Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

Kereta Keluarga Baharu Terbaik

Setiap tahun, pakar di Hadiah2u Malaysia bekerjasama dengan pakar auto di Car and Driver untuk mendedahkan kereta terbaik untuk dibeli untuk keluarga, diuji oleh jurutera, penganalisis dan ibu bapa sebenar. Pemenang merangkumi hampir setiap kategori kereta, daripada kenderaan elektrik dan kereta subkompak kepada sedan, crossover, hibrid dan juga sebuah minivan dan trak pikap!

Jadi tanpa mengira keperluan anda, kami telah menemui pilihan yang sesuai untuk anda dan keluarga anda. Kami tahu bahawa mendapatkan kenderaan baharu adalah masalah besar, sama ada anda memilih untuk memajak atau membelinya — dan berkongsi Kereta Baharu Terbaik tahunan kami untuk Keluarga ialah satu cara kami boleh membantu memudahkan proses membuat keputusan dengan pengesyoran yang dipercayai dan teruji terus daripada hakim kami.

Membeli kereta baru adalah masalah besar, yang selalunya boleh membebankan ramai orang. Di sini, senarai kami untuk menjadikan proses lebih mudah dan lebih menyeronokkan!

Sedan Terbaik
Memandangkan kami menampilkan kereta mesra keluarga, empat pintu berkemungkinan merupakan titik permulaan asas (maaf, coupe comel atau boleh tukar!):

1. Kereta Subkompak Terbaik : Hyundai Accent
2. Kereta Mewah Kemasukan Terbaik : Cadillac CT4
3. Kereta Kompak Terbaik : Honda Civic
4. Kereta Kompak Mewah Terbaik : Genesis G70
5. Sedan Terbaik : Honda Accord
6. Sedan Mewah Terbaik : Mercedes-Benz E-Class
7. Sedan Saiz Penuh Terbaik : Nissan Maxima
8. Sedan Saiz Penuh Mewah Terbaik : Mercedes-Benz S-Class

Crossover dan SUV Terbaik
Faedah terbesar kenderaan ini ialah mereka cenderung menawarkan lebih banyak ruang penumpang dan pelepasan tanah yang lebih tinggi, tetapi dalam beberapa kes, anda menjejaskan ruang kargo. Mereka yang mempunyai baris ketiga menawarkan kapasiti tempat duduk paling banyak, yang sangat dihargai oleh keluarga yang lebih besar.

1. SUV Subkompak Terbaik : Mazda CX-30
2. SUV Subkompak Mewah Terbaik : BMX X2
3. Crossover Kompak Terbaik : Mazda CX-5
4. Crossover Kompak Mewah Terbaik : Volvo XC60
5. SUV Saiz Pertengahan Terbaik : Ford Bronco
6. SUV Mewah Bersaiz Sederhana Terbaik : Genesis GV80
7. SUV Saiz Penuh Terbaik : Jeep Grand Cherokee L
8. SUV Saiz Penuh Mewah Terbaik : BMW X7
9. SUV Besar Terbaik : GMC Yukon AT4
10. SUV Besar Mewah Terbaik : Lincoln Navigator

Lebih Banyak Kereta Keluarga Hebat
1. Kenderaan Elektrik Terbaik : Ford Mustang Mach-E
2. Kenderaan Hibrid Terbaik : Honda Insight
3. Minivan Terbaik : Karnival Kia
4. Gerabak Stesen Terbaik : Subaru Outback Wilderness
5. Gerabak Mewah Terbaik : Audi A6 Allroad
6. Hatchback Terbaik : Volkswagen Golf GTI
7. Trak pikap terbaik : Ford Maverick

Tahun ini, untuk memudahkan membeli-belah dan perbandingan, kami telah mempertingkatkan pusingan kami dengan menambahkan spesifikasi utama seperti perbatuan, penghuni maksimum, trim (yang merujuk kepada pakej konfigurasi; setiap trim mempunyai ciri yang berbeza dan trim yang lebih tinggi menawarkan lebih banyak peralatan) dan panjang (terutamanya penting jika anda meletak selari dengan kerap). Untuk mengetahui butiran lanjut tentang proses ujian kami tatal ke bawah di bawah pilihan kami.

