Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

5 Jenama TV Terbaik untuk Rumah

Daripada LG ke Sony kepada Samsung, pengeluar ini secara konsisten memberikan kualiti gambar yang cemerlang dan bunyi yang kuat.

jenama tv terbaik untuk rumah anda, menurut jurutera teknologi

Selama bertahun-tahun, teknologi TV telah berkembang dengan pesat dan terus bertambah baik dari tahun ke tahun. TV terbaik di pasaran hari ini menawarkan bukan sahaja kualiti gambar yang tajam, kejelasan yang indah dan kecerahan yang menakjubkan, tetapi ia juga menampilkan reka bentuk pintar dan kualiti bunyi yang dipertingkatkan. Yang berkata, “terdapat beberapa ciri membezakan yang membawa TV daripada hebat ke peringkat seterusnya,” kata Ketua Teknologi & Pengarah Teknikal Eksekutif Hadiah2u Malaysia. Sama ada anda telah melihat TV baharuselama beberapa bulan atau anda sedang berbelanja secara santai, pakar kami di sini untuk membantu mengecilkan carian anda kepada jenama TV terbaik di pasaran. Kami juga berkongsi petua tentang ciri utama yang perlu anda pertimbangkan semasa membuat pelaburan anda.

Di Hadiah2u Malaysia, pakar teknologi dan jurutera kami mempunyai pengalaman berdekad-dekad menguji elektronik pengguna seperti bar bunyi , projektor rumah , alat kawalan jauh universal dan pembesar suara Bluetooth . Apabila memilih jenama TV terbaik, kami menilai pelbagai kriteria untuk menilai keseluruhan gambar dan kualiti audio setiap set, sudut tontonan, kemudahan antara muka dan banyak lagi . Berdasarkan sejarah dekad kami untuk menyemak TV, termasuk lebih daripada 50 televisyen dalam tempoh lima tahun yang lalu , dan kehadiran berterusan kami di pameran perdagangan industri terkini, seperti Pameran Elektronik Pengguna, untuk mengikuti perkembangan teknologi yang tersedia daripada pelbagai pengeluar, ini adalah pilihan terakhir kami bagi jenama televisyen terbaik untuk pelbagai belanjawan pada tahun 2023.

Pilihan utama kami:
1. JENAMA TV TERBAIK KESELURUHAN
LG OLED evo C2 Series

2. JENAMA TV NILAI TERBAIK
TCL 6-Siri QLED Roku Smart TV

3. JENAMA TV TERBAIK UNTUK INTEGRASI RUMAH PINTAR
Samsung QLED The Frame

4. JENAMA TV MIDRANGE TERBAIK
TV QLED Pintar Warna Kuantum VIZIO M-Series QX 4K

5. JENAMA TV TERBAIK UNTUK AUDIO
LED Tatasusunan Penuh Sony Bravia XR

Selepas mengetahui tentang jenama TV terbaik (tatal ke bawah untuk glosari istilah televisyen), baca lebih lanjut untuk mendapatkan petua tentang cara membeli-belah TV dan proses ketat yang kami lakukan untuk memilih yang terbaik daripada yang terbaik. Selepas anda mendapatkan set serba baharu anda, berikut ialah rancangan TV terbaik untuk ditonton — serta beberapa rakaman untuk peminat tegar Bridgerton.

1. JENAMA TV TERBAIK KESELURUHAN – LG OLED evo C2 Series
Siri OLED evo C2

Shopee
KEBAIKAN
– Kualiti gambar yang menakjubkan
– Kecerahan, kejelasan dan audio dipertingkatkan

KEBURUKAN
– Harga curam

TV LG menampilkan barisan OLED yang mengagumkan dengan pelbagai saiz dan ciri, menjadikan jenama TV popular ini sesuai untuk kebanyakan rumah. “Secara amnya, TV ini mempunyai ketinggalan yang minimum, menjadikan kandungan bergerak pantas masih kelihatan lancar dan seperti hidup ,” kata Rachel. Antara muka pintar berjalan pada sistem pengendalian webOS22, yang membolehkan anda membuat akaun individu untuk ahli keluarga, supaya setiap orang boleh mendapat manfaat daripada pengesyoran unik dan pengalaman tontonan yang disesuaikan.

