Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

5 Buku Nota Pintar Terbaik, Mengikut Ujian

Mencatat, menjadi digital.

buku nota pintar terbaik

Buku nota pintar ialah cara bijak untuk merapatkan jurang antara pengalaman tradisional menggunakan pen dan kertas dengan dunia digital. Kebanyakan buku nota pintar boleh diguna semula mengikut sifatnya supaya anda boleh mengurangkan penggunaan kertas, dan ia berfungsi bersama apl pada telefon pintar anda supaya anda boleh menyimpan dan menjejaki nota, kerja rumah atau senarai beli-belah runcit anda. Sesetengah buku nota pintar memerlukan snap foto yang cepat untuk memuat naik nota anda ke dalam apl (atau ia akan melakukannya secara automatik), manakala yang lain menyimpan coretan anda pada peranti itu sendiri supaya anda boleh berkongsinya kemudian melalui e-mel atau ke platform seperti Google Drive.

Pakar di Hadiah2u Malaysia menguji segala-galanya daripada alat teknologi hingga aksesori pejabat rumah, termasuk tablet , komputer riba dan meja . Untuk mencari buku nota pintar terbaik, pakar kami menyemak 11 buku nota pintar, menilai setiap satu untuk kemudahan persediaan dan penggunaan, reka bentuk (termasuk saiz, mudah alih dan rasa), prestasi, intuitif apl dan keseluruhan pengalaman pengguna. Kami juga meminta penguji di rumah untuk berkongsi maklum balas tentang pengalaman mereka menggunakan setiap buku nota. Menurut pakar kami, ini ialah buku nota pintar terbaik 2023 untuk membantu anda teratur dan tidak akan kehilangan senarai tugasan lagi.

Pilihan utama kami:
1. BUKU NOTA PINTAR TERBAIK KESELURUHAN
Terserlah 2

2. BUKU NOTA PINTAR NILAI TERBAIK
Buku Nota Boleh Diguna Semula Pintar Teras Roket

3. BUKU NOTA PINTAR SERBAGUNA TERBAIK
Penulis Amazon

4. NOTEBOOK PINTAR PREMIUM TERBAIK
Set Penulisan Pintar Moleskine

5. BUKU NOTA PINTAR TERBAIK UNTUK KANAK-KANAK
Buku Nota Boleh Guna Semula Imbasan Pintar Boogie Board

Selepas pilihan utama kami, teruskan membaca untuk mengetahui perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk buku nota pintar.

1. BUKU NOTA PINTAR TERBAIK KESELURUHAN – Terserlah 2
2
KEBAIKAN
– Rasa seperti kertas yang sangat baik
– Bersepadu dengan Google Drive, Dropbox dan OneDrive
– Boleh menukar tulisan tangan kepada teks pada peranti
– Reka bentuk yang nipis dan ringan

KEBURUKAN
– Mahal
– Langganan diperlukan untuk ciri premium
– Tidak termasuk lampu latar

Tidak perlu mencari lebih jauh daripada Remarkable 2 jika anda sedang mencari buku nota pintar yang hampir seperti kertas sebenar tetapi boleh mengubah nota tulisan tangan menjadi teks yang mudah dibaca. Paparan 10.3-inci memberikan ruang yang cukup untuk mengambil nota, dan kami mendapati peranti ini ringan dan selesa untuk dipegang. Kami amat menyukai pelbagai pilihan perkakas menulis yang disertakan, seperti pilihan antara pen mata bola, pensel, kaligrafi berus cat dan banyak lagi. Walaupun kami berharap lebih banyak warna dakwat tersedia untuk lakaran dan paparan memaparkan lampu latar untuk situasi cahaya malap, kami menyukai buku nota pintar ini secara automatik mendigitalkan nota anda (tiada imbasan telefon diperlukan!) dan menyimpannya untuk kegunaan masa hadapan.

