Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

7 Kayak Kembung Terbaik

Kayak mudah alih yang sempurna untuk memberikan pengembaraan luar yang lebih mudah diakses.

7 kayak kembung terbaik 2023

Mendayung secara teratur di sepanjang sungai, paya dan kolam di dalam kayak semasa bulan-bulan panas, adalah salah satu aktiviti luar yang lebih santai. Walau bagaimanapun, memikirkan cara membawa bot plastik keluar dari simpanan ke kereta anda dan kemudian ke badan air adalah tidak. Walau bagaimanapun, kayak kembung memberi anda sedikit lebih kebebasan untuk penyimpanan dan pengangkutan kerana anda boleh mengembang dan mengempiskannya lebih dekat dengan air, sambil tetap beraksi sama seperti rakan sejawat mereka yang keras.

Untuk mencari kayak kembung terbaik untuk setiap pengembaraan musim panas, pakar produk kami menjalankan penyelidikan editorial bebas dan bergantung pada pengalaman berkayak selama bertahun-tahun untuk memilih yang terbaik. Kami juga berunding dengan pakar dalam Hadiah2u Malaysia, yang kerap menilai beribu-ribu produk untuk mencari peralatan perjalanan terbaik serta produk kesihatan dan kecergasan , untuk mendapatkan cerapan tentang perkara yang menjadikan kayak yang baik, berdasarkan kepakaran kategori.

Pilihan utama kami:
1. KAYAK KEMBUNG KESELURUHAN TERBAIK – ELEMEN LANJUTAN AdvancedFrame Inflatable Kayak
2. KAYAK KEMBUNG NILAI TERBAIK – Kayak Intex Explorer K2
3. KAYAK KEMBUNG PALING LASAK – Driftsun Rover 120 Kayak Kembung
4. KAYAK KEMBUNG ORANG BUJANG TERBAIK – Kayak Kembung Sevylor QuikPak ​​K5
5. KAYAK KEMBUNG DUA ORANG TERBAIK – Kayak Penjelajah Sea Eagle Inflatable 380X
6. KAYAK MEMANCING KEMBUNG TERBAIK – Kayak Serasi MagnePod Kembung BOTE Deus Aero
7. KAYAK LIPAT TERBAIK – Pantai Oru Kayak LT

Teruskan membaca untuk mencari pilihan utama kami dalam pelbagai saiz dan gaya, serta perkara yang perlu dipertimbangkan apabila memilih satu untuk gaya hidup anda dan sebab anda harus mempercayai pakar Pengemasan Baik.

1. KAYAK KEMBUNG KESELURUHAN TERBAIK – ELEMEN LANJUTAN AdvancedFrame Inflatable Kayak
Kayak Kembung AdvancedFrame

Barisan Elemen Lanjutan bagi kayak kembung datang agak hampir dengan kelajuan dan kebolehgerakan kayak yang keras. Itu adalah terima kasih kepada badan aluminium terbina dalam, yang memberikan lebih luncuran lancar terhadap air. Ia juga menampilkan tiga lapisan bahan dengan cangkerang fabrik kalis air yang sukar sebagai lapisan luar .

Pemasangan juga agak mudah — hanya tiupkannya, pasangkan tempat duduk ergonomik dan anda boleh bertolak di atas air. Apabila anda selesai, anda boleh membungkusnya dalam beg pembawa. Terdapat tujuh ruang kembung untuk memastikan bot itu terapung dan akan memastikan bahawa bunyi pop di salah satu ruang tidak menyebabkan kayak tenggelam. Walau bagaimanapun, tiada injap longkang di kokpit utama, yang boleh menyebabkan sedikit pengumpulan air semasa perairan bergelora.

2. KAYAK KEMBUNG NILAI TERBAIK – Kayak Intex Explorer K2
Explorer K2 Kayak

KEBAIKAN
– Mesra bajet
– Mudah untuk mengembang dengan pam yang disertakan
– Tebal, menjadikannya sukar untuk diselak

KEBURUKAN
– Tidak memuatkan satu tan berat untuk dua orang

Pada titik harga yang agak berpatutan $100ish, pick ini dilengkapi dengan dua dayung aluminium dan pam udara untuk mengembang kayak . Tempat duduk juga mengembang dan boleh dilaraskan untuk perjalanan yang lebih selesa, dan tepi tebal menjadikannya lebih sukar untuk dibalikkan juga.

