Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

7 Penjejak dan Tag Bagasi Terbaik

Penjejak GPS, bluetooth dan WiFi yang berkesan supaya beg anda sampai ke tempat anda.

penjejak bagasi
Kebanyakan mungkin sudah biasa dengan perasaan panik selepas anda memeriksa bagasi di lapangan terbang dan mula bimbang tentang kehilangan jejak barang-barang anda semasa anda jet set ke destinasi anda. Pada 2022, kira-kira 6 dalam setiap 1,000 beg yang diperiksa oleh syarikat penerbangan AS telah disalahuruskan, menurut Biro Pengangkutan. Walaupun kadar salah pengendalian bertambah baik dari Mac 2023 (pada 0.58%) kepada April 2023 (pada 0.55%), menurut Jabatan Pengangkutan, membeli penjejak bagasi akan membantu meredakan sebarang kebimbangan perjalanan.

Di Hadiah2u Malaysia, kami kerap menguji elektronik perjalanan, termasuk penjejak bagasi terbaik. Pilihan kami termasuk teg yang telah diuji dan diuji oleh pakar Makmal kami berdasarkan pencari kunci terbaik.

Pilihan utama kami:
1. PENJEJAK LUGGAGE KESELURUHAN TERBAIK – Apple AirTag
2. PENJEJAK LUGGAGE NILAI TERBAIK – Penjejak Bluetooth Tile Pro Pro
3. PENJEJAK BAGASI PALING POPULAR – SAMSUNG Galaxy SmartTag
4. PENJEJAK BAGASI PALING SERBAGUNA – Tile Slim
5. PENJEJAK LUGGAGE TERBAIK UNTUK ANDROID – Penjejak GPS LandAirSea
6. PENJEJAK LUGGAGE TERBAIK UNTUK PERJALANAN ANTARABANGSA – Penjejak GPS Tracki
7. TAG PENGESAN LUGGAGE TERBAIK – Tag ID Bagasi Pintar Keluli Tahan Karat Dynotag

Jika anda mencari lebih banyak alat pintar, rujuk panduan kami untuk dompet pintar terbaik dan bagasi pintar terbaik . Untuk lebih banyak pilihan bagasi (yang kini akan dijejaki terima kasih kepada tag bagasi anda), rujuk pilihan utama pakar kami untuk bagasi sisi keras terbaik.

1. PENJEJAK LUGGAGE KESELURUHAN TERBAIK – Apple AirTag
AirTag

Kebolehpercayaan dan ketepatan adalah seiring dengan Apple AirTag. Ia padat dan ringan, jadi anda boleh menjejaki pelbagai perkara yang anda sering tersalah letak, daripada kunci ke beg galas, sudah tentu, bagasi. Pakar GH kami juga suka bahawa bateri mudah diganti. Hanya sediakan AirTag anda pada Bluetooth iPhone atau iPad anda dengan satu ketikan, kemudian dengar ping daripada pembesar suara terbina dalam AirTag untuk membimbing anda membawa barang-barang anda. Ia direka untuk mereka yang berada dalam ekosistem Apple, jadi ia tidak sesuai jika anda mempunyai Android atau peranti lain.

Apple tidak menyatakan julat Bluetooth yang tepat, tetapi dipercayai bahawa setiap AirTag menyokong Bluetooth 5.0, yang bermaksud ia harus boleh dijejaki dalam jarak 800 kaki. Anda juga boleh menjejak peranti dalam masa nyata dengan mengikutinya dalam rangkaian Cari Saya. Aktifkan “Mod Hilang” untuk pemberitahuan apabila ia berada dalam deringan atau telah ditemui oleh rangkaian Cari Saya. AirTag anda akan melakukan ping pada peranti Apple yang berdekatan untuk mengukur lokasinya, jadi anda masih boleh menjejaki beg anda jika ia berakhir dalam beberapa batu jauhnya. Anda juga boleh memasukkan nombor telefon dan e-mel anda supaya jika seseorang menjumpai AirTag yang hilang, mereka boleh mengetiknya menggunakan iPhone mereka untuk memaparkan maklumat hubungan anda.

Jenis bateri: Boleh diganti | Keserasian: Rangkaian Bluetooth | Langganan: Tiada | Saiz: 3.27 in. x 0.47 in. x 4.09 in.

2. PENJEJAK LUGGAGE NILAI TERBAIK – Penjejak Bluetooth Tile Pro Pro
Penjejak Bluetooth Pro

Satu lagi penjejak Bluetooth klasik, pencari item Tile memperoleh tempat teratas dalam ujian pencari kunci terbaik kami untuk keupayaannya untuk menyimpan barang peribadi anda sehingga 400 kaki . Untuk item yang belum berjalan terlalu jauh di lapangan terbang, bunyinya pada 80 desibel, mengikut ujian Makmal kami, jadi anda pasti akan mendengarnya. Ia disegerakkan dengan Google Assistant supaya anda boleh meminta pembesar suara pintar anda mencari Tile anda untuk anda. Seperti AirTag, ia juga mempunyai jangka hayat satu tahun sebelum anda perlu menggantikan bateri. Sebagai bonus, rintangan airnya bermakna anda boleh mengurangkan tekanan mengenai litar pintas daripada cecair.

