10 Kursus Dalam Web Terbaik Untuk Belajar Bhasa Inggeris

Terdapat begitu banyak laman web berbeza yang mencadangkan begitu banyak pelajaran yang berbeza sehingga selalunya sukar untuk memilih yang mana satu untuk dipercayai. Dalam panduan ringkas ini, berikut ialah 10 laman web bahasa Inggeris terbaik kami untuk belajar...

10 Makanan Tambahan Protein Terbaik Bukan Serbuk

Bahagian paling sukar untuk menjadi cergas berlaku di rumah: berdiet untuk mengekalkan fizikal anda, mengemas lebih banyak daging pada pec, atau mengetatkan pinggang anda. Perjuangan di dapur adalah nyata seperti di bangku simpanan—kerana protein, makronutrien yang...

12 Kes Terbaik Mutlak Untuk iPad Air Anda

Jika iPad Air terbaharu ialah penerokaan pertama anda ke dunia tablet, dialu-alukan. Jika ia adalah kegilaan anda kerana anda membeli yang terbaharu untuk mendapatkan butiran dan aksesori yang paling terkini, kami gembira anda bertahan. iPad Airs adalah seperti...

21 Jenama Beg Duit Lelaki

Melindungi wang tunai, kad kredit dan kad perniagaan anda adalah penting dengan dompet. Walaupun fungsi utama mereka adalah untuk melindungi wang tunai anda, dompet untuk lelaki juga mempunyai tujuan estetik. Mereka boleh digunakan untuk menyatakan gaya dan falsafah...

60 Hadiah Untuk lelaki Yang Nampak Ada Segalanya

Semua orang tahu bahawa seorang lelaki dalam hidup mereka yang benar-benar luar biasa dan unik. Dia mempunyai benang luar biasa yang diikat di lengan bajunya pada setiap perhimpunan, menggunakan alat atau gizmo yang paling hebat untuk diperagakan pada setiap lawatan,...

30 Idea Hadiah Hari Bapa [2022]

Tidak ada perasaan yang lebih hebat daripada menghadiahkan hadiah yang anda pasti akan diterima dengan kegembiraan yang murni. Hadiah ini mungkin bukan sesuatu yang diingini oleh penerima, tetapi ia menjadi salah satu harta mereka yang paling berharga. Setiap lelaki...

10 Minyak Wangi Lelaki Terbaik Di Malaysia [2022]

adakah anda tertanya-tanya apa yang harus diberikan kepada lelaki terbaik anda? Nah, bagaimana dengan minyak wangi? Minyak wangi bukan hanya cara yang sempurna untuk merawat ayah terbaik di dunia tetapi ia juga merupakan hadiah yang ideal untuk lelaki kerana lelaki,...

Air Fryer Terbaik Di Malaysia [2022]

Mencari kaedah untuk menikmati makanan goreng tanpa menyumbat arteri anda? Air fryer terbaik di Malaysia menawarkan cara untuk melakukannya, berkat kejayaan teknologi memasak! Ini memberi anda keupayaan untuk menghasilkan makanan goreng dengan kandungan lemak tepu...

10 Kuali Non-Stick Terbaik di Malaysia [2022]

Kuali tidak melekat menawarkan kemudahan dan membolehkan anda mengambil pendekatan yang lebih sihat untuk makanan anda dengan kurang penggunaan minyak. Selain itu, pembersihan selepas itu adalah mudah!

Russell Taylors Non-Stick Marble Coated Deep Fry Pan

 • Tahan lama
 • Tahan calar
 • Anti-lelasan

Ciri-ciri:

Kuali ini boleh digunakan untuk menyediakan semua jenis makanan! Ia sesuai untuk hidangan satu kuali. Selepas memasak, harapkan pembersihan tanpa kerumitan berkat teknologi dalamannya yang mengeluarkan sebarang sisa makanan dengan mudah.

Prestasi:

Dengan penarafan 5 bintang, kuali non-stick ini sudah pasti mendapat kepuasan pengguna. Ia ringan dan salutannya tidak melekat berkesan. 

Tefal Cook & Clean Non-Stick Deep Frypan 

 • Serasi pada pelbagai jenis dapur
 • Waranti pengilang 2 tahun
 • Selamat untuk mesin basuh pinggan mangkuk
 • PFOA-free
 • Ringan

Tefal Cook & Clean Non-Stick Deep Frypan boleh digunakan untuk menggoreng.

