Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

6 Vakum Kereta Terbaik

Rambut haiwan kesayangan, tumpahan dan kotoran tidak sepadan dengan vac pegang tangan yang berkuasa ini.

7 vakum kereta terbaik 2022, menurut pakar
Kereta penuh sesak dengan sudut dan celah tempat kotoran, makanan dan serpihan lain suka mengendap, dan walaupun anda boleh menggunakan Dyson anda secara teknikal (atau apa sahaja jenama lain yang anda suka), sifat padat kebanyakan kereta menjadikan penggunaan vakum kanister bersaiz penuh atau vakum tegak hampir mustahil.

Pakar dalam Makmal Penjagaan & Pembersihan Rumah Hadiah2u Malaysia telah menguji pelbagai jenis vakum selama ini, daripada vakum kayu kepada vakum robot. Ujian ketat kami pada jenis permukaan yang berbeza, seperti lantai kayu keras dan dengan jenis kotoran yang berbeza, seperti rambut haiwan peliharaan, telah membantu kami terus membuat pengesyoran yang paling relevan dan terkini dalam bidang tersebut. Dengan perhatian khusus kepada keperluan pembersihan kereta, kami telah mengumpulkan pilihan terbaik kami untuk mengosongkan kenderaan anda.

Pilihan utama kami:
1. TERBAIK KESELURUHAN – Dewalt 20V MAX Vakum Mudah Alih Basah/Kering Tanpa Kord
2. NILAI TERBAIK – Pembersih Vakum Tangan Dirt Devil Scorpion
3. MUDAH ALIH TERBAIK – Vakum Pegang Tangan Tanpa Kord Bissell AeroSlim
4. PALING BERKUASA – Worx 20V Kuasa Kongsi Vakum Kord Cube Vac Padat
5. PEGANG TANGAN SERBAGUNA TERBAIK – Kit Vakum Tangan Basah/Kering Tanpa Kord RYOBI ONE+ 18V
6. TERBAIK UNTUK RAMBUT HAIWAN KESAYANGAN – Vakum Tangan Haiwan Kesayangan Black & Decker AdvancedClean+

Untuk benar-benar memperincikan kereta anda — masuk ke kawasan sempit di bawah tempat duduk, antara jahitan kulit dan ke dalam petak kecil—anda memerlukan vakum tanpa wayar pegang tangan yang direka untuk kawasan padat. Dengan inovasi baharu dalam pasaran yang dilancarkan sepanjang masa, vac mudah alih ini cepat meningkat untuk menyaingi rakan sejawat mereka yang lebih besar dari segi pengambilan kotoran dan prestasi keseluruhan, dan saiz pekatnya menjadikannya aset pembersihan di dalam kereta anda dan di rumah anda.

Baca ulasan penuh kami, kemudian dapatkan maklumat lanjut tentang kami menguji vakum kereta, perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk vakum kereta dan sebab anda harus mempercayai pilihan Hadiah2u Malaysia di bahagian bawah panduan ini.

1. TERBAIK KESELURUHAN – Dewalt 20V MAX Vakum Mudah Alih Basah/Kering Tanpa Kord
Vakum Mudah Alih Basah/Kering Tanpa Kord 20V MAX
KEBAIKAN
– Penyedutan yang sangat kuat
– Didatangkan dengan pelbagai aksesori
– Pengambilan serpihan yang mengagumkan

KEBURUKAN
– Lebih berat daripada model lain
– Bateri tidak disertakan

Vac tangan tanpa wayar Dewalt mempunyai pukulan sebenar apabila ia berkaitan dengan kuasa sedutan. Dalam ujian pengambilan kotoran kami, ia secara konsisten dapat mengeluarkan lebih daripada 90% serpihan hanya dalam satu leretan ke belakang dan ke belakang dari permaidani cerucuk rendah. Selain itu, kerana ia didatangkan dengan pelbagai jenis lampiran, vakum ini menjadikan pembersihan antara celah yang sukar dicapai dan sudut kecil menjadi cepat.

Dengan kekuatan sedutan sekuat vakum ini, malangnya model ini sangat berat, menjadikannya lebih sukar untuk menggerakkannya daripada beberapa model yang lebih padat. Namun begitu, satu paun setengah berat tambahan tidak bermakna apa-apa memandangkan seberapa baik ia mengambil kotoran. Penguji juga menyatakan bahawa vakum tidak disertakan dengan pek baterinya sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda sudah memiliki mana-mana alatan tangan berkuasa lithium-ion Dewalt yang lain, anda mungkin akan mempunyai apa yang anda perlukan untuk bangun dan berlari.