Berdasarkan kejayaan OLEDnya, LG kini menggunakan teknologi “OLED evo”, yang membolehkan kecerahan yang lebih baik, lebih jelas dan audio yang lebih baik. Antara muka pintar juga telah menerima kemas kini, dan terdapat alat kawalan jauh pintar baharu yang menampilkan kecerdasan buatan terbina dalam untuk membolehkan carian yang lebih baik. Walaupun harga TV OLED premium dan berkualiti tinggi ini mahal, kualiti gambar LG OLED evo tidak dapat dikalahkan, terutamanya apabila menonton dalam gelap.


2. JENAMA TV NILAI TERBAIK – TCL 6-Siri QLED Roku Smart TV
TV Pintar Roku QLED 6-Siri

Shopee
KEBAIKAN
– TV untuk pelbagai bajet
–  Antara muka Roku yang intuitif

KEBURUKAN
– Kurang kualiti gambar yang canggih

TCL ialah jenama paling berpatutan dalam pusingan kami, dengan banyak TV tersedia dengan harga kurang daripada $500, termasuk model di bawah $300 . TCL menawarkan TV Roku yang menyediakan antara muka TV pintar yang intuitif dan biasa untuk akses mudah kepada platform penstriman teratas. Hanya ambil perhatian bahawa TV TCL mungkin tidak mempunyai ciri lanjutan dan kualiti gambar model yang lebih tinggi, tetapi jenama itu telah berkembang untuk memasukkan mini-LED generasi seterusnya dalam setnya untuk pencahayaan latar yang lebih baik.

Pakar Makmal kami dan pengulas dalam talian memuji set TV ini kerana warnanya yang terang, terang dan gambar ultra jernih. “Saya mengesyorkan TCL 6-Series kerana ia memberikan keseimbangan sempurna antara prestasi yang baik dan tidak terlalu mahal,” kata Rachel.

3. JENAMA TV TERBAIK UNTUK INTEGRASI RUMAH PINTAR – Samsung QLED The Frame
Bingkai QLED

Shopee Now
KEBAIKAN
– Antara muka yang mudah digunakan dan platform pintar
– Reka bentuk TV yang cantik

KEBURUKAN
– Harga yang lebih curam untuk model yang lebih maju

Untuk TV yang mudah disalah anggap sebagai karya seni, jangan lihat lebih jauh daripada Samsung, yang mempunyai beberapa reka bentuk TV terbaik di pasaran, seperti Bingkai yang cantik. Model ini bukan sahaja boleh digabungkan dengan hiasan anda semasa ia menghiburkan tetamu anda, tetapi ia juga menampilkan imej berkualiti tinggi, dan kualiti gambarnya kekal menakjubkan walaupun di dalam bilik paling terang. Samsung menawarkan teknologi Neo QLED, QLED dan OLED, jadi ada sesuatu untuk memenuhi hampir setiap keutamaan dan titik harga. Menurut Rachel, TV QLED mempunyai teknologi peningkatan yang baik yang menjadikan kandungan resolusi rendah kelihatan seperti imej 4K asli. Neo QLED, bagaimanapun, adalah tawaran ultrapremium Samsung. Teknologi ini menggunakan LED mini kuantum untuk pengalaman tontonan yang lebih tepat dan mengasyikkan. “Ia menampilkan rangkaian mini-LED yang besar, membolehkan ketepatan warna yang luar biasa dan gambaran kedalaman yang realistik,” kata Rachel. Dari segi reka bentuk, set ini hampir tanpa bezel, jadi jika anda mencari kualiti dan peleraian gambar yang lebih baik, pertimbangkan model Neo QLED daripada Siri QN90A popular jenama itu. 

