Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

5 Dapur Perkhemahan Terbaik

Perut gembira, kemping gembira.

dapur perkhemahan

Walaupun tiada perkara seperti memasak makan malam di atas api unggun, pertimbangkan untuk membawa dapur perkhemahan bersama anda pada pengembaraan anda yang seterusnya jika anda ingin mendapatkan makan malam di atas meja dengan lebih cepat (dan elakkan daripada mengumpul kayu dan membakar api)! Kebanyakan dapur perkhemahan bukan sahaja mudah alih dan padat supaya anda boleh membungkusnya dengan mudah di dalam kereta anda dan membawanya ke destinasi anda , tetapi ia mesra pengguna, berkuasa dan direka bentuk untuk menahan angin. Paling penting, memiliki dapur perkhemahan bermakna anda akan dapat menikmati hidangan hangat dan kopi yang baru dibancuh dengan mudah dari alam terbuka.

Daripada gril kepada api unggun dan griddle luar, pakar di Hadiah2u Malaysia Kitchen Appliances and Innovation Lab telah menguji semua yang anda perlukan untuk memasak di luar semasa musim panas. Kami juga telah menilai peralatan perkhemahan terbaik untuk membantu anda mengecilkan keperluan penting seperti bekas penyimpanan makanan , pembancuh kopi mudah alih dan penyejuk.untuk perjalanan anda yang seterusnya. Untuk mencari dapur perkhemahan yang terbaik, kami menyemak setiap model untuk kemudahan penggunaan, mudah alih, prestasi dan kecekapannya, dengan mengambil kira sebarang ciri atau aksesori tambahan. Di bawah anda akan menemui dapur perkhemahan terbaik pada tahun 2023, menurut ujian dan maklum balas daripada penguji pengguna.

Pilihan utama kami:
1. DAPUR PERKHEMAHAN KESELURUHAN TERBAIK – Eureka Ignite Camp Stove
2. TUNGKU PERKHEMAHAN NILAI TERBAIK – Dapur Perkhemahan Gas Propana Klasik Coleman
3. DAPUR PERKHEMAHAN BESAR TERBAIK – Kem Chef Pendaki Gunung
4. DAPUR PERKHEMAHAN SLIM TERBAIK – Kovea Slim Twin Propane Stove
5. DAPUR PERKHEMAHAN KOMPAK TERBAIK – Jetboil MiniMo

elepas pilihan utama kami, teruskan membaca untuk mengetahui perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk dapur perkhemahan dan jangan lupa untuk melihat set peralatan memasak perkhemahan terbaik kami untuk menyertainya.

1. DAPUR PERKHEMAHAN KESELURUHAN TERBAIK – Eureka Ignite Camp Stove
Nyalakan Dapur Kem

KEBAIKAN
– Reka bentuk padat
– Mempunyai pemegang terbina dalam
– Mudah disediakan
– Sesuai untuk kuali yang lebih besar dan lebih kecil

KEBURUKANC
– Tombol boleh menjadi lebih besar

Eureka Ignite ialah dapur perkhemahan atas meja dua penunu yang merupakan pilihan terbaik untuk serba boleh. Pada 10 paun, ia padat dan dilengkapi dengan pemegang terbina dalam untuk memudahkan pengangkutan dari kereta ke tapak perkhemahan anda, walaupun ia agak terlalu berat untuk dibawa belayar. Dalam ujian kami, ia adalah kegembiraan untuk memasak (dan lihat!) dan berasa kukuh dan selamat . Pakar Makmal Perkakas Dapur kami suka bahawa jeriji tidak begitu lebar seperti beberapa model lain, bermakna dapur boleh memuatkan kedua-dua kuali yang lebih kecil dan lebih besar. Dapur juga mempunyai banyak ciri kemudahan yang disukai oleh pengembara, seperti pencucuhan butang tekan automatik untuk persediaan mudah dan kawalan reneh dua pusingan untuk pelarasan nyalaan.