1. Kereta Subkompak Terbaik : Hyundai Accent
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 33/41/36 mpg (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: SE, SEL, Limited
 • Panjang: 172.6 inci

Sedan subkompak empat pintu yang bergaya dan mementingkan bajet ini bagus untuk profesional muda atau pasangan di bandar . Ia menawarkan penjimatan bahan api yang mengagumkan, liputan waranti terkemuka kelas pada 10 tahun atau 100,000 batu, dan tempat duduk belakang lipat 60/40 untuk semua trim.

Seperti yang dijangkakan dengan subkompak, anda menukar tempat duduk belakang dan ruang bagasi untuk saiz yang lebih tangkas, tetapi Accent masih merupakan perjalanan yang tenang dan selesa untuk penumpang.

Keputusan Makmal: Pakar kami adalah peminat luaran yang kontemporari, bermaruah dan dalaman yang ringkas. Memandangkan Accent sangat mesra dompet, kami katakan naik taraf kepada sekurang-kurangnya pakej SEL untuk membuka kunci sambungan Apple CarPlay dan Android pada skrin sentuh 7″ yang lebih besar.

Ciri kegemaran kami: keluaran batang pintar bebas tangan pilihan yang diaktifkan jika anda berdiri di belakang kereta selama tiga saat dengan kunci berdekatan (cth, dompet, poket, tangan). Pengarang dan hakim Kanan C/D Drew Dorian merumuskannya dengan sempurna: “Sama ada ia berfungsi sebagai kereta pertama seseorang atau sebagai set roda ganti untuk membawa anak-anak di sekitar bandar, Accent ialah pilihan mesra bajet yang melupakan penggayaan berlebihan yang terlalu biasa dengan kereta kecil yang murah.”
Hyundai Accent 2022 , daripada $16,645 (harga asas)

2. Kereta Mewah Kemasukan Terbaik : Cadillac CT4
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gallon: 20/29/23 mpg (bandar/lebuh raya/digabungkan mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Mewah, Mewah Premium, Sukan, CT4-V, CT4-V Blackwing
 • Panjang: 187.2 inci

Cadillac subkompak peringkat permulaan tidak mengecewakan dengan gaya anggun dan pengendalian yang yakin, menjadikan kenderaan sukan ini sesuai untuk mereka yang meminati kemewahan, tetapi dengan bajet yang lebih ketat. Kami gembira kerana model Luxury asas pun menggabungkan teknologi bantuan pemandu yang lebih standard, termasuk bantuan menjaga lorong dan brek kecemasan automatik, serta ciri kemudahan seperti pengecasan wayarles untuk telefon anda, penyepaduan Apple CarPlay dan Android Auto serta tempat duduk hadapan boleh laras kuasa 12 hala.

Sama seperti kenderaan lain bersaiz ini, anda mengorbankan keluasan tempat duduk belakang dan ruang kargo untuk saiz keseluruhannya yang kecil. Dan kami berharap bahan dalaman sepadan dengan pengalaman luaran dan pemanduan yang tinggi.

Keputusan Makmal: Dalam pandu uji, CT4 didapati menawarkan pecutan sporty dan pengendalian cekap. Dengan standard pacuan roda belakang (pacuan semua roda tersedia), ia membezakan dirinya daripada pesaing dalam kategori tersebut.

Pakar kami teruja dengan sistem pemanduan separa autonomi Super Cruise Cadillac yang canggih, yang direka untuk membolehkan pemanduan bebas tangan di lebuh raya yang serasi, kini tersedia bermula pada kemasan Premium Luxury.

