Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

8 Dash Cam Terbaik untuk Setiap Belanjawan

Rakam kemalangan kereta, pecah masuk dan banyak lagi dengan mudah.

8 kamera pemuka terbaik, menurut pakar teknologi
Apabila berkaitan dengan penjagaan kereta keluarga , mungkin anda melabur dalam lilin kereta yang bagus di sana sini atau malah vakum kereta pegang tangan untuk memastikan bahagian dalam diperincikan dengan betul, tetapi bagaimana pula dengan memastikan anda dilindungi sekiranya berlaku masalah? Di situlah kamera pemuka masuk. Mudah-mudahan, anda tidak perlu benar-benar menggunakan rakaman yang dirakam oleh kamera pemuka tetapi memilikinya boleh memberi anda ketenangan fikiran sekiranya berlaku kemalangan, pecah masuk atau insiden kemarahan jalan raya. Dash cam dipasang di dalam kereta anda dan menyediakan video tentang perkara yang berlaku di hadapan kereta, di dalam kabin penumpang dan/atau bahagian belakang kereta.

Pakar teknologi di Hadiah2u Malaysia telah menguji semua jenis pemantauan video dan produk keselamatan selama bertahun-tahun seperti kamera loceng pintu terbaik, kamera keselamatan rumah terbaik dan banyak lagi. Apabila kami menilai produk ini, jurutera kami menilai prestasi dan kemudahan penggunaannya. Kami melihat ciri, spesifikasi teknikal dan harga untuk mencari produk terbaik untuk pelbagai gaya hidup. Ini adalah kamera pemuka terbaik pada tahun 2022.

Pilihan utama kami:
1. DASH CAM KESELURUHAN TERBAIK – Garmin Dash Cam 67W
2. CAM DASH NILAI TERBAIK – Insignia Dash Cam Depan dan Belakang
3. DASH CAM DEPAN DAN BELAKANG TERBAIK – Garmin Dash Cam Tandem
4. CAM DASH KOMPAK TERBAIK – Garmin Dash Cam Mini 2
5. DASH CAM PALING SERBAGUNA – Kereta dan Pemandu Peronda Jalan Raya Touch Duo
6. DASH CAM TERBAIK DI AMAZON – ROVE R2- 4K Dash Cam
7. DASH CAM TERBAIK DENGAN MAKLUMAN LOKASI KECEMASAN – NEXTBASE 322GW Dash Cam
8. PALING MUDAH UNTUK MENGGUNAKAN DASH CAM – Dual Front and Interior Dash Cam

Teruskan membaca selepas pilihan kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara kami menilai kamera pemuka, serta panduan membeli-belah untuk membantu memastikan anda memilih yang sesuai untuk keperluan anda.

1. DASH CAM KESELURUHAN TERBAIK – Garmin Dash Cam 67W
Dash Cam 67W

KEBAIKAN
– Bidang pandangan yang luas
– Menyimpan video secara automatik apabila ia mengesan kemalangan
– Memberi amaran untuk pelepasan lorong

KEBURUKAN
– Perlu langganan untuk storan digital tambahan

Garmin ialah salah satu jenama yang paling terkenal dan bereputasi dalam ruang dash cam, jadi kami berasa yakin mengesyorkan dash cam 67W. Cam pemuka ini padat dengan ciri-ciri seperti medan pandangan yang lebih luas pada 180 darjah menjadikannya salah satu yang terbesar yang tersedia, jadi ia menangkap lebih banyak butiran di pinggir berbanding yang lain dengan medan penglihatan yang lebih kecil. Anda boleh meletakkan tangan anda pada stereng dan mengarahkan peranti dengan kawalan suara, dan ia akan menyimpan video secara automatik apabila ia mengesan kemalangan.

Selain rakaman dan main balik, kam pemuka ini juga akan memberikan pemberitahuan untuk pelepasan lorong, amaran perlanggaran ke hadapan dan amaran apabila trafik bergerak. Ia datang dengan port USB dan kad memori tambahan, tetapi jika anda mahukan storan tambahan untuk menyimpan klip video dalam peti besi dalam talian Garmin, anda memerlukan langganan yang berkisar antara $4.99 hingga $9.99.