Ciri-ciri:

Ia mempunyai salutan tidak melekat 100%, memastikan pembersihan yang lancar dan mudah. Hebat pada mana-mana dapur, ia juga menampilkan teknologi Thermo-Signal® yang menandakan suhu memasak awal yang ideal. Selain itu, teknologi optimumnya akan membolehkan penyebaran haba yang lancar sepanjang masakan anda. Pemegang yang ergonomik memberikan cengkaman yang selesa dan menjadikannya mudah dipegang semasa memasak.

Prestasi:

Dipuji pengguna, kuali non-stick ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.

La Gourmet Shogun Senjo Plus Eggpan

 • Kecil
 • Mampus Milik
 • Pengeluaran salutan luar tahan haba yang tinggi

Buat telur sisi cerah yang sempurna dengan La Gourmet Shogun Senjo Plus Eggpan!

Ciri-ciri:

Kuali menggoreng telur ini mempunyai 6 lapisan salutan yang akan memastikan masakan yang selamat dan optimum. Ia disalut dengan lapisan atas kalis yang digunakan dengan Tritanium Mega basah-dalam-basah Switzerland. Salutan ini dipertingkatkan lagi dengan zarah kalis marmar. Selain itu, teras aluminium tuangannya memberikan kekonduksian terma dan pengagihan haba yang ideal.

Prestasi:

Kuali kecil, padat dan ringan ini. Ia mempunyai kualiti yang sangat baik dan mencuri pada titik harga ini. 

Ecowin Induction Non-Stick Frying Pan

 • Mempunyai sifat antibakteria
 • Bebas PFOA dan PTFE
 • Pengeluaran tahan lama

Jangan risau tentang haba haba atau cengkaman licin kerana pemegang kayu menjadikannya selesa untuk mengendalikan Kuali Penggorengan Tidak Melekat Induksi Ecowin semasa memasak.

Ciri-ciri:

Terdapat dalam pelbagai saiz, kuali tidak melekat ini disalut dengan batu maifan yang mempunyai ciri antibakteria untuk memastikan masakan tanpa asap dan lebih sihat. Ia juga terdiri daripada perlindungan lima lapisan salutan yang membolehkan hidangan anda meluncur dengan mudah di dalam kuali. Selain itu, ia datang dengan penutup terbaja yang lutsinar.

Prestasi:

Pengguna tidak boleh berpuas hati dengan kuali tidak melekat ini. Ia bukan sahaja bagus untuk memasak setiap hari, tetapi komponen bahan menjadikan kuali ini selamat digunakan. Jangan risau tentang sebarang zarah toksik berbahaya yang bertindak balas dengan makanan yang dimasak.

Tefal So Chef Deep Frypan 

 • Bebas PFOA, plumbum dan kadmium
 • Pemegang tetap ergonomik yang sejuk
 • Sesuai untuk semua jenis dapur
 • Waranti 2 tahun\

Tefal So Chef Deep Frypan bernilai setiap sen.

Ciri-ciri:

Menggabungkan teknologi Thermo-Signal® dengan salutan titanium dan asas aruhan, Tefal memberikan hasil masakan yang unggul.

Teknologi Thermo-Signal® menghilangkan keperluan untuk meneka kerana ia menunjukkan apabila kuali mencapai suhu memasak yang ideal. Makanan dimasak secara sekata berkat asas yang luas yang menyediakan masakan yang lebih seragam.

Salutan tidak melekatnya tidak seperti kuali lain kerana ia diperkuat dengan titanium, menjadikannya lebih tahan lama dan tahan.

Prestasi:

Tefal adalah jenama isi rumah yang tidak mengecewakan. Menurut seorang pengguna, kuali non-stick ini ringan dan mudah dikendalikan. Walaupun tidak sebesar kuali, anda akan mendapati ia cukup dalam untuk menggoreng. Ramai pengguna mengatakan bahawa ia adalah berkualiti dan telah memberikannya penarafan 5 bintang.

Non-Stick Marble Stone Fry Pan

 • Didatangkan dengan pemegang berpenebat dan penutup kuali
 • Kekonduksian terma tinggi
 • Toleransi tinggi terhadap calar dan lelasan

Apakah yang lebih tahan lama daripada kuali batu marmar?