2022 Cadillac CT4 , daripada $33,695 (harga asas)

3. Kereta Kompak Terbaik : Honda Civic
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 31/40/35 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: LX, Sport, EX, Touring, Si
 • Panjang: 183.3 inci

Sedan kompak Honda mendapat peningkatan muka utama untuk tahun model 2022, dan luaran moden serta dalaman yang anggun menjadikannya optimum bagi mereka yang mencari kenderaan yang menyeronokkan dan boleh dipercayai . Yang menggembirakan, bahagian luar dan dalaman yang lebih mewah dipenuhi dengan pengendalian seimbang yang diharapkan daripada kenderaan popular ini, kerana ia terus memberikan keseimbangan kemampuan, kebolehpercayaan dan kecekapan.

Sukar untuk mencari kesalahan pada sedan ini, walaupun kami berharap bunyi jalan raya dilembapkan dan sokongan lumbar diperbaiki untuk pemandu.

Keputusan Makmal: Pakar teknologi kami berpuas hati dengan sistem infotainmen skrin sentuh yang lebih besar (standard 7”, tersedia 9”) dan ciri teknologi keselamatan pemandu yang dipertingkatkan. Teknologi yang mencukupi — termasuk brek kecemasan, kawalan pelayaran adaptif dan peringatan tempat duduk belakang — adalah standard. Kawalan adalah besar dan intuitif, menjadikan pelarasan pada hiburan dan suhu mudah.

Dalam pandu uji, kereta kompak itu bukan sahaja memberikan pengalaman pemanduan yang menarik terima kasih kepada pengendalian yang cergas, tetapi dalaman yang selesa dan luas untuk pemandu dan penumpang. Pemasangan tempat duduk kereta adalah mudah, dan persediaan dibenarkan untuk konfigurasi serba boleh. Dan bagi mereka yang memerlukan lebih banyak ruang kargo, anda boleh memilih varian hatchback.

Honda Civic 2022, daripada $27,300 (harga asas)

4. Kereta Kompak Mewah Terbaik : Genesis G70
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 21/31/24 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trims Tersedia: 2.0T, 3.3T dan 3.3T Edisi Pelancaran
 • Panjang: 184.4 inci
Iklan – Teruskan Membaca Di Bawah
 

Sedan sporty ini adalah pilihan yang ideal untuk seseorang yang mencari sesuatu yang jelas mewah namun masih bernilai tinggi . Mengambil kenderaan yang sudah menarik dengan kualiti binaan yang mengagumkan, reka bentuk semula yang diperbaharui untuk 2022 menawarkan gaya terkini dan tawaran infotainment yang dipertingkatkan, termasuk skrin sentuh 10.3” dan perisian yang dikemas kini.

Penumpang belakang akan menjadi sedikit sempit dengan ruang kaki dan ruang kargo yang di bawah par untuk segmen tersebut, tetapi sentimen keseluruhan daripada semua ujian kami adalah mewah pada titik harga yang bernilai.

Keputusan Makmal: Seperti kenderaan Genesis yang lain, banyak keselesaan dan ciri teknologi disertakan standard, yang memberikan kelebihan kepada Genesis berbanding persaingan. Pakar kami menyatakan ciri yang membantu mengurangkan perlanggaran, seperti kawalan pelayaran adaptif, bantuan menjaga lorong dan brek kecemasan. Pemandu dan penumpang boleh berasa selesa kerana ia dipilih sebagai Pilihan Keselamatan Teratas (TSP+) daripada IIHS (Institut Insurans untuk Keselamatan Lebuhraya), pengiktirafan keselamatan yang ketat dalam industri auto untuk ujian kemalangan dan brek automatik.