Malangnya, untuk mengakses storan awan tanpa had dan menyegerakkan nota merentas telefon pintar dan komputer riba anda, anda memerlukan langganan Connect $2.99 ​​sebulan, yang akhirnya boleh menjadikan Remarkable 2 semahal tablet. Tetapi jika anda pergi tanpa langganan, anda masih mempunyai akses kepada penyepaduan dengan Google Drive, Dropbox, OneDrive dan e-mel. Ini bermakna anda boleh menghantar nota mesyuarat anda ke Google Drive terus daripada buku nota anda. Walaupun pakar kami mengakui bahawa anda perlu meluangkan sedikit masa untuk berasa selesa dengan semua ciri Remarkable, buku nota pintar ini adalah pilihan utama untuk pencatat nota gemar yang ingin mengatur secara digital tanpa semua gangguan tablet.

Penyimpanan Storan dalaman 8 GB
Pen disertakan ya
Dimensi 7.4 x 9.6 x 0.19″

menguji yang luar biasa di media institut pengemasan yang baik dan makmal teknologi

2. BUKU NOTA PINTAR NILAI TERBAIK – Buku Nota Boleh Diguna Semula Pintar Teras Roket
Buku Nota Boleh Guna Semula Pintar Teras
KEBAIKAN
– Kertas boleh guna semula
– Tidak memerlukan sebarang pengecasan
– Pen mudah diganti

KEBURUKAN
– Tidak boleh menukar tulisan tangan kepada teks untuk semua destinasi

25,000+ ulasan Amazon yang menyerlah mengatakan semuanya: Buku nota bergaris 32 halaman ini dilengkapi dengan pen Pilot Frixion dan kain mikrofiber, jadi anda boleh mengelap nota atau coretan anda dan mulakan semula. Tetapi sebelum melihat dakwat anda hilang, ambil telefon pintar anda untuk menangkap foto dan simpan nota anda dengan selamat dalam apl Rocketbook. Pakar kami mendapati proses ini intuitif dan mudah, dan suka anda boleh menghantar nota tulisan tangan anda melalui e-mel atau menghantarnya ke destinasi seperti Google Drive, Evernote, Dropbox, OneDrive dan banyak lagi terus daripada apl. Anda juga boleh menukar tulisan tangan menjadi teks untuk destinasi tertentu dengan mendayakan “Transkripsi OCR;” cuma jangan harap ini berfungsi merentas semua platform.

Pakar kami mendapati lebih mudah daripada yang dijangkakan untuk mengelap halaman dengan kain lembap dan kagum dengan halaman yang bersih dan kosong yang terhasil — walaupun kami ingin tahu bagaimana rupa halaman selepas penggunaan semula yang dilanjutkan. Kami lebih suka jika Rocketbooks datang dengan pen bersambung Bluetooth yang menangkap kandungan secara automatik, tetapi kami suka FriXion mudah diganti sekiranya anda kehilangannya. Pilot FriXion sebenarnya ialah Pemegang Meterai Pengemasan Yang Baik , dan “pintar” dalam erti kata ia menggunakan teknologi yang membolehkan dakwat pen dipadamkan dengan menggunakan geseran. Jika anda mahukan buku nota yang lebih kecil, pakar kami juga mengesyorkan Rocketbook Mini , serta Rocketbook Fusion atau Rocketbook Projika anda sedang mencari pelbagai susun atur halaman untuk membantu dengan organisasi harian.

muka surat 32
Pen disertakan ya
Dimensi 11 x 8.5 x 0.25″

menguji buku roket di institut pengemasan yang baik

3. BUKU NOTA PINTAR SERBAGUNA TERBAIK – Penulis Amazon
Jurutulis
KEBAIKAN
– Baik untuk membaca dan menulis
– Intuitif dan mudah digunakan
– Cepat dan responsif
– Hayat bateri yang mengagumkan

KEBURUKAN
– Tidak menyegerak dengan platform popular seperti Google Drive, Dropbox atau OneNote

Gabungkan e-pembaca dengan buku nota pintar dan anda mendapat Kindle Scribe. Seperti kebanyakan Kindle, anda boleh memuat turun buku terus ke peranti anda tetapi dengan Scribe anda juga boleh mencatat nota dan membuat senarai tugasan dalam bahagian buku nota. Pakar kami kagum dengan rasa seronok menulis pada paparan kertas putih Scribe 10.2 inci, yang tidak betul-betul seperti kertas tetapi pastinya tidak kelihatan seperti tablet tradisional. Kami juga menyukai rasa selesa pen yang disertakan, yang mempunyai butang berguna yang boleh anda atur cara untuk menyerlahkan nota atau menukar hujung pen kepada pen, pen mata air, penanda atau pensel.