Berat badan 3.2 paun
Masa larian yang dituntut Boleh dikonfigurasikan (bergantung pada kapasiti bateri, dijual berasingan)
Bateri boleh tanggal ya
Penapis HEPA ya
Nombor model DCV517B


2. NILAI TERBAIK – Pembersih Vakum Tangan Dirt Devil Scorpion
Pembersih Vakum Pegang Tangan Scorpion
KEBAIKAN
– Kord kuasa 16 kaki lebih panjang
– Alat celah dipasang sepenuhnya

KEBURUKAN
– Di bahagian yang lebih berat

Jika anda tidak kisah dengan pembinaan 3.75 paun yang lebih berat dan kord kuasa yang disertakan, ini adalah pilihan mesra bajet yang hebat. Pada ketinggian 16 kaki, anda sepatutnya tidak menghadapi sebarang masalah untuk memanjangkan kord dari alur keluar di garaj ke kenderaan anda , tetapi perlu diingat bahawa kebanyakan kereta moden telah dibina dalam alur keluar yang memberikan anda lebih keupayaan untuk bergerak dengan model bertali.

Pakar Makmal kami belum menguji vakum pegang tangan khusus ini, tetapi telah menguji vakum yang serupa dengan alat celah flip down — dan ia berfungsi dengan baik. Apatah lagi, mempunyai alat celah di atas kapal bermakna ia tidak akan hilang. Unit bertali ini juga sesuai untuk kucar-kacir besar, terima kasih kepada cawan kotoran yang lebih besar yang meminimumkan perjalanan yang perlu anda bawa ke tong sampah. Ia juga mempunyai penapis boleh tanggal yang boleh dibilas untuk memastikan vakum berjalan dengan cekap lebih lama.

Berat badan 3.75 paun.
Masa larian yang dituntut T/A
Bateri boleh tanggal Tidak
Penapis HEPA Tidak
Nombor model SD20005


3. MUDAH ALIH TERBAIK – Vakum Pegang Tangan Tanpa Kord Bissell AeroSlim
Vakum Pegang Tangan Tanpa Kord AeroSlim
KEBAIKAN
– Penyedutan yang baik pada harga yang berpatutan
– Pengecasan USB bermakna anda mungkin tidak perlu mengeluarkannya dari kereta

KEBURUKAN
– Cawan habuk kecil

Dengan harga di bawah $50, vakum ini menunjukkan bahawa anda tidak perlu membelanjakan banyak wang untuk menghilangkan kucar-kacir kereta anda yang lebih sederhana. Untuk harga, vakum ini mempunyai sedutan yang mengagumkan dan dapat membersihkan kucar-kacir yang lebih kecil dengan cepat dalam ujian kami. Ciri USB juga memudahkan pengecasan di dalam kereta, jadi anda boleh menyimpannya di dalam kenderaan anda.

Anda juga tidak keberatan melihatnya — ia mempunyai reka bentuk moden yang anggun. Ambil perhatian: Walaupun kuasa sedutannya, vakum ini mempunyai cawan habuk yang sangat kecil, bermakna untuk keadaan kucar-kacir yang lebih besar, anda mungkin perlu berhenti dan mengosongkannya dengan lebih kerap daripada beberapa model lain. Tetapi untuk harga, kami fikir perjalanan tambahan ke tong sampah berbaloi.

Berat badan 1.3 paun
Masa larian yang dituntut 12 min.
Bateri boleh tanggal Tidak
Penapis HEPA Tidak
Nombor model 29869

4. PALING BERKUASA – Worx 20V Kuasa Kongsi Vakum Kord Cube Vac Padat
Kongsi Kuasa 20V Cube Tanpa Kord Vac Vacuum Padat
KEBAIKAN
– Mudah untuk bergerak walaupun di tempat yang paling ketat
– Berprestasi hebat dengan baik pada kedua-dua tetapan yang lebih tinggi dan lebih rendah

KEBURUKAN
– Cawan habuk tidak boleh dikeluarkan

Worx mempunyai tahap genius dengan vakum ini: Jarang kita melihat vakum pegang tangan yang mempunyai hos dan bukannya unit serba lengkap, dan kami sangat teruja dengannya. Hos membentang empat kaki, dan dengan beberapa lampiran ia boleh dengan mudah mengambil kotoran di tempat yang paling sukar untuk dicapai dalam kereta.

Vakum ini juga menunjukkan prestasi yang sangat baik dalam ujian sedutan kami, mengeluarkan purata 94% kotoran dalam satu sapuan — tanpa berada pada tetapan tertingginya. Satu-satunya masalah yang kita ada dengan vakum ini ialah petak habuk. Tidak seperti beberapa model lain, cawan habuk vakum ini tidak boleh ditanggalkan, jadi anda perlu membawa keseluruhan vakum bersama anda apabila anda pergi untuk mengosongkannya, dan pembersihannya boleh menjadi sedikit intensif. Walau bagaimanapun, cawan habuk adalah besar berbanding dengan isipadu keseluruhan vakum, jadi anda mungkin tidak perlu mengosongkannya dengan banyak.