Ciri-ciri:

Berukuran 26cm, ia adalah saiz yang sesuai. Kekonduksian terma yang tinggi membolehkan makanan dimasak walaupun pada suhu rendah. Haba disebarkan secara sama rata, membolehkan memasak makanan secara sekata. Sedikit minyak adalah semua yang anda perlukan, menghasilkan masakan yang lebih sihat. Pemegangnya adalah penebat haba untuk pengendalian yang selamat dan mudah.

Prestasi:

Kuali tidak melekat ini telah mendapat ulasan positif daripada pengguna yang mengatakan bahawa ia adalah berkualiti dan berbaloi untuk wang.

TECPAC Diamond Non-Stick Smokeless Frypan

 • Tahan lama
 • Ringan
 • Pengagihan haba sekata
 • Didatangkan dengan penutup

Diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, TECPAC Diamond Non-Stick Smokeless Frypan adalah ringan seperti yang boleh.

Ciri-ciri:

Kuali tidak melekat 32 cm ini mempunyai badan aluminium dengan tapak bermagnet. Ini membolehkannya memanaskan dan mengagihkan haba dengan serta-merta dan berkesan. Salutan tidak melekatnya meminimumkan risiko makanan hangus dan melekat pada permukaan. Ia juga dilengkapi dengan penutup kaca supaya anda tidak perlu risau tentang percikan minyak dan asap semasa menggoreng.

Prestasi:

Pengguna kagum dengan kualiti binaan serta rupa dan rasa yang mahal walaupun harganya agak rendah.

WUCHT Stainless Steel Non-Stick Frying Pan

 • Tahan lama
 • Selamat untuk mesin basuh pinggan mangkuk
 • Mempunyai pemegang panjang yang diikat secara ergonomik dengan lubang

Kuali tidak melekat keluli tahan karat pasti akan bertahan untuk anda selama bertahun-tahun yang akan datang.

Ciri-ciri:

Kuali tidak melekat keluli tahan karat ini mempunyai cakera aluminium bersalut pada bahagian bawah kuali. Teras aluminium membolehkan pengagihan haba yang cepat dan sekata. Sebagai tambahan, bahan keluli tahan karat dikelaskan sebagai Gred Makanan 21CT yang menghalang hidangan anda daripada bertindak balas secara kimia dengan kuali. Ia juga mempunyai rim tambahan untuk memberikan ketahanan dan mengelakkannya daripada menjadi cacat.

Prestasi:

Bahagian bawah keluli tahan karat magnet menjadikannya sesuai untuk sebarang dapur atau periuk aruhan. Ia juga boleh dimasukkan ke dalam ketuhar pada suhu sehingga 260°C.

Pemegang panjang yang diikat secara ergonomik dengan lubang mata kekal sejuk, membolehkan pengendalian yang selamat dan boleh digantung untuk penyimpanan yang mudah. 

NUYEO Sigmul Series Non-Stick Ultra Stone Coating Frying Wok Pan with Stainless Steel Glass Lid 

 • Waranti antarabangsa 2 tahun
 • Tahan calar, Pemegang bakelite tahan haba, Didatangkan dengan penutup kaca terbaja pepejal

Terdapat dalam dua saiz; 32sm atau 34sm, Kuali Non-Stick Frying NUYEO Sigmul mempunyai kapasiti besar yang sesuai untuk menyediakan bahagian makanan yang lebih besar.

Ciri-ciri:

Dibuat di Korea, kuali tidak melekat ini menampilkan lapisan Magma-Tech Ecohealth Ultra Stone Coating™️ terbaru yang lebih 2 kali lebih tebal daripada salutan tradisional. Selain itu, ia mempunyai asas IH pempolimeran yang boleh digunakan dengan mudah pada sebarang jenis dapur. Bukan sahaja masa memasak anda akan dipendekkan kerana pengagihan haba yang sekata, tetapi tiada asap toksik akan dikeluarkan jika terlalu panas berlaku.

Prestasi:

Ia telah menerima penarafan 5 bintang di Shopee dan Lazada. Menurut pengulas, ia adalah kualiti yang sangat baik. Walaupun besar dan dalam, ia tidak berat membolehkan pengendalian mudah semasa memasak.

FAQ

Apa Itu Kuali Non-Stick?