Muat turun apl Tile untuk menentukan masa dan tempat anda meninggalkan sesuatu. Pilihan Carian Komuniti akan memberitahu anda apabila mana-mana telefon dengan apl Tile berada berdekatan dengan Tile anda, membolehkan anda menentukan dengan tepat item anda yang hilang walaupun ia berada di luar julat. Set empat ini bermakna anda boleh menjejaki beg seisi keluarga.

Jenis bateri: Boleh diganti | Keserasian: Rangkaian Bluetooth | Langganan: Tile Premium Pilihan ($2.99 ​​sebulan) atau Tile Premium Protect ($8.33 sebulan) | Saiz: 2.32 in x 0.3 in x 1.32 in.

3. PENJEJAK BAGASI PALING POPULAR – SAMSUNG Galaxy SmartTag
Galaxy SmartTag

Seperti Apple AirTag tetapi untuk pengguna Galaxy, tag pintar Samsung ini membolehkan anda menjejaki barang peribadi anda sehingga 390 kaki. Setelah berada di luar julat, Rangkaian Cari Galaxy luar talian dalam apl SmartThings menentukannya menggunakan data yang diimbas berdekatan. Ia juga menyimpan log tempat teg itu berada , supaya anda boleh menjejaki semula langkahnya. Walaupun kami belum menguji yang ini di Makmal kami, kami berharap tidak lama lagi.

Buat masa ini, kami menghargai hayat baterinya yang boleh diganti dan teknologi itu serupa dengan penjejak lain yang telah kami nilai. Ia juga mempunyai penarafan 4.4 bintang di Amazon dengan lebih 5,300 ulasan lima bintang yang mengulas tentang ketepatan dan kebolehpercayaan penjejak dengan seorang pelanggan mengatakan tag itu membantu mengesan bagasinya yang hilang selepas menunjukkan telefon mereka semasa tuntutan bagasi.

Jenis bateri: Boleh diganti | Keserasian: Rangkaian Bluetooth | Langganan: Tidak disenaraikan | Saiz: 1.54 in x 1.54 in x 0.39 in

4. PENJEJAK BAGASI PALING SERBAGUNA – Tile Slim
Nipis

Sesuai dengan namanya, penjejak ini tipis seperti kad kredit — sesuai untuk dimasukkan ke dalam dompet, dompet atau poket anda. Malah, pakar kami menamakannya sebagai pencari kunci terbaik untuk dompet dalam ujian. Kami menghargai reka bentuk kalis airnya dan anda boleh menggunakannya untuk menjejaki lebih daripada sekadar bagasi: Letakkannya di dalam buku nota kegemaran anda atau sarung tablet anda.

Jubin ini serasi dengan Alexa, Google Assistant dan Siri, dan apl itu tersedia untuk kedua-dua iOS dan Android . Kami mengesyorkan anda memuat turun aplikasi kerana ia membolehkan anda menjejaki bagasi anda walaupun jubin berada di luar julat Bluetooth, yang mencecah sehingga 250 kaki. Terdapat juga keselamatan tambahan jika anda menambah maklumat hubungan anda pada Tile Network, platform selamat dan tanpa nama yang akan membantu mengembalikan jubin anda yang hilang kepada anda apabila kod QR diimbas.

Jenis bateri: 3 tahun tidak boleh diganti | Keserasian: Rangkaian Bluetooth | Langganan: Tile Premium Pilihan ($2.99 ​​sebulan) atau Tile Premium Protect ($8.33 sebulan) | Saiz: 4.53 in x 0.41 in x 4.53 in

5. PENJEJAK LUGGAGE TERBAIK UNTUK ANDROID – Penjejak GPS LandAirSea
Penjejak GPS

Sedikit peningkatan daripada teg pintar, penjejak GPS ini membolehkan anda melihat barang peribadi anda dalam masa nyata. Tidak ada kekurangan cara untuk menyimpan bagasi anda pada radar anda: Apl dan tapak web LandAirSea membolehkan anda menerima makluman teks dan e-mel semasa menjejaki lokasi peranti di Peta Google. Ia juga menyimpan log tempat teg itu berada, jadi anda boleh menjejaki semula langkahnya seperti tempoh ia melahu di satu tempat.