Berat badan 3.8 paun
Masa larian yang dituntut 30 minit.
Bateri boleh tanggal ya
Penapis HEPA ya
Nombor model WX030L

5. PEGANG TANGAN SERBAGUNA TERBAIK – Kit Vakum Tangan Basah/Kering Tanpa Kord RYOBI ONE+ 18V
ONE+ Kit Vakum Tangan Basah/Kering Tanpa Kord 18V
KEBAIKAN
– Didatangkan dengan empat lampiran, termasuk squeegee
– Bateri serasi dengan banyak alatan RYOBI yang lain

KEBURUKAN
– Kapasiti terhad

Untuk pengalaman perincian sebenar di rumah, anda perlu mempunyai pelbagai lampiran, termasuk alat celah untuk sudut dan celah serta berus untuk serpihan degil seperti rambut haiwan peliharaan. Pegang tangan tanpa wayar ini dilengkapi dengan susunan yang mengagumkan: empat alatan khusus untuk membantu anda menyelesaikan kerja. Ia juga didatangkan dengan squeegee untuk mengambil tumpahan cecair — bagus untuk keluarga yang mempunyai anak kecil atau untuk kemalangan kopi sekali-sekala.

Vakum memerlukan bateri dan pengecas yang berasingan, tetapi untuk kemudahan anda, ia disertakan dalam kit ini. Jika anda sudah mempunyai bateri RYOBI, pilih vakum kendiri untuk menjimatkan sedikit wang. Walaupun pakar Makmal kami belum menguji model khusus ini, kami telah menguji vakum kering sahaja jenama dengan banyak kejayaan. (Ia mendapat markah yang sangat baik sehinggakan ia adalah pemenang Anugerah Pembersihan & Penganjuran sebelumnya.) Satu-satunya kelemahan yang kita lihat dengan model khusus ini: Kapasiti tong habuk adalah terhad, jadi anda mungkin perlu mengosongkan kanister beberapa kali semasa kerja yang lebih besar.

Berat badan 2 paun
Masa larian yang dituntut Tidak tersenarai
Bateri boleh tanggal ya
Penapis HEPA Tidak
Nombor model PCL702K

6. TERBAIK UNTUK RAMBUT HAIWAN KESAYANGAN – Vakum Tangan Haiwan Kesayangan Black & Decker AdvancedClean+
AdvancedClean+ Haiwan Peliharaan Vakum
KEBAIKAN
– Berus haiwan peliharaan berkuasa motor memudahkan pembersihan rambut haiwan peliharaan
– Penarafan Quiet Mark tiga bintang

KEBURUKAN
– Bolong sisi mungkin menggerakkan kekacauan semasa anda membersihkan

Bulu haiwan peliharaan tersebar ke mana-mana, dan jika anda pernah mengembara di dalam kereta dengan haiwan kesayangan anda, anda tahu berapa banyak yang boleh dibuang di tempat duduk dan lantai anda. Apa yang membezakan model ini ialah keupayaannya untuk mengambil rambut haiwan kesayangan, kerana lampiran berus haiwan kesayangan bermotor dengan bulu getah. AdvancedClean+ Pet Hand Vacuum mendapat tempat dalam senarai vakum terbaik kami untuk rambut haiwan kesayangan , bersaing betul-betul bersama vakum tegak dan melekat , yang mengagumkan memandangkan saiznya.

Penguji kami juga menyukai betapa senyapnya vakum ini. Malah, selepas diperiksa oleh program pensijilan bebas Quiet Mark , ia menerima penarafan tiga bintang, penarafan paling senyap yang boleh diperolehi oleh vakum. Perlu diingatkan bahawa lubang udara di sisi model ini menolak keluar udara dengan cukup kuat, jadi anda mungkin perlu memberi perhatian semasa anda mengosongkan untuk memastikan anda tidak secara tidak sengaja meniup kekacauan anda ke lokasi lain.

Berat badan 4.2 paun
Masa larian yang dituntut 20 minit
Bateri boleh tanggal Tidak
Penapis HEPA Tidak
Nombor model HHVK515JP07

Bagaimana kami menguji vakum kereta

Untuk mencari vakum kereta terbaik, kami mengumpulkan data tentang lima model terbaharu untuk memasuki pasaran, menghabiskan lebih daripada 10 jam melakukan lima ujian berbeza yang menghasilkan lebih daripada 40 titik data .