Pakar kami juga menyukai bahawa Samsung menawarkan kemas kini tetap kepada produk berteknologi tingginya, memastikan semuanya berjalan lancar secara berterusan. Jika anda mempunyai barangan rumah pintar Samsung yang lain, TV Samsung boleh disepadukan dengan mudah dengan alat tersebut untuk pengalaman yang lancar. TV pintar Samsung juga menampilkan antara muka yang mudah digunakan, dengan apl penstriman popular yang boleh diakses dengan mudah di halaman utama.

4. JENAMA TV MIDRANGE TERBAIK – TV QLED Pintar Warna Kuantum VIZIO M-Series QX 4K
TV QLED Pintar Warna Kuantum M-Series QX 4K
KEBAIKAN
– Nilai yang hebat
– Kualiti gambar yang mantap

KEBURUKAN
– Tidak mempunyai ciri premium

Jenama yang sedang berkembang ini, Vizio, terkenal kerana menawarkan televisyen premium pada nilai yang hebat. Model mewah terbaharunya, seperti M-Series QX, yang akan diuji oleh pakar Lab kami pada akhir tahun ini, menawarkan kualiti gambar yang lebih baik. Untuk akses terbina dalam kepada perkhidmatan penstriman pilihan anda, Vizio menggunakan platform SmartCast untuk mendapatkan Netflix, Hulu dan YouTube pada TV anda. TV Vizio yang lebih besar berharga secara mendadak kurang daripada model premium lain , tetapi kualiti imej tidak akan setajam dan ia juga tidak akan mempunyai ciri mewah.

5. JENAMA TV TERBAIK UNTUK AUDIO – LED Tatasusunan Penuh Sony Bravia XR
LED Array Penuh Bravia XR

Shopee Sony

KEBAIKAN
– Dijalankan pada platform Google TV
– Kualiti imej pepejal dan ketepatan warna
– Audio yang mengagumkan

KEBURUKAN
– Alat kawalan jauh mungkin lebih mudah digunakan

Sony menawarkan banyak jenis TV, tetapi pakar kami mengesyorkan kedua-dua TV 4K dan OLEDnya untuk reka bentuk yang berkualiti. Dalam penilaian sebelumnya, kami menyukai set Sony kerana ketepatan warna pepejalnya , audio yang mengagumkan, terima kasih kepada Sony Music dan pengendalian gerakan . Sony juga menawarkan teknologi peningkatan yang baik untuk menjadikan kandungan resolusi rendah lebih jelas. Kini, set Sony membolehkan kecerahan yang lebih baik dan resolusi yang lebih baik dengan pemprosesan “kognitif”, yang secara algoritma meningkatkan bahagian yang berbeza dengan menariknya ke dalam fokus. Sebagai bonus, antara muka pintar berjalan pada Google TV untuk navigasi yang mudah dan penyepaduan rumah pintar dengan Google Assistant. Sesetengah pengguna, bagaimanapun, mendapati reka bentuk alat kawalan jauh tidak semudah digunakan seperti edisi sebelumnya.

Cara kami menguji jenama TV terbaik

Jurutera dan penganalisis teknologi kami telah menguji TV selama lebih 15 tahun yang lalu, menyemak lebih daripada 50 TV dalam tempoh lima tahun yang lalu. Apabila menguji dalam kategori ini, kami menyemak kriteria seperti kemudahan penggunaan dan prestasi. Kami menilai setiap alat kawalan jauh TV, navigasi menu dan antara muka, kemudahan persediaan dan ciri dan tetapan lain yang boleh menambah baik atau menghalang pengalaman menonton anda. Kami juga menguji dan menilai peleraian video, kualiti gambar, sudut tontonan, tahap bunyi dan kejelasan, intuitif ciri pintar dan banyak lagi . Selain itu, kami mengambil kira maklum balas daripada panel ujian kami untuk menilai perkara yang paling penting kepada pengguna.

Bagaimana untuk membeli TV terbaik untuk anda

Semasa membandingkan dan membezakan pilihan anda, pastikan aspek ini — dan takrifannya, yang kami terangkan di bawah — dalam fikiran.