Pakar kami mendapati perjalanan itu menyeronokkan, dengan pengendalian jalan raya yang seimbang, tersusun dan stereng yang tajam. Pelbagai mod membolehkan anda menentukan dengan lebih tepat gelagat atas jalan G70, seperti mod Keselesaan untuk pemanduan harian dan Sport/Sport+ untuk pemanduan yang lebih bersemangat. Dengan pilihan powertrain yang kuat, semua trim menawarkan tunggangan terkawal dan halus. Anda mempunyai pilihan enjin empat silinder 2.0 liter turbo berkebolehan atau enjin V-6 3.3 liter turbo berkembar untuk penebuk yang lebih berkuasa pada trim yang lebih tinggi. Walaupun transmisi manual telah dihentikan, kedua-dua pacuan roda belakang dan pacuan semua roda masih ditawarkan.

2022 Genesis G70 , daripada $37,525 (harga asas)

5. Sedan Terbaik : 2022 Honda Accord
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 30/38/33 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: LX, Hibrid, Sport, Sport SE, EX-L, Touring
 • Panjang: 196.1 inci

Sedan Accord 2022 ialah kenderaan praktikal dan moden untuk keluarga yang mencari keselesaan dan kemudahan tetapi tidak sanggup mengorbankan pengalaman pemanduan yang menyeronokkan . Pemenang kerap dalam anugerah Kereta Keluarga Baharu Terbaik kami, Accord terus menawarkan pengendalian yang seimbang dan yakin tanpa mengira rangkaian kuasanya.

Banyak ciri Honda Sensing adalah standard sebagai sebahagian daripada pakej asas, termasuk kawalan pelayaran adaptif dan bantuan menjaga lorong. Jika anda sedang mencari stereng yang tepat, Accord akan dihantar.

Keputusan Makmal: Kami telah memacu konfigurasi dengan kedua-dua enjin 1.5 liter pengecas turbo 192 hp dan enjin 2.0 liter pengecas turbo 242 hp dan mendapati kedua-duanya mampu memberikan pecutan berkuasa dan kecekapan bahan api. Dan kemudian terdapat model hibrid yang lebih cekap yang juga telah mendapat tempat dalam senarai kenderaan hibrid terbaik kami . Di luar enjin dan transmisi yang responsif, perjalanannya senyap dan selesa untuk pemandu dan penumpang.

Penilaian teknologi kami memperoleh markah tinggi untuk sistem infotainment, terutamanya reka letak yang bersih dan ringkas, menjadikannya intuitif untuk mengakses fungsi yang diingini. Sedan bersaiz sederhana ini menawarkan ruang kargo yang mendahului segmen yang luas (hampir 17 kaki padu) dan tempat duduk belakang yang sangat luas.

Honda Accord 2022 , daripada $25,470 (harga asas)

6. Sedan Mewah Terbaik : Mercedes-Benz E-Class
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 23/31(bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk sedan, empat dalam coupe dan cabriolet
 • Trim Tersedia: E350, E450 sedan, E450 coupe, E450 cabriolet
 • Panjang: 194.3 inci

Kereta mewah ini memberikan keanggunan yang sesuai untuk seseorang yang ingin menunggang kepala dengan dalaman yang serba mewah . Dalam segmen yang kompetitif, ia menonjol berkat gabungan keselesaan dalaman, ciri pemanduan dan keupayaan prestasi.

E-class tersedia dalam pelbagai rangkaian kuasa dan gaya, bermakna ada sesuatu untuk semua orang. Semua memberikan pengendalian yang tersusun dan kelancaran di atas jalan bergelombang; E350 mempunyai empat silinder pengecas turbo, dan E450 meningkatkannya kepada enam silinder pengecas turbo. Anda boleh memilih sedan, coupe atau boleh tukar.

Keputusan Makmal: Kenderaan ini terasa mewah kerana model asas juga termasuk ciri yang biasanya dikhaskan untuk kemasan yang lebih tinggi seperti sistem infotainmen skrin sentuh 12.3″ dan paparan tolok digital sepenuhnya. Pencahayaan persekitaran dalaman juga standard — ia menawarkan gaya tambahan dan boleh membantu mengurangkan keletihan pemandu.