Pengawal angin berfungsi seperti yang dimaksudkan semasa ujian air mendidih dan menggoreng telur kami, dan kami mendapati prestasi dapur itu sangat cekap. “Ia mudah digunakan dan berfungsi tanpa sebarang drama,” kata seorang penguji. “Ia adalah cara yang bagus untuk memanaskan beberapa perkara sekaligus. Pencucuh berfungsi walaupun angin bertiup agak kencang.” Walaupun kami berharap tombol pada dapur agak besar, ia tetap mudah digunakan dan menyambung kepada bahan api propana adalah proses yang lancar. Walaupun dapur ini sepatutnya sesuai untuk kebanyakan pasangan atau keluarga, jika anda memerlukan ruang memasak yang lebih besar, pakar kami juga mengesyorkan Eureka Ignite Plus.

Pembakar 2
BTU 10,000 BTU setiap penunu
Berat badan 10 paun.


2. TUNGKU PERKHEMAHAN NILAI TERBAIK – Dapur Perkhemahan Gas Propana Klasik Coleman
Dapur Perkhemahan Gas Propana Klasik

KEBAIKAN
– Mampu milik
– Mempunyai pemegang terbina dalam
– Termasuk ruang storan untuk penyesuai propana

KEBURUKAN
– Pengawal angin mungkin tidak tahan angin kencang

Jika anda kadang-kadang berkhemah atau tidak memerlukan persediaan yang mewah, lihat sahaja dapur perkhemahan mesra bajet dari Coleman ini yang anda boleh dapatkan dengan harga di bawah $50 . Dengan dua penunu 10,000 BTU, ia sesuai untuk tugas memasak rutin seperti memanaskan sup atau menggoreng daging. Parit lebih lebar jadi pakar kami mendapati kuali yang lebih kecil tidak seimbang semasa memasak, tetapi kami mendapati dapur itu kukuh secara keseluruhan dan berprestasi baik dalam ujian menggoreng telur dan air mendidih kami.

Kami juga suka bahawa terdapat ruang dalam dapur untuk menyimpan penyesuai propana supaya ia tidak hilang di antara gear anda yang lain, dan kanister propana mudah disambungkan. Perlu diingat bahawa dapur ini mungkin bukan pilihan terbaik untuk hari-hari yang sangat berangin kerana kami menyaksikan bahagian tepi tercabut beberapa kali.

Pembakar 2
BTU 10,000 BTU setiap penunu
Berat badan 11.9 paun


3. DAPUR PERKHEMAHAN BESAR TERBAIK – Kem Chef Pendaki Gunung
pendaki gunung
KEBAIKAN
– Berkuasa dan sangat cekap
– Boleh memuatkan alat memasak yang lebih besar dan lebih berat
– Reka bentuk yang kukuh dan pelindung angin yang selamat
– Mempunyai pemegang terbina dalam

KEBURUKAN
– Mahal
– Berat

Dapur perkhemahan aluminium lasak ini dibuat untuk aktiviti luar yang hebat (dan berkhemah yang serius). Ia berat pada 16 paun, tetapi kami mendapati bahawa ia kekal sangat mudah alih dengan pemegang terbina dalam. Pakar kami mengesyorkan dapur ini untuk kumpulan atau keluarga yang lebih besar kerana ia adalah yang paling cekap dan berkuasa dalam senarai ini dengan jumlah keluaran sebanyak 40,000 BTU. Dalam ujian kami, 50 auns air mendidih dengan sangat cepat (hanya dalam masa empat minit berbanding purata tujuh hingga sembilan minit seperti yang lain) dan jeriji tebal sepatutnya mampu mengendalikan kuali yang lebih berat dan lebih besar seperti kuali besi tuang dan Belanda . ketuharuntuk pelbagai pilihan hidangan. Kami juga mendapati bahawa pelindung angin sangat selamat sebaik sahaja ia dipasang. Walau bagaimanapun, pakar kami menunjukkan bahawa model ini adalah yang terbaik untuk perkhemahan kereta dan hanya boleh menyokong tangki propana yang lebih besar, yang mungkin mudah untuk penginapan lama tetapi mengambil ruang tambahan.