Walaupun kami belum menguji yang ini di Makmal kami, kami menghargai teknologi GPS untuk kawasan liputan dan ketepatan yang besar. Seorang pengulas Amazon menamakannya sebagai salah satu penjejak GPS serasi Android terbaik yang mereka gunakan, memanggilnya “mesra pengguna” dan memuji ketepatannya. Mereka menambah bahawa ia memberi mereka ketenangan fikiran tentang barang berharga mereka semasa penerbangan sambungan dalam AS.

Jenis bateri: Boleh dicas semula | Keserasian: GPS | Langganan: Bermula pada $19.95 sebulan | Saiz: 2.25 in x 2.25 in x 0.8 in.

6. PENJEJAK LUGGAGE TERBAIK UNTUK PERJALANAN ANTARABANGSA – Penjejak GPS Tracki
Penjejak GPS

Simpan penjejak bagasi GPS bersaiz poket ini dalam barang berharga anda untuk perjalanan seterusnya ke luar negara. Keupayaan penjejakan masa nyatanya dan termasuk kerja kad SIM antarabangsa untuk jarak tanpa had , sesuai untuk barisan penerbangan menyambung ke luar negara. Dengan lebih 25,000 penilaian lima bintang, pengulas Amazon memuji penjejakan langsungnya melalui Google Street View dan makluman aplnya yang memberitahu anda apabila ia melepasi sempadan Geo yang anda tetapkan, mempunyai bateri yang rendah dan banyak lagi.

Walaupun kami belum menguji pilihan ini di Makmal, kami menghargai ia berfungsi dengan WiFi semasa di dalam rumah dan satelit GPS apabila berada di luar. Sebaik sahaja anda mula menjejaki beg anda, Tracki menawarkan kira-kira lima hari penjejakan masa nyata sebelum ia memerlukan caj lain. Tanpa penjejakan masa nyata, jenama itu mendakwa baterinya menjangkau 30 hingga 75 hari menggunakan mod penjimatan bateri, dan anda masih boleh menyemak lokasi beg anda di sana sini.

Jenis bateri: Boleh dicas semula | Keserasian: GPS dan WiFi | Langganan: Memerlukan bayaran bulanan $19.95 | Saiz: 1.81 in. x 1.5 in. x 0.6 in.

7. TAG PENGESAN LUGGAGE TERBAIK – Tag ID Bagasi Pintar Keluli Tahan Karat Dynotag

Tag ID Bagasi Pintar Keluli Tahan Karat

OK, jadi ia bukan penjejak GPS yang benar, tetapi ID pintar Dynotag ialah peningkatan besar daripada tag bagasi biasa. Teg memaparkan kod QR tersuai yang membolehkan pemilik mendaftarkan maklumat hubungan mereka , termasuk nama, nombor telefon dan alamat, sekiranya rakan pengembara menemuinya. Risau tentang maklumat anda jatuh ke tangan yang salah? Setiap kali kod QR diimbas, ia secara automatik memberitahu pemilik melalui e-mel dan termasuk alamat IP pengimbas.

Laman web ini juga meminta maklumat lokasi orang itu untuk komunikasi yang lebih mudah. Kami belum mencuba pilihan ini di Makmal lagi, tetapi kami suka bahawa beberapa pengulas Amazon menyerlahkan persediaan mudah dan ketahanannya. Pembinaan tahan karatnya yang kukuh memastikan ia tidak mudah tercabut apabila tercampak di bawah kapal terbang.

Jenis bateri: N/A | Keserasian: Kod QR | Langganan: Tiada | Saiz: 3.15 in. x 1.73 in.

Cara kami memilih penjejak bagasi terbaik
Jurutera Institut Pengemasan Baik kami kerap menguji teknologi terkini dan terhebat seperti penjejak kecergasan dan juga penjejak GPS anjing , supaya anda tahu perkara yang benar-benar bernilai pelaburan berdasarkan keperluan anda. Kami belum menguji penjejak bagasi secara rasmi, tetapi pengesyoran kami datang daripada gabungan ujian penjejak GPS sekali sahaja oleh pakar kami, ujian sebelumnya daripada panduan pencari kunci terbaik Lab kami dan pilihan daripada ulasan dalam talian yang dinilai tinggi.

Penjejak bagasi menggunakan GPS, Bluetooth atau WiFi untuk mencari item. “Penjejak GPS menggunakan sistem satelit global yang menggunakan isyarat gelombang mikro untuk membantu menjejaki lokasi tepat di mana unit itu berada dalam masa nyata,” kata Hadiah2u Malaysia. Dalam ujian kami untuk pencari utama, kami mencuba beberapa dalam Makmal kami dan menghantar yang lain kepada penguji pengguna untuk maklum balas pengguna sebenar. Kami mencatatkan berpuluh-puluh jam dengan penjejak ini, mengumpul ratusan titik data termasuk panjang julat penjejakan, kelantangan amaran mengikut pembaca desibel, kemudahan menggantikan bateri dan betapa mudahnya menggunakan apl tersebut.