Walaupun tidak ada yang mempunyai batang yang besar, boleh tukar mempunyai ruang kargo yang paling kecil dengan kami hanya boleh memuatkan dua beg pakaian dalam ujian. Kelas E lebih tertumpu pada keselesaan penumpang: Kenderaan itu sendiri memberikan keselesaan peringkat seterusnya dengan seorang penguji berseru, “Ia adalah tempat duduk paling selesa yang pernah saya alami.”

Mercedes-Benz E-Class 2022 , daripada $54,950 (harga asas)

7. Sedan Saiz Penuh Terbaik : Nissan Maxima
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 20/30/24 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: SV, SR, Platinum
 • Panjang: 192.8 inci

Sedan Maxima bersaiz penuh direka untuk keluarga dengan kepraktisan dan keselamatan. Memandangkan keselamatan menjadi keutamaan dalam kenderaan mesra keluarga, Maxima menyampaikannya dalam penyodok dengan penilaian ujian kemalangan tertinggi daripada Pentadbiran Keselamatan Lalu Lintas Lebuhraya Kebangsaan (NHTSA) dan keputusan IIHS terbaik. Bagi ibu bapa yang mempunyai pemandu remaja, Maxima mempunyai alat pemantauan termasuk keupayaan untuk menetapkan sekatan kelajuan dan sempadan, amaran perintah berkurung dan keupayaan untuk mengesan kenderaan.

Keselesaan dan ruang tempat duduk hadapan untuk pemandu dan penumpang sangat bagus, walaupun anda mengorbankan sedikit ruang bagasi untuknya. Penggayaan luaran yang anggun juga menghasilkan ruang kepala penumpang tempat duduk belakang yang kurang berbanding kereta empat pintu besar yang lain.

Keputusan Makmal: Ia menawarkan kuasa yang mencukupi dengan enjin 3.5 liter V-6 yang dipasangkan dengan transmisi automatik berubah-ubah berterusan (CVT). Kami mendapati Maxima menyeronokkan untuk dipandu dan ia menawarkan pecutan yang kuat. Ia adalah sedan besar yang bergaya dan luas serta dikendalikan dengan baik memandangkan saiznya.

Dalam penilaian kami, kami mendapati sistem infotainmen adalah intuitif, dengan skrin sentuh 8″. Akhirnya, anda berasa seperti anda mendapat pakej sporty dan kelas atas dengan titik harga yang lebih mudah diakses daripada kenderaan mewah.

2022 Nissan Maxima , daripada $37,440 (harga asas)

8. Sedan Saiz Penuh Mewah Terbaik : Mercedes-Benz S-Class
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 21/30 (bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: S500, S580
 • Panjang: 208.2 inci

Sedan kelas S bersaiz penuh ialah kenderaan mewah moden yang direka untuk keluarga yang mencari keselesaan bahagian yang sama, penawaran berteknologi tinggi dan prestasi di atas jalan yang berkebolehan . Standard yang disertakan ialah ciri mewah seperti tempat duduk hadapan berkuasa 12 hala yang dipanaskan dengan urutan. Anda pasti tidak keberatan menunggu dalam barisan untuk pengambilan sekolah dengan tetapan tersebut! Di dalam, kabin adalah selesa dan tenang.

Penumpang tempat duduk belakang juga akan merasai keselesaan dan kemewahan kenderaan, dengan lebih banyak ruang kepala dan ruang kaki daripada model keluar dan dengan ciri pemanasan dan urutan yang tersedia dengan sandar boleh laras kuasa. Turut disediakan ialah dwi skrin belakang untuk tujuan hiburan.

Keputusan Makmal: Estetika luaran yang tidak dapat disangkal adalah moden dan mewah, dan bahagian dalam kelas S mempamerkan ketukangan halus dan perhatian kepada perincian Mercedes-Benz. Dan itu bukan untuk menolak pilihan enjin berkuasa (429-hp turbo 3.0-liter enam silinder atau 4.0-liter turbo berkembar 4.0-liter lapan silinder) yang memberikan pecutan yang mengagumkan. Perjalanannya santai namun stabil, dan sistem stereng roda belakang memberikan kebolehgerakan yang luar biasa.