Saiz 5.62 cm x 4.05 cm x 2.19 cm
Resolusi Kamera 1440P
Medan Pandangan 180 darjah
GPS ya
Kawalan suara ya


2. CAM DASH NILAI TERBAIK – Insignia Dash Cam Depan dan Belakang
Dash Cam Depan dan Belakang

KEBAIKAN
– Kamera depan dan belakang
– Mikrofon terbina dalam untuk merakam audio

KEBURUKAN
– Perlu membeli kad microSD secara berasingan untuk storan tambahan

Kamera pemuka daripada Insignia ini adalah sebahagian kecil daripada harga yang lain di bawah $100, dan ia menampilkan kedua-dua kamera hadapan dan belakang . Kamera hadapan mempunyai medan penglihatan 148 darjah dan kamera belakang adalah 110 darjah. Menurut jenama pandangan mempunyai herotan tepi ke tepi yang minimum. Kamera mempunyai sensor yang mula merakam secara automatik pada kesan dan mikrofon terbina dalam merekodkan butiran audio.

Anda tidak perlu risau tentang kehabisan storan kerana ciri gelung menimpa rakaman tertua sebaik sahaja ia mencapai kapasiti storan penuh. Jika terdapat rakaman khusus yang anda ingin simpan untuk jangka panjang, ia menyokong kad microSD sehingga 128GB (dijual berasingan).

Saiz 1.23 in x 1.97 in x 3.42 in
Resolusi Kamera 1080P
Medan Pandangan 148 darjah (depan), 110 darjah (belakang)
GPS Tidak
Kawalan suara Tidak


3. DASH CAM DEPAN DAN BELAKANG TERBAIK – Garmin Dash Cam Tandem
Dash Cam Tandem

KEBAIKAN
– Bidang penglihatan yang luas pada kamera hadapan dan belakang
– Boleh merakam apabila kenderaan diletakkan
– Kabel pengecas mengandungi port USB

KEBURUKAN
– Kord untuk merekod kenderaan yang diletakkan dijual berasingan

Walaupun kamera pemuka lain mungkin menawarkan kedua-dua kamera hadapan dan belakang, perkara yang membuatkan Garmin Tandem menonjol ialah medan pandangan 180 darjah pada kedua-dua kamera hadapan dan belakang . Anda akan dapat menangkap lebih terperinci daripada kamera lain dengan bidang penglihatan yang lebih sempit. Anda juga akan dapat melihat aktiviti penumpang dalam gelap berkat teknologi penglihatan malam eksklusif Garmin, dakwa jenama itu.

Pengecas yang disertakan mempunyai port USB tambahan terbina dalam, jadi ia tidak akan menggunakan satu-satunya port dalam kereta anda. Dash Cam Tandem juga mampu merakam di hadapan dan di dalam kenderaan anda apabila ia diletakkan dan dimatikan, namun, kabel berasingan diperlukan yang dijual secara berasingan.

Saiz 0.90 in x 2.20 in x 1.60 in
Resolusi Kamera 1440P
Medan Pandangan 180 darjah
GPS ya
Kawalan suara ya


4. CAM DASH KOMPAK TERBAIK – Garmin Dash Cam Mini 2
Dash Cam Mini 2

KEBAIKAN
– Saiz padat
– Rakaman video berkualiti
– Perintah suara intuitif

KEBURUKAN
– Bukan satu tan ciri mewah

Dash Cam Mini 2 ialah salah satu model baharu dalam barisan Garmin, dan untuk kamera sekecil itu ia tidak mengecewakan. Sebagai permulaan, ia sangat padat berukuran kira-kira 1.23 x 2.10 x 1.15 inci , jadi ia hampir tidak akan mengambil sebarang ruang pada cermin depan anda dan akan kelihatan bijak.

Kami suka bahawa ia datang dengan dua pilihan kord USB, satu lebih panjang dan satu lebih pendek, jadi anda boleh mempunyai lebih atau kurang jangkauan yang diperlukan. Apabila kami menguji jalan ini, kami mendapati butang mudah digunakan dan mendapati peranti itu menangkap rakaman yang berkualiti. Rachel Rothman , Ketua Teknologis & Pengarah Teknikal Eksekutif di Hadiah2u Malaysia, menyukai bahawa ia boleh dikawal suara dan mendapati arahan suara itu intuitif. Ini tidak mempunyai semua ciri mewah bagi kamera pemuka yang lebih besar seperti paparan medan 180 darjah tetapi ia masih berfungsi dengan baik jika anda lebih suka unit yang lebih kecil.