Semua vakum telah diuji pada permaidani cerucuk rendah untuk meniru tekstur permaidani kereta, dan pelbagai jenis serpihan, termasuk bijirin hancur, soda penaik dan hampir dua paun oat, telah dibersihkan menggunakan vakum. Kami juga menimbang vakum, menilai ergonomiknya dan mengukur kelantangannya semasa beroperasi untuk menentukan betapa mudah dan selesanya untuk digunakan.

Kami juga menyemak dan memasukkan titik data daripada ujian vakum pegang tangan sebelumnya. Dalam ujian vakum pegang tangan kami yang terbaharu, Hadiah2u Malaysia Cleaning Lab menguji 19 model daripada 14 jenama berbeza . Kami menguji semua vakum pegang tangan di atas lantai kosong dan permaidani longgokan rendah untuk mengetahui sejauh mana ia mengambil serpihan ringan seperti pasir, soda penaik, oat kering, pasta orzo dan rambut haiwan kesayangan. Kami juga menguji sedutan mereka dengan barang berat, seperti skru dan nat.

bagaimana kami menguji vakum kereta
Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk vakum kereta

Apabila menimbang pilihan anda, pertimbangkan empat elemen penting ini untuk mencari vakum kereta yang sesuai untuk keperluan anda:

✔️ Masa berjalan: Vakum dengan masa berjalan yang lebih lama bermakna kurang cas antara pembersihan dan tidak perlu risau tentang mengecas setiap kali anda menggunakan vakum. Untuk vakum yang telah menjual bateri secara berasingan, pilih bateri dengan kapasiti yang lebih besar untuk memastikan vakum anda bersih selepas bersih.

✔️ Penapisan HEPA: Walaupun tidak selalu diperlukan, penapis HEPA dalam vakum anda boleh membantu menghalang zarahan kecil, seperti bulu haiwan peliharaan, debunga, hama habuk dan abu daripada asap, daripada diedarkan semula ke udara semasa anda mengosongkan. Orang yang mempunyai alahan atau sensitiviti pencemaran udara harus mencari vakum yang mempunyai penapis HEPA untuk menangkap zarah yang merengsa dengan lebih baik.

✔️ Lampiran: Apabila anda membersihkan ruang yang mempunyai banyak celah ketat dan diperbuat daripada pelbagai bahan yang berbeza, seperti bahagian dalam kereta, lampiran adalah kawan terbaik anda. Cari vakum yang mempunyai alat celah untuk masuk ke sudut kecil tempat kotoran suka mengendap, dan pertimbangkan satu dengan lampiran berus berputar untuk mengeluarkan rambut daripada bahan kain dengan mudah.

✔️ Jenis pengecas: Jika anda bercadang untuk mengekalkan vakum kereta anda di dalam kereta anda, anda perlu mencari tempat kosong yang mempunyai pengecas USB. Dengan cara itu, anda akan dapat memastikan ia dicas dengan alur keluar kuasa tambahan yang terdapat dalam kebanyakan kereta, jadi anda bersedia apabila keadaan huru-hara tiba.

Apakah kuasa sedutan yang baik untuk pembersih vakum kereta?
Jika kita ingin mendapatkan super teknikal, menurut ASTM F558-13, ujian standard untuk mengukur prestasi udara pembersih vakum, kuasa udara (dilaporkan dalam watt) vakum ialah perihalan kadar masa bersih kerja yang dilakukan oleh aliran udara sambil menggunakan tenaga untuk menghasilkan aliran udara di bawah keadaan rintangan udara yang ditentukan. Dengan kata lain, vakum dengan kuasa udara yang lebih tinggi akan mempunyai kuasa sedutan yang lebih besar.

Apabila anda sedang mencari vakum kereta, perkara yang paling penting ialah jangan mengelirukan kuasa udara dengan kuasa elektrik (dilaporkan dalam volt). Vakum dengan kuasa elektrik yang lebih tinggi tidak semestinya memberikan sedutan yang lebih besar. Kuasa udara selalunya tidak dilaporkan oleh pengeluar vakum, manakala kuasa elektrik biasanya.

Disebabkan sifat pengiraan kuasa udara yang kompleks, dan fakta bahawa tidak semua pengeluar melaporkan watt kuasa udara, kami mengukur pikap vakum dengan cara yang lebih praktikal: Makmal Pembersihan menggunakan ujian pikap untuk menganggarkan kuasa sedutan sebagai peratusan bahan terdeposit yang diperoleh semula oleh vakum selepas satu hantaran ke hadapan dan satu ke belakang vakum. Tujuh daripada sembilan vakum yang dipaparkan dalam artikel ini mempunyai purata pengambilan lebih daripada 80% kotoran yang didepositkan selepas hanya satu pas lengkap (dua yang lain tidak termasuk dalam pusingan awal ujian), bermakna mereka cukup berkuasa untuk membersihkan kebanyakan kucar-kacir dengan usaha yang minimum.

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...