Ia diperbuat daripada bahan polipropilena yang tahan lama tetapi mungkin tidak selamat dalam tunggangan yang lebih kasar: ia agak melenting dan melambung berbanding pilihan utama kami, jadi ia sesuai untuk perairan yang lebih tenang sebagai dayung kasual antara dua orang. Dan walaupun dibuat untuk dua orang, ia hanya memuatkan 400 paun, jadi berhati-hati sebelum melompat masuk.

Dimensi 10′ L x 3′ W
Berat badan 30 lbs.
Had Berat 400 lbs.
Digunakan Dua orang berkayak


3. KAYAK KEMBUNG PALING LASAK – Driftsun Rover 120 Kayak Kembung
Kayak Kembung Rover 120

KEBAIKAN
– Mengendalikan jeram Kelas III dan IV
– Lekapan kamera tindakan hadapan untuk rakaman
– Cukup tahan lama untuk air yang bergelora

KEBURUKAN
– Boleh tersangkut pada halangan

Kayak yang lebih mencabar masih boleh memanfaatkan kayak kembung seperti Driftsun Rover. Ia direka khusus untuk mengendalikan jeram Kelas III dan IV dengan kelajuan dan kawalan yang baik , menampilkan port penyekat diri, titik pengikat dan juga terdapat pelekap kamera tindakan hadapan jika anda ingin merakam aksi tersebut.

Anda juga boleh berasa selamat dalam pilihan ini, dengan PVC berlapis dua bertetulang yang boleh menahan laluan air yang kasar tanpa koyak, dan lantai jahitan jatuh tekanan tinggi menambah kestabilan tambahan. Perlu diingatkan bahawa kerana ia adalah kayak kembung, ia boleh menjadi lebih mudah tersekat pada halangan berbanding pilihan yang keras.

Dimensi 8.5′ L x 36″ W
Berat badan 22 lbs.
Had Berat 300 lbs.
Digunakan Kayak bujang


4. KAYAK KEMBUNG ORANG BUJANG TERBAIK – Kayak Kembung Sevylor QuikPak ​​K5
Kayak Kembung QuikPak ​​K5

KEBAIKAN
– Beg kembara boleh dipakai sebagai beg galas
– Inflasi yang agak cepat
– Bungees dan D ring untuk simpanan tambahan

KEBURUKAN
– Had berat yang lebih rendah berbanding yang lain

Menyediakan kayak kembung sendiri boleh menjadi agak menakutkan, tetapi Sevylor QuickPay cukup padat untuk dibawa sebagai beg galas dan dilengkapi dengan pam dan dayung juga. Jenama itu mendakwa ia mengambil masa sekurang-kurangnya lima minit untuk mengembangnya sendiri, dan ia diperbuat daripada bahan PVC 24-tolok tahan lama dan mempunyai bahagian bawah terpal untuk mengelakkan tusukan.

Sekiranya berlaku koyak, terdapat beberapa ruang udara untuk mengekalkan kayak melambung. Bungee dan gelang D yang disertakan membolehkan penyimpanan mudah dan peralatan lain dilampirkan. Had berat adalah pada hujung bawah, tetapi itu membolehkan ia menjadi lebih ringan untuk dibawa.

Dimensi 120” L x 33” W
Berat badan 24.35 paun
Had Berat 250 lbs.
Digunakan Kayak bujang


5. KAYAK KEMBUNG DUA ORANG TERBAIK – Kayak Penjelajah Sea Eagle Inflatable 380X
Kayak Penjelajah 380X Kembung

KEBAIKAN
– Fabrik dikuatkuasakan tugas berat
– Boleh muat sehingga 3 orang
– Skeg boleh tanggal untuk penjejakan yang lebih baik

KEBURUKAN
– Inflasi boleh mengambil sedikit masa

Kayak ini dibina untuk dua orang. Dibuat dengan 1,000 bahan PVC tugas berat bertetulang denier dan jahitan bertindih , ia mungkin salah satu kayak paling sukar dalam senarai kami dan mendakwa sesuai untuk segala-galanya daripada mendayung kasual hingga berkayak air putih Kelas IV. Selain daripada sangat tahan calar dan koyak, ia mempunyai bilah boleh tanggal yang digantung pada slot dalam badan kapal (juga dikenali sebagai skeg) yang boleh meningkatkan pengesanan dan kebolehgerakan.