Saiz 1.23 dalam 2.10 dalam x 1.15 dalam
Resolusi Kamera 1080P
Medan Pandangan 140 darjah
GPS Tidak
Kawalan suara ya


5. DASH CAM PALING SERBAGUNA – Kereta dan Pemandu Peronda Jalan Raya Touch Duo
Duo Sentuhan Peronda Jalan Raya

KEBAIKAN
– Antara muka intuitif
– Kualiti imej yang baik
– Kamera kedua boleh diikat pada tempat duduk penumpang

KEBURUKAN
– Mungkin tidak tahan lama seperti yang lain

Apabila kami menguji unit ini, kami mendapati kualiti imej adalah baik dan kami menghargai antara muka yang direka bentuk dengan baik dan intuitif. Tidak seperti kamera lain yang mempunyai kamera hadapan dan belakang terbina dalam bersama, Road Patrol Touch Due mempunyai kamera kedua yang berasingan yang boleh anda pasangkan pada kamera hadapan atau tali di sekeliling tempat duduk penumpang yang memberi anda pilihan tentang di mana anda ingin meletakkannya.

Kami mengesyaki dengan perasaan bahawa ia mungkin tidak tahan lama seperti unit lain, tetapi jika anda tidak terlalu kasar dengan kamera pemuka anda, ia tidak sepatutnya menjadi masalah. Walaupun kami tidak begitu kagum dengan kualiti gambar seperti yang lain, ia masih merupakan pilihan yang kukuh.

Saiz 3.5 in x 4 in x 1.5 in
Resolusi Kamera 1080P
Medan Pandangan 150 darjah
GPS Tidak
Kawalan suara Tidak


6. DASH CAM TERBAIK DI AMAZON – ROVE R2- 4K Dash Cam
R2- 4K Dash Cam

KEBAIKAN
– WiFi terbina dalam
– Boleh melihat cam dash melalui aplikasi Rove
– GPS merekodkan lokasi dan kelajuan

KEBURUKAN
– Kad memori tidak disertakan

Cam dash Rove ialah penjual terlaris di Amazon dan padat dengan banyak ciri. Ia mempunyai Wifi terbina dalam supaya anda boleh memuat turun video anda terus ke peranti iOS atau Android dan apl Rove membolehkan anda mengurus dan melihat cam dash dalam masa nyata . Ia juga mempunyai GPS yang merekodkan lokasi dan kelajuan anda supaya anda boleh melihat laluan pemanduan anda di Peta Google.

Menurut jenama itu, ia menangkap imej terperinci walaupun dalam cahaya malap dan jika seseorang melanggar kereta anda semasa ia diletakkan, kamera akan mula merakam secara automatik dan kemudian memaklumkan anda bahawa ia telah dicetuskan semasa anda kembali. Ia boleh menyokong sehingga 512 GB kad Micro-SD yang tidak disertakan.

Saiz 2.99 in x 2.01 in x 0.98 in
Resolusi Kamera 2610P
Medan Pandangan 150 darjah
GPS ya
Kawalan suara Tidak


7. DASH CAM TERBAIK DENGAN MAKLUMAN LOKASI KECEMASAN – NEXTBASE 322GW Dash Cam
322GW Dash Cam
KEBAIKAN
– Skrin sentuh interaktif
– Boleh memaklumkan perkhidmatan kecemasan ke lokasi anda
– Sambungan Bluetooth dan WiFi

KEBURUKAN
– Sesetengah pengulas mengatakan cawan sedutan tidak begitu kuat

Nextbase ialah satu lagi jenama yang disyorkan oleh pakar kami, setelah menguji banyak tawaran jenama itu pada masa lalu. Walaupun kami belum menguji model tertentu ini, kami menyukai kamera menghadap hadapannya menyediakan sudut tontonan 140 darjah dan mempunyai skrin sentuh interaktif 2.5 inci. Ia datang dengan sensor terbina dalam untuk menyokong sandaran fail video kecemasan apabila kemalangan berlaku dan mempunyai ciri SOS kecemasan yang memaklumkan perkhidmatan kecemasan ke lokasi anda. Kesambungan Bluetooth dan WiFi membolehkan anda menyegerakkan fail ke telefon anda, dan cam pemuka boleh dipasang sama ada dengan cawan sedutan atau pelekat.

