Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

Volvo EX90: Semua yang Anda Perlu Tahu

Adakah SUV baharu Volvo adalah crossover tiga baris semua elektrik paling selamat di dunia? Inilah yang kita tahu setakat ini.

volvo ex 90
Volvo baru sahaja memperkenalkan versi terbaharu SUV tiga barisnya yang popular, dan walaupun reka bentuk luarannya sudah biasa dan berevolusi, apa yang ada di dalam — kedua-duanya di dalam petak penumpang dan di bahagian bawah kenderaan — adalah sesuatu yang biasa.

Gambaran keseluruhan
EX90 serba baharu ialah kemasukan pertama jenama Sweden ke dalam kategori crossover tiga baris semua elektrik yang sedang berkembang. Dengan tempat duduk untuk tujuh penumpang, jangkaan jarak kira-kira 300 batu dengan bayaran dan jangkaan harga permulaan sekitar $80,000, Volvo akan bersaing dengan model Tesla X, Mercedes EQS dan Rivian R1S.

Volvo EX-90
Volvo EX-90
KEBAIKAN
– Teknologi keselamatan lanjutan

KEBURUKAN
– Belum tersedia lagi

Anggaran Harga Asas $80,000
Dimensi 198.3 x 77.3 x 68.8 in.
Kapasiti 7 penumpang
Julat EPA Kira-kira 300 batu


Walaupun EX90 dimaksudkan sebagai pengganti XC90 apabila ia tersedia pada penghujung tahun ini sebagai model 2024 , versi hibrid atau plug-in hibrid berkuasa petrol XC90 — salah satu penjual teratas Volvo, dan kenderaannya yang paling menguntungkan — akan terus dijual bersamanya. Tetapi tidak lama. Volvo berjanji untuk memperkenalkan satu model serba elektrik baharu setiap tahun sepanjang dekad ini, dalam perjalanan untuk memenuhi janji korporatnya untuk menjual hanya kereta penumpang elektrik, secara global, menjelang 2030.

Keselamatan
Sebagai Volvo, salah satu cara utama EX90 akan membezakan dirinya daripada pesaingnya ialah keselamatan kenderaan. “Ini akan menjadi kereta paling selamat yang pernah dihasilkan Volvo,” kata Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Jim Rowan. Berasal daripada syarikat yang menjalankan salah satu institut analitik keselamatan automotif terbesar dan mempelopori penggunaan tali pinggang keledar tiga mata dalam kenderaan, tempat duduk kanak-kanak menghadap belakang dan tempat duduk penggalak kanak-kanak , ini mengatakan sesuatu.

Tuntutan keselamatan Volvo untuk EX90 adalah mengejutkan. Menurut penyelidikan dalaman, sistem bantuan pemandu lanjutan (ADAS) baharu EX90 boleh membantu mencegah 1 dalam 10 kemalangan dan 1 dalam 5 kecederaan serius. Ini adalah sebahagian daripada kenyataan misi jenama yang lebih besar: bahawa tiada siapa yang harus terbunuh atau cedera parah dalam Volvo baharu.

Kunci kepada usaha ini ialah set 30 penderia kereta baharu itu: 16 penderia ultrasonik, 8 kamera, 5 radar dan, dipasang tepat di atas cermin depan, penggunaan pengeluaran bersepadu pertama LIDAR, penderia super yang berfungsi sama dengan radar, tetapi dengan gelombang cahaya dan bukannya gelombang radio, membolehkan ia melihat lebih jauh di sepanjang jalan — dalam semua jenis cuaca gelap dan juga dalam keadaan gelap. Ini memberikan EX90 keupayaan untuk mengesan halangan, insiden dan juga jalan berlubang lebih 800 kaki di hadapan kereta, dan untuk menyampaikan amaran, bantuan dan campur tangan yang berkaitan untuk mencegah isu. Menurut Volvo, pada kelajuan lebuh raya, keupayaan ini sama dengan menyediakan pemandu dengan tambahan sembilan saat masa tindak balas.

Sepasang tambahan penderia dalam kereta juga memeriksa pemandu untuk memastikan ia baik-baik saja. Volvo mendakwa pemantau yang tidak berbahaya ini boleh membezakan sama ada pemandu prihatin, terganggu, mabuk atau sakit, dan ia boleh mengambil langkah keselamatan yang sewajarnya — daripada amaran dan daftar masuk, sehingga membawa kereta ke berhenti dengan selamat. Penderia tambahan juga boleh mengesan penumpang tempat duduk belakang, untuk memastikan tiada sesiapa yang tertinggal di dalam kereta panas.

