Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

5 Khemah Perkhemahan Terbaik

Khemah ini sangat selesa sehingga anda akan merasa seperti sedang glamping.

5 khemah perkhemahan terbaik pada tahun 2023, menurut pakar luar

Perkhemahan ialah cara terbaik untuk menikmati aktiviti luar yang hebat tanpa perlu membelanjakan banyak wang di resort atau hotel. Tetapi untuk memastikan pengembaraan anda yang seterusnya selesa dan selesa, adalah penting untuk melabur dalam khemah berkualiti tinggi dan tahan lama untuk melindungi anda dan keluarga anda.

Khemah perkhemahan yang luas bukan sahaja tempat untuk anda tidur dan menyimpan barang-barang anda, tetapi ia membantu mengelakkan makhluk yang tidak dijangka serta melindungi anda daripada hujan yang tiba-tiba. Sama ada anda sedang mencari khemah ringan yang mudah dipasang dan dibungkus atau yang sesuai untuk seisi keluarga, pakar kami telah mengecilkan khemah perkhemahan terbaik untuk percutian atau perjalanan jalan raya anda yang seterusnya .

Pakar dan penganalisis di Hadiah2u Malaysia telah menguji peralatan luar dan perjalanan selama beberapa dekad, daripada but hiking hingga kasut hiking , stoking hiking dan beg galas . Untuk menilai khemah perkhemahan terbaik, kami melihat beberapa faktor: Adakah khemah mudah dipasang dan dibawa ke mana-mana? Adakah ia luas dan selesa? Adakah ia tahan lama dan mampu bertahan dengan unsur-unsur? Selepas pemeriksaan dan penilaian menyeluruh, kami fikir ini adalah khemah perkhemahan terbaik yang boleh anda beli.

Pilihan utama kami:
1. KHEMAH PERKHEMAHAN KESELURUHAN TERBAIK – Eureka Jade Canyon X4
2. KHEMAH PERKHEMAHAN NILAI TERBAIK – Khemah Batu Kapur Marmot
3. KHEMAH PERKHEMAHAN TERBAIK UNTUK KELUARGA – Wajah Utara Wawona 6
4. KHEMAH PERKHEMAHAN 4 ORANG TERBAIK – Khemah REI Co-op Wonderland 4
5. CROSSOVER BACKPACKING DAN KHEMAH PERKHEMAHAN TERBAIK – Big Agnes Copper Spur HV UL2

Selepas pilihan utama kami, teruskan membaca untuk mengetahui perkara yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk khemah perkhemahan serta cara kami menguji khemah perkhemahan yang terbaik.

1. KHEMAH PERKHEMAHAN KESELURUHAN TERBAIK – Eureka Jade Canyon X4
Jade Canyon X4

KEBAIKAN
– Mudah, cepat disediakan dan dibongkar
– Luas dan selesa
– Pembinaan berkualiti tinggi
– Tinggi tinggi

KEBURUKAN
– Berat untuk dipikul

Sesuai untuk keluarga kecil atau kumpulan empat orang yang mencari khemah yang sangat luas dan selesa, khemah perkhemahan ini mempunyai empat poket penyimpanan untuk menyusun buku, tablet dan keperluan lain seperti pengecas telefon solar . Ia bukan sahaja mempunyai tapak kaki 64 kaki persegi yang besar, tetapi ia adalah salah satu khemah tertinggi yang dipaparkan dengan ketinggian maksimum tujuh kaki supaya perkhemahan yang lebih tinggi tidak lagi perlu membongkok apabila bergerak atau menukar bahagian dalam.

Dalam ujian Makmal kami sebelum ini, Jade Canyon menerima markah tertinggi untuk prestasi dan pakar Makmal kami mendapati ia adalah salah satu yang paling mudah untuk disediakan dan ditanggalkan. Perlu diingat bahawa beratnya hanya melebihi 20 paun, menjadikannya agak berat untuk dibawa.

Kapasiti 4 orang
Luas lantai 64 kaki²
Berat badan 21 paun 3.2 oz.
Ketinggian 7′


2. KHEMAH PERKHEMAHAN NILAI TERBAIK – Khemah Batu Kapur Marmot
Khemah Batu Kapur

KEBAIKAN
– Ringan
– Luas, selesa dan berventilasi baik
– Pembinaan yang sangat baik
– Mempunyai dua pintu dan dua vestibul

KEBURUKAN
– Ketinggian puncak mungkin lebih tinggi

Anda mungkin tidak mahu menghabiskan banyak wang jika anda hanya berkhemah sekali atau dua kali setahun, di mana khemah perkhemahan dari Marmot ini menarik. Walaupun anda mungkin mengorbankan beberapa keluasan lantai dengan Khemah Batu Kapur, pakar kami maklum bahawa ia adalah salah satu khemah paling ringan dalam senarai ini dan bernilai tinggi serta pembinaan yang sangat baik .