Pembakar 2
BTU 20,000 BTUS setiap penunu
Berat badan 16 paun


4. DAPUR PERKHEMAHAN SLIM TERBAIK – Kovea Slim Twin Propane Stove
Dapur Propana Berkembar Slim
KEBAIKAN
– Reka bentuk nipis
– Mempunyai pemegang luaran terbina dalam
– Penyesuai propana adalah fleksibel

KEBURUKAN
– Pembinaan tidak dirasakan sebagai premium

Sempit di angkasa? Dapur perkhemahan ini sangat nipis dan boleh dimuatkan dengan mudah ke dalam kereta anda di antara peralatan perkhemahan anda yang lain. Kami bukan sahaja menggemari reka bentuk kompaknya, tetapi ia juga dilengkapi dengan pemegang luaran terbina dalam yang berguna yang menjadikan membawa dapur lebih selesa . Dalam ujian, kami mendapati bahawa Kovea mencapai takat didih sedikit lebih cepat daripada model yang serupa, dan pakar Perkakas Dapur kami mendapati pencucuhan satu sentuhan mudah digunakan. Walaupun tidak setinggi dapur lain, ia terasa kukuh dan jeriji yang sempit boleh memuatkan kuali yang lebih kecil. Juga unik untuk Kovea ialah penyesuai propana fleksibel yang sepatutnya memudahkan untuk memasukkan ke dalam pek siang daripada penyesuai yang lebih keras.

Pembakar 2
BTU 10,250 BTU bagi setiap penunu
Berat badan 9.7 paun


5. DAPUR PERKHEMAHAN KOMPAK TERBAIK – Jetboil MiniMo
MiniMo
KEBAIKAN
– Sangat ringan
– Mudah alih
– Mudah dikendalikan

KEBURUKAN
– Kawasan memasak kecil

Sama ada anda seorang backpacker atau minimalis, JetBoil ialah penyelesaian yang sempurna untuk pengembara solo atau pasangan. Sistem memasak pantas ini mempunyai reka bentuk yang cekap yang mengarahkan semua haba ke dalam cawan supaya sangat sedikit haba keluar di sekeliling sisi. Dengan harga kurang dari satu paun, anda boleh menggunakan dapur yang sangat ringan ini untuk membuat keperluan seperti kopi panas atau makanan cepat dan mudah seperti ramen atau sayuran tumis. Menurut jenama itu, air akan mendidih dalam masa kira-kira dua minit dan pencucuh butang tekan menjadikan dapur mudah dikendalikan. Walaupun kami belum menguji model ini lagi di Makmal, penguji memuji keselesaan dan saiz kompak dapur JetBoil.

Kami menyukai cara model ini khususnya membenarkan pelarasan haba supaya anda boleh mengawal suhu bergantung pada apa yang anda buat, walaupun kawasan memasak kekal lebih kecil daripada pilihan lain dalam senarai ini. “Untuk perjalanan ke Hawaii, saya mengemas Minimo untuk mendapatkan serba boleh daripada semua dapur yang saya miliki,” kata seorang ahli panel tinjauan. “Saya tidak pernah bimbang tentang apa-apa yang berkaitan dengan keselamatan. Hakikat bahawa ia adalah sistem bersepadu sepenuhnya adalah menakjubkan — hanya hidupkan gas dan anda boleh pergi. Pemegang dan perlindungan neoprena di sekeliling kanister juga berfungsi dengan baik untuk melindungi anda daripada haba.”