Powertrain
Dengan pacuan semua roda yang tersedia, dan sehingga 496 kuasa kuda, EX90 boleh memecut dari 0-60 mph dalam masa 4.7 saat. Bateri 111 kWj menyediakan jarak sehingga 300 batu, dan apabila disambungkan kepada sistem pengecasan voltan tinggi, ia boleh menambah jusnya daripada 10% berkurangan kepada hampir penuh 80% dalam masa 30 minit.

Dalaman dan Kargo
volvo xc90

Kabin EX90 turut kelihatan segar. Dimensi dalaman secara amnya kekal tidak berubah — seinci di sana sini — tetapi bahan dan kemasan mengikuti perarakan kelas atas Volvo.

Kesan keseluruhannya adalah seperti berada di dalam kabin Scandinavia yang selesa, lapang dan tenang, tetapi lebih-lebih lagi kerana anda tahu bahawa bahan di dalamnya — termasuk bulu yang ditenun dengan benang poliester yang diperoleh daripada plastik lama, vinil Nordico yang dihasilkan daripada resin pain Sweden dan botol plastik, aluminium bercetak 3D dan kayu ringan dengan lut sinar yang membolehkan corak cahaya bersinar melaluinya pada waktu malam — adalah sebahagian daripada bahan kitar semula dan boleh dipertingkatkan kepada Volvo. Ini sejajar dengan misi korporat jenama untuk menjadi neutral karbon sepenuhnya dalam penyumberan dan pembuatannya menjelang 2040.

Akses baris ketiga adalah pantas, dikendalikan secara manual (bersyukur), dan cukup mudah untuk digunakan dengan satu tangan, begitu juga dengan penggalak kanak-kanak yang disepadukan ke tempat duduk tengah baris kedua. Untuk mengembangkan kapasiti bagasi atau tempat duduk, barisan ketiga dikuasakan ke bawah dan ke atas dengan menekan butang tahan kargo. Storan tambahan yang berguna boleh didapati di batang hadapan dan di bawah lantai bahagian belakang. Malah terdapat tempat untuk memegang penutup kawasan kargo yang boleh ditarik balik apabila anda mahu ia keluar dari jalan.

Infotainment dan Ketersambungan
Skrin sentuh menegak 14.5” yang intuitif, seperti iPad yang besar, mendominasi bahagian tengah dash, mengawal segala-galanya daripada navigasi dan hiburan kepada kawalan iklim dan juga pembukaan kotak sarung tangan. Skrin sempit dipasang di hadapan pemandu untuk memaparkan kelajuan kenderaan, julat dan maklumat asas lain.

Walaupun terdapat banyak palam USB di baris kedua dan ketiga, anda tidak akan menemui sebarang skrin di belakang sana, kecuali skrin yang dibawa oleh penumpang anda. Menyedari bahawa anak-anak anda paling biasa dengan peranti mereka sendiri, Volvo telah melepaskan diri daripada cuba menjual sistem tambahan berjenama kepada anda, dan hanya akan menawarkan pelekap tablet/telefon belakang tempat duduk yang elegan dan bicu penyepaduan sistem. (Bercakap mengenai palam masuk, EX90 juga menawarkan pengecasan dua arah, membolehkan bateri besarnya meminjamkan jus kepada perkara lain seperti alatan kuasa, e-basikal, kereta elektrik lain atau rumah anda.)

Luaran
Kami berharap EX90 akan kelihatan sedikit lebih seperti konsep “Recharge” radikal, seperti wagon-esque jenama yang didedahkan tahun lepas. Tetapi kami juga tahu bahawa pelanggan Volvo membuat langkah tentatif pertama mereka ke dalam ruang kenderaan elektrik , dan jenama itu tidak mahu menakutkan mereka. Kami juga tahu bahawa bahasa reka bentuk kontemporari Volvo, walaupun kukuh, telegraf keselamatan seperti batu bata kepada bakal pemilik.

Pengambilan keseluruhan kami: Dalam salvo pembukaan pemacu peringkat seterusnya ke arah masa depan elektrik kami, kami fikir jenama Sweden telah mencapai sasarannya.

 

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...