Ia bukan sahaja mudah dibawa ke mana-mana, tetapi ia dilengkapi dengan dua pintu berguna untuk masuk dan keluar mudah serta dua ruang depan untuk keselesaan tambahan. Dalam ujian Makmal, ia menerima markah tertinggi untuk ketahanan dan penutup lalat tidak meninggalkan sisa air dalam ujian semburan hujan kami. Walaupun kami berpendapat ketinggian khemah mungkin lebih tinggi, pakar kami mendapati ia sangat mudah untuk dipasang dan diturunkan.

Kapasiti 4 orang
Luas lantai 59.2 kaki²
Berat badan 10 paun 13.5 oz.
Ketinggian 5.25′


3. KHEMAH PERKHEMAHAN TERBAIK UNTUK KELUARGA – Wajah Utara Wawona 6
Wawona 6

KEBAIKAN
– Kawasan lantai yang luas dan ketinggian khemah yang tinggi
– Vestibule disertakan
– Kalis air

KEBURUKAN
– Hanya mempunyai satu pintu

Perlukan khemah perkhemahan yang sesuai untuk kanak-kanak juga? Jangan lihat lebih jauh daripada khemah enam orang dari The North Face ini. Dalam ujian Makmal sebelum ini, khemah perkhemahan The North Face menerima markah prestasi terbaik dan kami menjangkakan Wawona tidak terkecuali. Mengikut jenama, khemah perkhemahan ini kalis air dan sepatutnya boleh mengendalikan pancuran hujan musim panas.

Kelebihan kami yang paling disukai ialah ia termasuk ruang depan yang memberikan khemah rasa selesa dan menawarkan teduhan yang sangat diperlukan pada hari yang cerah serta penyimpanan peralatan. Kami juga menghargai bahagian dalam khemah mempunyai keluasan lantai yang besar dan ketinggian tengah hampir tujuh kaki . Selain poket simpanan dalaman, khemah ini dilengkapi dengan poket siling yang memudahkan untuk memegang lampu depan dan lampu untuk rumah yang sempurna di luar rumah.

Kapasiti 6 orang
Luas lantai 86.11 kaki²
Berat badan 20 lbs. 15 oz.
Ketinggian 6.6′


4. KHEMAH PERKHEMAHAN 4 ORANG TERBAIK – Khemah REI Co-op Wonderland 4
Khemah Wonderland 4
KEBAIKAN
– Kawasan lantai yang luas
– Mempunyai dua pintu

KEBURUKAN
– Berat

Kapasiti khemah perkhemahan ini untuk empat orang dan keluasan lantai 69.4 kaki persegi sepatutnya terasa luas kepada kebanyakan orang . Ia juga mempunyai ketinggian puncak hanya lebih 6 kaki, menjadikannya sesuai untuk kebanyakan pekhemah. Walaupun kami belum menguji model khusus ini lagi, pakar kami mendapati khemah perkhemahan REI yang diuji sebelum ini adalah mudah untuk dipasang dan ditanggalkan. Kami suka model ini mempunyai dua pintu untuk mudah masuk dan keluar, berbilang pilihan storan di dalam dan pengudaraan yang hebat, menurut pengulas dalam talian.

KapasitiCapacity 4 orang4 person
Luas lantaiFloor area 69.4 kaki²69.4 ft²
Berat badanWeight 21 paun 11 oz.21 lbs. 11 oz.
KetinggianHeight 6.25′6.25′


5. CROSSOVER BACKPACKING DAN KHEMAH PERKHEMAHAN TERBAIK – Big Agnes Copper Spur HV UL2
Copper Spur HV UL2
KEBAIKAN
– Sangat ringan dan mudah dibawa
– Persediaan mudah
– Pembinaan berkualiti tinggi

KEBURUKAN
– Mahal
– Tidak luas atau tinggi seperti khemah lain

Merancang perjalanan backpacking? Pastikan anda mengemas khemah ini daripada Big Agnes yang boleh memuatkan sehingga dua orang (atau anda dan rakan berbulu). Walaupun ia agak mahal dan tidak seluas atau tinggi seperti khemah perkhemahan lain yang dipaparkan, ia sesuai jika anda sedang mencari reka bentuk yang sangat ringan (hanya tiga paun!) . Walaupun kami belum menguji model khusus ini dalam Makmal Tekstil, khemah Big Agnes adalah yang terbaik dalam ujian khemah perkhemahan sebelumnya, menonjol untuk mutu kerja yang unggul dan persediaan mudah. Menurut pakar kami, khemah ini sepatutnya sama mudah untuk dikemas dan dibawa dari satu tapak perkhemahan ke tapak perkhemahan yang lain.