Pembakar 1
BTU 6000 BTU
Berat badan 0.9 paun

ujian dapur perkhemahan

Bagaimana kami menguji dapur perkhemahan terbaik

Penganalisis dan pakar di Hadiah2u Malaysia telah menguji peralatan memasak dan memanggang luar selama beberapa dekad. Untuk mencari dapur perkhemahan yang terbaik, kami menyemak beberapa pilihan yang dipaparkan di atas dan meminta penguji pengguna untuk memberikan maklum balas dunia sebenar. Secara keseluruhan, pakar kami telah menyemak lebih daripada sedozen dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan meletakkan lima dalam cerita ini untuk ujian.

Dalam ujian kami, kami mula-mula menilai setiap reka bentuk dapur, mengambil perhatian tentang saiz dan beratnya, sama ada ia termasuk pemegang terbina dalam untuk mudah dibawa dan kualiti serta pembinaan jeriji logam. Kami mengambil kira sama ada dapur terasa mudah dinyalakan serta berkemas untuk pengangkutan. Seterusnya, kami menilai setiap prestasi dapur perkhemahan dengan mengira dan membandingkan masa yang diambil untuk air mencapai takat didih; begitu juga, kami menilai kecekapan setiap dapur menggoreng telur. Untuk menilai ketahanan api terhadap angin dan keberkesanan pengawal angin, kami menguji dapur perkhemahan pada hari berangin dan menilai daya tahannya.

Apa yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk dapur perkhemahan

✔️ Gaya: Terdapat dua jenis dapur perkhemahan utama yang akan anda temui semasa membeli-belah: berdiri bebas dan atas meja. Model berdiri bebas cenderung lebih besar dan lebih berat, tetapi selalunya menampilkan berbilang penunu yang menjadikannya sesuai untuk memasak lebih banyak makanan untukpengembaraan perkhemahan keluarga. Model atas meja, sebaliknya, lebih kecil, lebih ringan dan selalunya lebih mudah alih. Walaupun dapur ini tidak memuatkan banyak makanan, dapur ini lebih mudah, terutamanya jika anda melancong atau berkhemah di lokasi yang lebih terpencil.

✔️ Mudah alih: Jangan terlepas pandang jejak dan berat dapur perkhemahan anda. Model berdiri bebas yang lebih besar adalah bagus untuk perkhemahan kereta, walaupun ia mungkin terlalu menyusahkan untuk ransel. Sebaliknya, model atas meja yang ringan lebih sesuai untuk trek yang lebih lama.

✔️ Bilangan penunu: Adakah anda memasak untuk satu atau sekumpulan rakan atau keluarga yang lebih besar? Satu penunu tunggal atau model atas meja akan sesuai dengan perkhemahan solo dan pasangan. Tetapi jika anda perlu memberi makan kepada orang ramai yang lapar, kami mengesyorkan memilih dapur dua atau tiga penunu.

✔️ Jenis bahan api: Kebanyakan dapur perkhemahan bergantung pada kanister kecil propana, tetapi sesetengah model berkuasa solar atau pembakaran kayu. Sesetengah model khusus (dibuat untuk perkhemahan di altitud tinggi dan cuaca yang sangat sejuk) dikuasakan oleh bahan api cecair, seperti petrol tanpa plumbum.

✔️ BTU: Untuk kecekapan maksimum, pertimbangkan BTU dapur perkhemahan. Lebih banyak BTU, lebih banyak haba yang dikeluarkan oleh pembakar. Cari model dengan sekurang-kurangnya 10,000 BTU, walaupun lebih banyak, lebih baik.

✔️ Ciri tambahan: Dapur perkhemahan anda mungkin disertakan dengan alat tambah yang berguna untuk membantu meningkatkan pengalaman memasak luar anda. Untuk kemudahan, cari perkara seperti penyalaan automatik, rintangan angin, kawalan reneh atau aksesori memasak yang disertakan seperti griddle, parut dan periuk.

 

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...