Masa inflasi boleh mengambil masa sehingga lapan minit, ​​tetapi ia datang dengan semua yang anda perlukan untuk bergerak, termasuk dayung, pam dan beg pembawa. Ia juga mempunyai had berat sebanyak 750 paun, bermakna ia secara teorinya boleh memuatkan dua orang dewasa dan seorang kanak-kanak kecil jika diperlukan.

Dimensi 12′ 6” L x 3′ 3″ W
Berat badan 40 lbs.
Had Berat 750 lbs.
Digunakan Dua orang berkayak


6. KAYAK MEMANCING KEMBUNG TERBAIK – Kayak Serasi MagnePod Kembung BOTE Deus Aero
Kayak Serasi MagnePod Kembung Deus Aero

KEBAIKAN
– Juga berfungsi sebagai papan dayung berdiri
– Boleh tahan sejuk
– Bar kaki boleh laras untuk keselesaan

KEBURUKAN
– Aksesori khusus memancing dijual secara berasingan

Walaupun ia lebih ditujukan untuk ‘yakkers maju, BOTE adalah pelbagai fungsi berfungsi sebagai kayak penunggang tunggal, atau tempat duduk boleh ditanggalkan supaya ia berfungsi sebagai papan dayung berdiri. Ia juga dibuat dengan mengambil kira nelayan, dengan reka bentuk duduk atas dan pilihan untuk pemegang pancing dan lampiran yang lebih sejuk untuk menyimpan hasil tangkapan anda pada hari itu. Tetapi tambahan ini mesti dibeli secara berasingan.

Ia juga termasuk sirip tengah untuk kebolehgerakan, palang kaki boleh tanggal untuk kestabilan tambahan, dayung, kit pembaikan, pam tangan dan beg perjalanan. Kayak ini sedikit lebih berat daripada kayak kembung lain, tetapi ia dijamin dengan semua ciri. Selain itu, ia mempunyai empat ruang udara melambung untuk kedua-dua keselamatan dan pergerakan pepejal di tasik dan sungai.

Dimensi 11′ L x 33″ W
Berat badan 50 lbs.
Had Berat 300 lbs.
Digunakan Kayak bujang


7. KAYAK LIPAT TERBAIK – Pantai Oru Kayak LT
Pantai Kayak LT

KEBAIKAN
– Lipat semula ke dalam beg sandang
– Tempat letak kaki dan sandaran boleh laras
– Material ringan namun tahan lasak

KEBURUKAN
– Boleh mencabar untuk memasang pada mulanya

Walaupun secara teknikal ia tidak boleh kembung, kayak lipat gaya origami dari Oru adalah pesaing yang layak. Saya sendiri telah menggunakan model Beach LT untuk mengangkut kayak di pulau kereta golf sahaja, dan saya mendapati ia licin di atas air paya (walaupun dalam keadaan pasang surut) dan sangat mudah untuk diangkut.

Diperbuat daripada polipropilena tersemperit dua lapis tersuai, terdapat lipatan berlubang yang membolehkan kayak dilipat ke dalam beg pembawa – bahagian atas menjadi kokpit dan ia memegang kedua-dua tempat duduk dan dayung dalam “sarung”. Ia mempunyai loceng dan wisel tambahan seperti tempat letak kaki dan sandaran boleh laras serta pemegang kokpit untuk kestabilan. Melipat dan membukanya boleh menjadi sedikit cabaran pada mulanya, dan pengguna baharu mungkin mahu berlatih di rumah dengan video tutorial sebelum mengepakkannya di tepi air.

Dimensi Dimensions 12’1″ L x 29″ W12’1″ L x 29″ W
Berat badanWeight 25 lbs.25 lbs.
Had BeratWeight Limit 300 lbs.300 lbs.
DigunakanIntended Use Kayak bujangSingle kayaker


kayak kembung terbaik

Bagaimana kami memilih kayak kembung terbaik

Editor kami meneliti pelbagai kayak kembung untuk menentukan yang terbaik daripada yang terbaik, sambil turut bergantung pada pengalaman peribadi dan mempertimbangkan pemikiran pakar tentang bot kecil ini. Apabila memilih kayak kembung, kami mempertimbangkan faktor seperti:

✔️ Mekanisme inflasi: Memandangkan mengembung dan mengempiskan kayak berkemungkinan akan berlaku berhampiran badan air, kami melihat berapa lama kayak akan meletup dan mengempis serta betapa mudahnya ia dilakukan. Kami juga mempertimbangkan betapa mudah alih pam yang disertakan, kerana anda mungkin perlu membawanya bersama anda jika anda tidak boleh menyimpannya berhampiran dok.