Kapasiti 2 orang
Luas Lantai 29 kaki²
Berat badan 3 paun 2 oz..
KetinggianHeight 3.3′3.3′


Bagaimana kami menguji khemah perkhemahan yang terbaik

Makmal Tekstil Institut Pengemasan Baik telah menguji lebih daripada 170 produk kecergasan dan luaran yang berbeza sepanjang tahun lalu , termasuk but salji , sarung tangan ski , bingkap bergaris bulu , jaket larian , lapisan asas , bingkap senaman dan gogal ski .

Untuk mencari khemah terbaik, pakar kami menilai 10 khemah perkhemahan untuk kemudahan penggunaan, prestasi dan ketahanannya. Untuk menentukan kemudahan penggunaan, khemah perkhemahan diukur untuk berat dan saiz dan diberi markah untuk keseluruhan kemudahan dibawa, kemudahan persediaan dan kemudahan dibongkar.

Markah prestasi ditentukan dengan menganalisis keluasan khemah, pengudaraan dan keselesaan keseluruhan, mencatat sebarang aksesori dan ciri khas. Ketahanan dinilai dengan memberi markah pada mutu kerja, bahan dan pembinaan keseluruhan khemah.

Akhir sekali, kalis air setiap khemah dinilai dengan melakukan ujian semburan. Semasa kami menguji sebahagian besar khemah perkhemahan yang dipaparkan di atas, kami juga mempertimbangkan jenama berprestasi tinggi, kegemaran peribadi kami dan gaya popular dengan ulasan pengguna dalam talian yang positif.

Apa yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk khemah perkhemahan

✔️ Saiz: Salah satu soalan paling penting yang perlu anda tanyakan kepada diri sendiri ialah berapa ramai orang yang akan anda berkhemah dan betapa luasnya khemah anda. Semak keluasan lantai setiap khemah sebelum membeli, serta kapasiti yang disyorkan. Sebaik sahaja anda telah menetapkan saiz yang betul, semak semula dimensi khemah, memberi perhatian khusus kepada ketinggian khemah.

Jika anda tinggi atau akan berkhemah dengan seseorang yang tinggi, anda perlu memilih khemah dengan ketinggian yang lebih tinggi supaya anda tidak perlu sentiasa membongkok. Akhir sekali, jangan terlepas pandang berat khemah perkhemahan. Jika anda bercadang untuk melakukan backpacking, anda harus mencari khemah yang ringan supaya ia tidak membebankan untuk dibawa; cuma perlu yakin bahawa dalam ujian Makmal sebelum ini, khemah ini mendapat markah yang lebih rendah secara keseluruhan dari segi keluasan dan keselesaan.

✔️ Kemudahan penyediaan: Khemah perkhemahan yang mudah dipasang akan menjimatkan banyak masa dan mengelakkan anda daripada sebarang kekecewaan. Perlu diingat bahawa sesetengah khemah memerlukan sekurang-kurangnya dua orang untuk dipasang, dan sentiasa berlatih memasang khemah anda di rumah sebelum membawanya keluar ke padang belantara. Walaupun kebanyakan khemah disertakan dengan manual arahan yang jelas, anda mungkin memerlukan beberapa percubaan sebelum anda memahaminya.

✔️ Ketahanan: Sebaik-baiknya khemah perkhemahan anda hendaklah diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi dan dibina untuk bertahan beberapa tahun. Sentiasa periksa tuntutan kalis air kerana anda mahu khemah perkhemahan anda menangkis air dan tahan hujan dengan selesa dan cuaca lain yang tidak dijangka.

✔️ Keselesaan: Berkhemah dan mendaki tidak selalunya selesa, jadi anda mahukan khemah dan tempat tidur anda. Adakah khemah perkhemahan dilengkapi dengan beberapa pintu untuk mudah masuk dan keluar? Adakah terdapat sebarang simpanan poket atau cangkuk untuk membantu menyimpan barang keperluan? Sesetengah khemah mungkin mempunyai ciri pencahayaan, jadi pastikan anda memutuskan aksesori yang penting kepada anda sebelum membuat pembelian.

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...