Walaupun e-pembaca ini lebih besar daripada Kindle lain dan mempunyai sempadan di sebelah kiri yang lebih besar daripada yang kami mahu, pakar kami mendapati ia intuitif untuk digunakan, pantas dan responsif. Ia juga mempunyai jangka hayat bateri selama 12 minggu yang didakwa supaya anda tidak perlu bimbang tentang ia mati pada anda dalam masa terdekat. Selain itu, pembaca yang gemar akan menghargai bahawa anda boleh mengambil nota tulisan tangan pada teks buku melalui nota melekit. Perlu diingat bahawa Scribe tidak boleh menyegerakkan nota anda dengan platform popular seperti Google Drive atau Dropbox, tetapi anda boleh menghantarnya melalui e-mel kepada diri sendiri untuk menyimpannya pada peranti lain.

Penyimpanan 16GB, 32GB, 64GB
Pen disertakan ya
Dimensi 7.7 x 9.0 x .22”

menguji juru tulis menyala di institut pengemasan yang baik

4. NOTEBOOK PINTAR PREMIUM TERBAIK – Set Penulisan Pintar Moleskine
Set Penulisan Pintar
KEBAIKAN
– Memindahkan nota tulisan tangan dalam masa nyata
– Reka bentuk berkualiti tinggi
– Mudah disediakan

KEBURUKAN
– Mahal
– Mesti membeli buku nota gantian

Jika anda seorang pengguna setia buku nota Moleskin dan menyukai penampilan dan rasa mereka, maka versi yang lebih pintar ini telah dibuat untuk anda. Tidak seperti buku nota pintar lain dalam senarai ini, Set Penulisan Pintar Moleskine memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia, membolehkan anda mendigitalkan nota anda pada apl Moleskine sambil masih memegang versi kertas anda. Walaupun harganya mahal, kelebihan kami terpesona dengan betapa berkesannya nota dan lakaran tulisan tangan diubah menjadi salinan digital dalam Aplikasi Nota dalam masa nyata terima kasih kepada pen pintar yang disertakan. Selain itu, walaupun anda tidak membuka apl semasa anda menulis, nota anda akan disimpan terus ke pen dan kemudian disegerakkan ke dalam apl.

Pakar kami mendapati bahawa pen digandingkan dengan Bluetooth dengan cepat dan apl Nota yang serasi mudah digunakan dan berkongsi kerja. Kami mengesyorkan Moleskin yang dinaik taraf ini untuk profesional bekerja atau pelajar kolej yang suka mengambil nota tulisan tangan tetapi boleh mendapat manfaat daripada versi digital. Walaupun kami berharap anda boleh menggunakan semula buku nota anda setelah anda mengisinya, buku nota gantian mujurlah harganya sama dengan Moleskins standard.

Penyimpanan T/A
Pen disertakan ya
Dimensi 7.7 x 9.0 x .22”

menguji moleskin di institut pengemasan yang baik

5. BUKU NOTA PINTAR TERBAIK UNTUK KANAK-KANAK – Buku Nota Boleh Guna Semula Imbasan Pintar Boogie Board
Buku Nota Boleh Guna Semula Imbasan Pintar
KEBAIKAN
– Nilai yang hebat
– Mudah digunakan dan intuitif
– Tidak memerlukan pengecasan

KEBURUKAN
– Tidak semudah menukar templat
– Tidak boleh menukar tulisan tangan kepada teks
– Pemadam pen tidak berkesan

Pertimbangkan Papan Hitam Papan Boogie jika anda sedang mencari buku nota pintar yang berpatutan kerana ia mudah digunakan. Walaupun ia bukan buku nota semata-mata, paparan pad nota bagus untuk kanak-kanak yang gemar menconteng nota atau doddle dengan pen yang disertakan, sama seperti cara anda menggunakan papan putih.Paling penting, anda tidak perlu mengecaj apa-apa; hanya ambil telefon pintar untuk menangkap, mencari dan berkongsi kerja anda dengan mengimbas skrin anda pada aplikasi Blackboard.