✔️ Dimensi: Bergantung pada bilangan orang yang boleh dimuatkan dalam kayak, kami melihat ke dalam panjang dan lebar kayak yang melambung untuk menentukan kedua-dua kestabilan dan kebolehgerakan. Jika ia terlalu besar, ia tidak akan meluncur dengan cepat, tetapi jika ia tidak seimbang anda lebih berisiko untuk terbalik

✔️ Ketahanan: Air boleh menjadi kasar dan dipenuhi dengan serpihan, jadi kami mengutamakan kayak kembung yang diperbuat daripada bahan PVC tahan lama dan berbilang lapisan untuk membantu mengelakkan sebarang kemungkinan koyak. Ia juga penting bahawa kayak mempunyai beberapa ruang udara untuk memastikan pengapungan jika samaran berlaku.

✔️ Kemudahalihan: Untuk memudahkan perjalanan yang optimum, kami melihat betapa mudah alih sebuah kayak, termasuk beratnya, jika terdapat beg pembawa yang disertakan dan sebarang ciri khas yang memudahkan untuk bergerak.

Perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk kayak kembung terbaik

Memilih kayak kembung adalah sedikit berbeza daripada apa yang anda perlukan dalam kayak keras. Anda perlu mempertimbangkan kemudahalihan di samping keperluan untuk mengembang dan mengempiskannya untuk memulakan perjalanan anda di atas air terbuka. Berikut ialah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membeli-belah untuk kayak mudah alih:

✔️ Pam: Kebanyakan kayak kembung akan disertakan dengan pam manual standard anda. Tetapi jika anda mahukan sesuatu yang lebih cekap (dan kurang bekerja pada anda), anda mungkin perlu membeli pam elektrik secara berasingan.

✔️ Masa inflasi: Semakin lama kayak anda mengembang, semakin lama sehingga anda boleh mencecah air. Perkara yang sama berlaku untuk deflasi, di mana anda mungkin perlu mengeringkan kayak sebelum mengeluarkan udara untuk mengelakkan sebarang acuan dalam simpanan. Kebanyakan kayak hanya memerlukan sekitar lima hingga enam minit untuk mengembang dan mengempis.

✔️ Ruang udara: Sebagai langkah berjaga-jaga keselamatan, banyak kayak kembung dipasang dengan beberapa ruang udara semasa proses inflasi. Ini memastikan bahawa jika salah satu bilik rosak, kayak masih mempunyai yang lain untuk memastikan ia terapung. Setiap ruang udara akan mempunyai injap sendiri untuk mengisi kayak dengan udara serta membebaskan udara.

✔️ Bilangan tempat duduk: Pertimbangkan bilangan orang yang akan menaiki kayak. Anda boleh menanggalkan tempat duduk dalam kayak berganda, menjadikannya lebih serba boleh jika anda mahu hanya seorang penunggang sekali-sekala. Tetapi kayak tandem ini biasanya lebih panjang dan boleh menjadi lebih sukar bagi seseorang untuk bergerak. Anda juga harus mempertimbangkan had berat sebelum menambah lebih daripada seorang ke dalam bot.

✔️ Bahan: Kayak kembung perlu cukup tahan lasak untuk menghadapi air bergelora dan batu, kayu atau serpihan lain yang mungkin anda hadapi. Sebaik-baiknya, anda harus memilih yang diperbuat daripada PVC, polimer sintetik tebal plastik yang kurang berkemungkinan mudah koyak, dan yang mempunyai berbilang lapisan. Penafi kain akan memberitahu anda betapa tebalnya. Apa-apa sahaja yang mempunyai 100 penolakan atau lebih tinggi dianggap sebagai tugas berat, tetapi penafian yang terlalu tinggi akan menjadikan kayak lebih berat dan sukar bagi pemula untuk bergerak.

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...