Saiz 1.9 in x 1.8 in x 3.4 in
Resolusi Kamera 1080P
Medan Pandangan 140 darjah
GPS ya
Kawalan suara Tidak


8. PALING MUDAH UNTUK MENGGUNAKAN DASH CAM – Dual Front and Interior Dash Cam
Kamera Pemuka Dwi Depan dan Dalaman
KEBAIKAN
– Dwi kamera hadapan dan dalaman
– Menulis semula video lama dengan video baharu
– GPS boleh mengesan lokasi

KEBURUKAN
– Pemasangan GPS dijual berasingan

Cam dash ini ialah salah satu cam Vantrue yang paling popular dan beberapa pengulas mengatakan ia mudah digunakan dan disediakan. Seperti namanya, kamera ini merakam video bahagian hadapan dan dalaman kereta pada masa yang sama. Menurut jenama itu, ia boleh menangkap sehingga empat lorong trafik supaya anda boleh melihat titik buta anda pada skrin paparan. Apabila storan cam dash menghampiri kapasiti maksimum, fungsi rakaman gelung boleh menimpa video tertua dengan rakaman baharu. Ia mempunyai keupayaan GPS, namun, ia mesti disambungkan kepada pelekap GPS yang dijual secara berasingan.

Saiz 3.8in x 5.28in x 4.45in
Resolusi Kamera 1080P
Medan Pandangan 170 darjah (depan), 140 darjah (dalam)
GPS Ya tetapi memerlukan pemasangan GPS (dijual berasingan)
Kawalan suara Tidak


Bagaimana kita memilih kamera pemuka yang terbaik

Apabila kami menilai kamera pemuka, pakar kami menggunakannya di dalam kereta mereka di rumah dan menilai ciri prestasi seperti kualiti video, medan pandangan dan kawalan suara, jika berkenaan. Kami perhatikan betapa mudahnya setiap kamera disediakan dan digunakan serta mengambil perhatian faktor seperti butang mudah diakses dan antara muka yang intuitif. Kami berbasikal melalui berpuluh-puluh kenderaan setiap tahun dan memandu beribu-ribu batu sambil kami menilai produk untuk Anugerah Kereta Keluarga kami dan kandungan berkaitan auto yang lain.

Apabila bercakap tentang cam dash lain yang tidak dapat kami uji, kami memilihnya berdasarkan pengalaman kami menguji cam dash yang lain, ujian sebelumnya yang telah membuktikan jenama boleh dipercayai dan konsisten, jenama terkenal yang mempunyai reputasi yang baik dan yang popular dalam talian dan dinilai tinggi.

Untuk semua kamera pemuka kami juga mencatatkan ciri seperti rakaman siang dan malam, keupayaan GPS dan keperluan langganan serta spesifikasi teknikal seperti resolusi kamera, saiz dan banyak lagi.

Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk kamera pemuka terbaik

✔️ Cam depan dan belakang: Sesetengah cam dash hanya merakam di hadapan kenderaan dan cam dash lain boleh merakam berbilang sudut — depan, belakang dan/atau dalam. Dash cam yang turut merakam bahagian belakang kereta boleh mempunyai lensa kedua terbina pada kamera menghadap hadapan atau menggunakan kamera berasingan sama sekali, jadi pastikan anda memilih yang terbaik untuk keperluan anda dan jenis kenderaan yang anda pandu. Kamera belakang terbina dalam mungkin mempunyai bidang pandangan terhad oleh tempat yang anda pilih untuk meletakkannya, tetapi kamera berasingan mempunyai lebih fleksibiliti di lokasinya.

✔️ Medan pandangan: Semak spesifikasi medan pandangan untuk memastikan anda merakam kawasan yang anda inginkan. Medan pandangan yang lebih besar akan menangkap kawasan yang lebih luas, yang selalunya disertakan dengan tanda harga yang lebih tinggi. Juga, pastikan anda menyemak medan pandangan hadapan dan belakang kerana ia cenderung berbeza, dengan kamera belakang selalunya mempunyai medan pandangan yang lebih kecil.

✔️ GPS: GPS membolehkan kamera pemuka anda menjejak lokasi dan kelajuan anda yang boleh berguna jika anda perlu membuktikan kelajuan anda semasa berlaku tiket atau kemalangan. Sesetengah kamera pemuka juga boleh memaklumkan perkhidmatan kecemasan ke lokasi anda. GPS selalunya menjadikan harga cam dash cam lebih tinggi, jadi jika ia sesuatu yang anda rasa anda tidak perlukan, anda boleh melangkaunya.

✔️ Kawalan suara: Kawalan suara menjadi semakin popular dalam kamera pemuka kerana ia membolehkan anda memberikan arahan cam pemuka seperti mengambil gambar, menghentikan rakaman dan banyak lagi. Ia membolehkan anda bebas tangan dan tidak perlu bermain-main dengan skrin semasa memandu.

 

 

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...