Walaupun model ini tidak semudah digunakan dengan pelbagai templat (kami mendapati bahawa templat tidak kekal di tempatnya), Boogie Board boleh menjadi cara yang menyeronokkan untuk menangkap karya kreatif. Anda tidak akan dapat menukar tulisan tangan kepada teks seperti yang anda boleh dengan model yang lebih mahal jadi ia tidak sesuai untuk orang dewasa, tetapi kami suka bahawa mengosongkan halaman adalah sangat mudah dengan menekan butang tengah. Pen termasuk hujung pemadam, walaupun kami mendapati bahawa kaedah ini tidak berfungsi dengan berkesan seperti butang jelas. Selain itu, perlu diingat bahawa pakar kami melihat serpihan pencahayaan yang ditangkap semasa memuat naik foto ke dalam apl.

Penyimpanan T/A
Pen disertakan ya
Dimensi 9 x 12.9 x 0.25″

menguji papan boogie di institut pengemasan yang baik

Cara kami menguji buku nota pintar terbaik

Untuk cerita ini, pakar dalam Makmal Media & Teknologi Hadiah2u Malaysia menilai 11 buku nota pintar dan meminta penguji di rumah untuk berkongsi maklum balas tentang pengalaman mereka menggunakan setiap buku nota. Untuk menilai kemudahan penggunaan, kami mempertimbangkan betapa mudahnya komputer riba pintar disediakan dan sama ada pen Bluetooth dipasangkan dengan lancar (jika berkenaan). Kami juga menilai intuitif apl pendamping. Untuk menentukan prestasi, kami mengimbas dalam foto nota dan menilai sama ada proses itu terasa cepat dan tidak menyakitkan, serta seberapa baik nota ditangkap. Kami juga mengambil kira sama ada mudah untuk berkongsi nota dan kandungan ke platform lain, seperti Google Drive, e-mel dan banyak lagi. Untuk buku nota pintar yang tidak memerlukan pengimbasan telefon, kami menilai pengalaman pengguna serta menavigasi antara muka. Akhir sekali, kami menilai rupa dan rasa setiap buku nota dan sama ada ia serupa dengan menggunakan buku nota tradisional.

Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk buku nota pintar

✔️ Kemudahan penggunaan: Soalan pertama yang perlu anda jawab semasa mencari buku nota pintar ialah sama ada anda lebih suka buku nota yang serupa dengan buku nota tradisional atau yang lebih dekat dengan tablet (atau yang terletak di antaranya). Perkara yang mudah digunakan bagi sesetengah orang mungkin tidak begitu mudah untuk orang lain. Sebagai contoh, sesetengah buku nota pintar menggunakan kertas; kandungan sama ada ditangkap melalui bantuan pen pintar dan dimuat naik ke dalam apl, atau anda perlu mengambil foto nota anda secara manual untuk menyimpannya dalam apl. Sebagai alternatif, terdapat buku nota pintar yang serupa dengan tablet tempat anda mencatat nota dan melukis terus pada paparan. Nota ini kemudiannya disimpan pada peranti itu sendiri, atau dalam awan, dan kemudiannya boleh dikongsi.

✔️ Mudah Alih: Adakah buku nota pintar anda ringan, langsing dan mudah diangkut? Pertimbangkan ciri ini jika anda bercadang untuk membawa buku nota anda ke pejabat atau sekolah setiap hari.

✔️ Storan atau halaman: Pertimbangkan bilangan halaman buku nota pintar anda untuk memastikan anda mempunyai ruang yang mencukupi untuk keperluan anda. Jika anda memilih komputer riba pintar digital, ambil kira jumlah ruang storan yang tersedia untuk memastikan anda mempunyai ruang yang mencukupi untuk menyimpan kerja anda terus ke peranti atau ke awan.

✔️ Ciri tambahan: Sesetengah komputer riba pintar menampilkan aksesori seperti sarung, templat dan juga papan kekunci yang perlu anda ingat semasa memilih.

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...