Apakah ciri yang perlu dipertimbangkan dalam penjejak bagasi

✔️ Jenis bateri: Sesetengah penjejak GPS menggunakan bateri boleh cas semula yang hanya bertahan beberapa hari sebelum perlu dipasang, manakala yang lain datang dengan bateri boleh ganti yang boleh bertahan lebih setahun, kata Rachel. Jika anda melakukan persiaran yang lebih lama, melabur dalam satu dengan hayat bateri yang panjang.

✔️ Keserasian: “Adalah sesuai untuk mencari penjejak dengan beberapa teknologi percuma digunakan,” kata Rachel. “Dengan cara itu, tidak kira di mana sahaja di dunia bagasi anda berakhir, anda akan berasa tenang kerana mengetahui anda boleh menjejakinya!” Bagi mereka yang hanya menggunakan Bluetooth, anda perlu berada dalam jarak yang dekat, jadi ia kurang berfaedah untuk pengesanan bagasi dan lebih sesuai untuk mencari satu set kunci yang hilang di rumah anda. Sesetengah menggunakan Bluetooth dan WiFi atau menggunakan rangkaian peranti Bluetooth yang lebih besar untuk menawarkan lebih banyak liputan, seperti halnya dengan AirTag dan Tile . Mereka yang mempunyai GPS menawarkan kawasan liputan yang luas dan lebih ketepatan tetapi boleh dikaburkan dengan mudah di dalam rumah.

✔️ Yuran langganan: Banyak peranti penjejakan menawarkan ciri asas secara percuma, tetapi sesetengahnya menawarkan ciri premium seperti penjejakan GPS atau perkhidmatan lokasi masa nyata dengan langganan bulanan. Pastikan peranti yang anda pilih dilengkapi dengan fungsi yang anda inginkan sebelum anda membuat komitmen kepada pelan langganan.

✔️ Saiz: Penjejak bagasi terdapat dalam beberapa saiz standard, dan tidak ada yang sangat besar (fikir saiz kad kredit dari segi panjang dan lebar), kata Rachel. Ada yang lebih kecil dan boleh berfungsi sebagai lampiran rantai kunci atau dimasukkan dengan baik ke dalam poket supaya ia kekal tersembunyi. Penjejak terbaik untuk anda bergantung pada tahap serba boleh yang anda inginkan: Jika ia hanya untuk bagasi, sedikit lebih besar mungkin tidak mengapa, tetapi jika anda mahu menggunakannya untuk kunci dan dompet juga, anda mungkin mahu mencari bentuk yang lebih kecil.

Adakah penjejak bagasi berbaloi?

Penjejak bagasi mungkin tidak diperlukan untuk setiap jenis pengembara, tetapi ia boleh menjadi penukar permainan untuk orang lain. Fikirkan tentang kekerapan anda melakukan perjalanan, ke mana anda pergi dan nilai barang yang akan anda angkut. Sebagai contoh, jika anda cenderung melakukan perjalanan dekat dan jauh untuk bekerja, penjejak mungkin bermanfaat untuk menjejaki beg pakaian yang mengandungi keperluan kerja anda. Atau, jika anda mengembara ke peringkat antarabangsa dan tidak asing dengan penerbangan sambungan, penjejak bagasi akan membenarkan anda mengikuti beg anda di antara lapangan terbang.

“Senario kes terbaik ialah ia menjadi peranti yang anda tidak perlu gunakan, tetapi menawarkan rasa lega yang luar biasa sekiranya anda memerlukannya ,” kata Rachel. Selain itu, anda boleh menggunakan penjejak yang sama untuk barangan bukan bagasi seperti dompet anda.

Sejauh manakah penjejak bagasi berkesan?
Prestasi penjejak bagasi bergantung pada teknologi yang digunakan oleh penjejak. Contohnya, penjejak yang menggunakan rangkaian Bluetooth boleh menjejaki sekeping bagasi hingga 200 kaki atau lebih. Sesetengah penjejak mempunyai julat yang lebih besar, atau menyertakan ciri pintar tambahan seperti menyambung ke Cari Rangkaian Saya atau Apple AirTag yang menjadikan produk tersebut lebih berkesan dalam menjejaki bagasi anda.

Adakah penjejak bagasi diluluskan oleh TSA?
Ketahui bahawa Agensi Keselamatan Pengangkutan (TSA) meluluskan peranti GPS navigasi dalam kedua-dua bagasi yang dibawa dan didaftarkan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa tiada garis panduan terperinci tentang model penjejak bagasi tertentu yang diluluskan oleh TSA dalam kategori ini, jadi ejen TSA di pusat pemeriksaan keselamatan yang ditetapkan anda mempunyai kuasa untuk membuat sebarang kelulusan akhir sama ada item itu dibenarkan. 

 

 
 
 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...