Kuali tidak melekat ialah kuali yang disalut dengan bahan tertentu yang menghalang makanan daripada melekat padanya. Secara amnya, salutan yang digunakan adalah polimer sintetik, seperti polytetrafluoroethylene (PTFE).

Kuali tidak melekat sesuai untuk kegunaan harian kerana ia sangat mudah dibersihkan.

Adakah Kuali Non-Stick Selamat? 

Kuali tidak melekat adalah mudah dan praktikal. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kebimbangan mengenai sama ada salutan itu mungkin toksik dan tidak selamat untuk digunakan.

Secara amnya, kuali tidak melekat adalah selamat. Jika anda bimbang tentang menelan kepingan salutan tidak melekat, jangan risau kerana ia tidak berbahaya. Walau bagaimanapun, pengelupasan akan menjejaskan keberkesanan salutan tidak melekat. Selain itu, kemungkinan mengelupas tidak mungkin melainkan kuali itu berkualiti rendah.

Bahan yang lebih selamat kini digunakan dalam pembuatan kuali tidak melekat, memastikan masakan lebih selamat dan sihat. Kebanyakan kuali kini bebas PFOA jadi anda tidak perlu risau.

10 Kursus Dalam Web Terbaik Untuk Belajar Bhasa Inggeris

Terdapat begitu banyak laman web berbeza yang mencadangkan begitu banyak pelajaran yang berbeza sehingga selalunya sukar untuk memilih yang mana satu untuk dipercayai. Dalam panduan ringkas ini, berikut ialah 10 laman web bahasa Inggeris terbaik kami untuk belajar...

10 Makanan Tambahan Protein Terbaik Bukan Serbuk

Bahagian paling sukar untuk menjadi cergas berlaku di rumah: berdiet untuk mengekalkan fizikal anda, mengemas lebih banyak daging pada pec, atau mengetatkan pinggang anda. Perjuangan di dapur adalah nyata seperti di bangku simpanan—kerana protein, makronutrien yang...

12 Kes Terbaik Mutlak Untuk iPad Air Anda

Jika iPad Air terbaharu ialah penerokaan pertama anda ke dunia tablet, dialu-alukan. Jika ia adalah kegilaan anda kerana anda membeli yang terbaharu untuk mendapatkan butiran dan aksesori yang paling terkini, kami gembira anda bertahan. iPad Airs adalah seperti...

21 Jenama Beg Duit Lelaki

Melindungi wang tunai, kad kredit dan kad perniagaan anda adalah penting dengan dompet. Walaupun fungsi utama mereka adalah untuk melindungi wang tunai anda, dompet untuk lelaki juga mempunyai tujuan estetik. Mereka boleh digunakan untuk menyatakan gaya dan falsafah...

60 Hadiah Untuk lelaki Yang Nampak Ada Segalanya

Semua orang tahu bahawa seorang lelaki dalam hidup mereka yang benar-benar luar biasa dan unik. Dia mempunyai benang luar biasa yang diikat di lengan bajunya pada setiap perhimpunan, menggunakan alat atau gizmo yang paling hebat untuk diperagakan pada setiap lawatan,...

30 Idea Hadiah Hari Bapa [2022]

Tidak ada perasaan yang lebih hebat daripada menghadiahkan hadiah yang anda pasti akan diterima dengan kegembiraan yang murni. Hadiah ini mungkin bukan sesuatu yang diingini oleh penerima, tetapi ia menjadi salah satu harta mereka yang paling berharga. Setiap lelaki...

10 Minyak Wangi Lelaki Terbaik Di Malaysia [2022]

adakah anda tertanya-tanya apa yang harus diberikan kepada lelaki terbaik anda? Nah, bagaimana dengan minyak wangi? Minyak wangi bukan hanya cara yang sempurna untuk merawat ayah terbaik di dunia tetapi ia juga merupakan hadiah yang ideal untuk lelaki kerana lelaki,...

Air Fryer Terbaik Di Malaysia [2022]

Mencari kaedah untuk menikmati makanan goreng tanpa menyumbat arteri anda? Air fryer terbaik di Malaysia menawarkan cara untuk melakukannya, berkat kejayaan teknologi memasak! Ini memberi anda keupayaan untuk menghasilkan makanan goreng dengan kandungan lemak tepu...