif monitor dwi-tindan ini , yang mengikuti ujian Makmal untuk prestasi dan memperoleh skor tertinggi untuk kemudahan penggunaan.

Walaupun monitor ini ditujukan kepada profesional dalam bidang kreatif atau mereka yang menggunakan aplikasi tertentu seperti penyuntingan filem atau pengeluaran muzik, kami menyukai cara persediaan dwi condong dan berfungsi bersama. Ia juga berguna bahawa monitor ini menggunakan lebih sedikit ruang meja berbanding monitor tradisional dan ia mempunyai stesen dok berbilang port untuk semua keperluan anda. “Saya sangat kagum dengan reka letak skrin dua kali ini,” kata Greenwald. “Kualiti gambar bagus dan formatnya mempunyai banyak kegunaan.”

Dalam ujian Makmal, kami mendapati kawalan pada unit monitor ini berguna dan lengkap dengan sentuhan bagus mod penjagaan mata. Greenwald menegaskan bahawa persediaan berfungsi dengan lancar walaupun reka bentuknya yang unik. “Skrin tidak boleh dilaraskan seperti monitor komputer biasa tetapi cara ia bergerak bersama sangat memuaskan dan ia benar-benar merasakan penggunaan ruang yang baik, terutamanya berbanding beberapa model melengkung yang telah saya uji.”

Kerana ia sangat mudah untuk menyesuaikan diri, ia juga merupakan pilihan yang baik untuk mereka yang bekerja di meja berdiri dan suka berselang-seli antara duduk ke berdiri sepanjang hari. Kami juga menghargai kamera web, mikrofon dan pembesar suara terbina dalam, dan walaupun elemen skrin sentuh pada skrin bawah benar-benar akan membawa monitor ini ke atas dan seterusnya, kami mendapati ia mengagumkan seperti sedia ada.

Saiz 23.5”
Resolusi 1920 x 1080

Cara kami menguji monitor

Jurutera dan saintis di Hadiah2u Malaysia menguji lapan monitor komputer dalam ujian terbaru kami, menilai segala-galanya daripada kemudahan penggunaan hingga prestasi.

Apabila menguji monitor komputer, kami mula-mula mempertimbangkan betapa mudahnya untuk menyediakan, berapa banyak port yang ditampilkan, ketersambungan dan intuitif kawalan paparan. Seterusnya, kami mengukur saiz setiap paparan dan menilai prestasinya dengan menilai kualiti dan resolusi gambar monitor serta menyemak sebarang piksel yang rosak. Akhir sekali, kami mengambil kira berat monitor, kemudahan kebolehlarasan dan daya tarikan estetik keseluruhan.

Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk monitor terbaik

✔️ Resolusi:Tanya diri anda untuk kegunaan monitor komputer anda untuk menentukan resolusi terbaik untuk anda. Secara umumnya, lebih tinggi resolusi dan bilangan piksel, lebih baik. “Anda memerlukan skrin peleraian yang lebih tinggi jika anda melakukan penyuntingan foto dan video,” nasihat Greenwald. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan monitor anda untuk bekerja pada hamparan Excel atau dokumen Word, anda tidak semestinya memerlukan imej berkualiti tinggi dan tajam yang anda dapat dengan resolusi 4K, walaupun ia bagus untuk dimiliki sekiranya anda memutuskan untuk menstrim pertunjukan pada penghujung hari atau bermain permainan video.

✔️ Nisbah aspek:Ini ialah nisbah lebar monitor kepada ketinggiannya. Seperti resolusi, nisbah aspek terbaik untuk keperluan anda bergantung pada apa yang anda gunakan untuk monitor anda. “Ini semua mengenai keutamaan peribadi, ” kata Greenwald. Dia menasihatkan bahawa walaupun kebanyakan video dan filem adalah 16:9 (skrin lebar), anda mungkin lebih gembira dengan nisbah lain. “Jangan gunakan monitor dengan skrin super panjang jika anda terganggu dengan kemunculan bar hitam apabila anda menonton video pada mod skrin penuh, ” dia mencadangkan.

✔️ HDR:Julat dinamik tinggi (HDR) menjadikan butiran lebih jelas, menambah baik kontras dan memaparkan kerja anda dengan lebih tepat. Jika anda bekerja dalam foto atau video ini boleh membuat perbezaan yang besar, tetapi menurut Greenwald, ia tidak diperlukan untuk tugas seperti e-mel atau PowerPoint.

✔️ Kesambungan:Port membolehkan anda menyambungkan peranti luaran ke monitor anda, seperti komputer riba, konsol permainan, fon kepala atau telefon pintar. Nombor yang sesuai untuk anda bergantung sepenuhnya kepada perkara yang anda lakukan. “Jika anda menggunakan banyak peralatan luaran maka mempunyai monitor yang memberikan anda beberapa lagi pilihan sambungan adalah kemenangan besar,” mencadangkan Greenwald. Sebagai contoh, “jika anda seorang pemuzik, anda tahu bahawa peralatan anda memerlukan satu tan USB jadi mempunyai tambahan tidak akan menyakitkan.” Walaupun bertan-tan pelabuhan mungkin tidak diperlukan untuk semua, mereka boleh menjadi berguna di bawah talian. 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...