✔️ Resolusi:Ini merujuk kepada bilangan piksel pada skrin, dengan lebih banyak piksel bermakna lebih jelas. Hari ini, pakar kami berkata anda harus menyasarkan set dengan resolusi sekurang-kurangnya 4K. Inilah pecahan:

  • HDTV mempunyai resolusi 1920 x 1080 (dikenali sebagai 1080p).
  • Set Ultra HD (UHD) 4K mempunyai piksel empat kali lebih banyak, pada 3840 x 2160 (oleh itu dinamakan 4K UHD). Dengan set UHD, anda juga mendapat ciri yang dipanggil “julat dinamik tinggi” (HDR), yang membolehkan kontras yang lebih baik dengan pelbagai warna yang lebih luas.
  • 8K — yang, pada 7680 x 4320, menawarkan empat kali resolusi 4K — tersedia pada beberapa set ultrapremium, tetapi ia masih mahal. Rachel menyatakan, “Adalah penting untuk diingat bahawa kandungan yang dibuat dalam 8K masih terhad, tetapi, seperti teknologi lain, akhirnya ia akan menjadi lebih arus perdana, dan kos akan berkurangan.”

✔️ Saiz skrin:“Dulu lebih banyak kebimbangan mengenai saiz kerana ia berkaitan dengan jarak tontonan, tetapi anda boleh duduk dua kali lebih dekat dengan TV UHD 4K, terima kasih kepada peleraian yang lebih baik,” kata Rachel. Dia menasihati memilih saiz terbesar yang sesuai dengan ruang dan bajet anda.

✔️ TV Pintar:Hari ini, kebanyakan TV adalah pintar, bermakna ia disambungkan ke Wi-Fi dan mempunyai apl terbina dalam seperti Netflix dan YouTube. Banyak jenama TV menawarkan platform unik mereka sendiri, manakala sesetengahnya bekerjasama dengan pihak ketiga seperti Roku untuk membangunkan antara muka. “Apabila membeli-belah, jika anda suka TV tetapi bukan antara muka pintar, anda sentiasa boleh menambahnya dengan kotak media yang agak murah,” saran Rachel.

✔️ OLED lwn LED lwn LCD:“TV lazimnya didatangkan dalam tiga jenis: OLED, LED atau LCD,” kata Rachel. “Walaupun TV OLED biasanya merupakan pilihan utama kami, ia biasanya lebih mahal. Jika anda tidak boleh mendapatkan OLED, pertaruhan terbaik anda yang seterusnya ialah TV LED, diikuti dengan LCD.”

  • ” OLED membolehkan imej licin dan berwarna-warni dengan kontras yang hebat,” katanya. Dalam OLED, setiap piksel individu menyala sendiri, jadi anda boleh mengawal imej pada tahap piksel.
  • LED dan LCD bercahaya belakang , sebaliknya, boleh menjadi lebih murah, tetapi ia memerlukan sumber cahaya luaran, yang meningkatkan komponen (bermakna terdapat peluang yang lebih tinggi untuk TV rosak atau memerlukan pembaikan).
  • Terdapat juga TV QLED , yang hanya LED dengan skrin yang lebih terang.

✔️ Kadar muat semula:Elakkan membeli TV dengan kadar muat semula kurang daripada 120 Hz untuk memastikan imej anda kekal tajam. “Kadar muat semula mencerminkan berapa kali atau berapa cepat skrin dapat memuat semula paparannya dan kandungan yang anda lihat,” kata Rachel. “Kadar muat semula 120 Hz bermakna setiap saat anda menonton rancangan atau filem, paparan dapat menyegarkan sendiri sehingga 120 kali. Semakin tinggi kadar penyegaran, adegan dan peralihan yang lebih lancar apabila menonton filem aksi atau permainan. Pada dasarnya, ia menjadikan tindakan kelihatan lebih semula jadi dengan mengurangkan kekaburan gerakan.”

✔️ Pilihan aksesori: Periksa sama ada TV mempunyai port HDMI yang mencukupi untuk keperluan anda — mungkin empat! Dan merancang untuk membeli bar bunyi berkualiti baikdi hadapan, kerana kualiti bunyi TV tidak sesuai dengan gambar.”

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...