Skrin sentuh OLED 12.8″ yang anggun menonjol seperti bahagian tengah, yang melalui sistem Pengalaman Pengguna Mercedes-Benz (MBUX), menawarkan kawalan intuitif ke atas kenderaan dan kandungan multimedia. Kemas kini pada antara muka bermakna pengecaman suara yang lebih baik dan pilihan pengecaman muka dan cap jari. Terdapat juga paparan tolok digital 12.3″ yang boleh diperibadikan. Ia juga dimuatkan dengan teknologi bantuan pemandu standard yang murah termasuk amaran perlanggaran ke hadapan dan lorong berlepas, serta keupayaan untuk meletak sendiri!

Mercedes-Benz S-Class 2022 , daripada $111,100 (harga asas)

Crossover dan SUV Terbaik
1. SUV Subkompak Terbaik : Mazda CX-30
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 24/31/26 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Base, Select, Preferred, Carbon Edition, Turbo, Turbo Premium, Turbo Premium Plus
 • Panjang: 173 inci

SUV kecil yang sangat baik, CX-30 direka untuk keluarga yang mementingkan bajet dengan deria reka bentuk yang canggih mencari kenderaan yang kompak dan mesra bandar . Ia menerima penarafan keselamatan keseluruhan 5 bintang daripada NHTSA dan telah ditetapkan sebagai Pilihan Keselamatan Teratas IIHS.

Sangat mengagumkan untuk harga, kenderaan itu menggunakan banyak ciri bantuan pemandu standard termasuk brek kecemasan automatik dan bantuan menjaga lorong. Kami juga gembira kerana model tahun 2022 membawakan pacuan semua roda sebagai standard.

Keputusan Makmal: Enjin asas 186-hp, 2.5-liter empat silinder adalah mencukupi, walaupun nasihat kami adalah untuk memilih versi pengecas turbo 250-hp untuk pecutan yang lebih berkuasa. Pengendalian adalah atletik dan cair dengan stereng yang tajam.

Kedua-dua dalaman dan luaran kenderaan itu menonjol dari segi reka bentuk dan kemasan. Salah seorang jurutera kami berkata, “Ekterior yang diukir dengan bijak memberikan kenderaan itu rasa pergerakan, walaupun ketika ia dalam keadaan diam. Sangat sejuk!” Lapiskan itu pada kenderaan yang menawarkan pengendalian yang tangkas, namun seimbang, dan anda mempunyai pilihan yang tidak boleh salah.

Mazda CX-30 2022 , daripada $22,200 (harga asas)

2. SUV Subkompak Mewah Terbaik : BMX X2
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gallon: 24/32 (bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: sDrive28i, xDrive28i, M35i
 • Panjang: 172.2 inci

X2 ialah subkompak mewah untuk keluarga yang mementingkan gaya unik dan pemanduan yang lincah . Walaupun ia diklasifikasikan sebagai SUV, ia hampir menyerupai hatchback dengan garis bumbungnya yang landai. Bahagian dalamannya bukanlah kemewahan teratas, tetapi ia kacak dan dilengkapi dengan bahan berkualiti tinggi.

Kenderaan yang berteraskan pemandu ini mempunyai kawalan yang mudah diakses dan responsif serta tempat duduk pemandu yang sangat boleh laras dan peletakan stereng. Terima kasih sebahagiannya kepada sifatnya yang padat, X2 memberikan penilaian ekonomi bahan api yang cekap tetapi berhemat pada ruang kepala belakang dan ruang kargo.

Keputusan Makmal: Empat silinder pengecas turbo standard 228-hp sangat kuat, dan X2 biasanya menawarkan pengendalian tangkas. Kami mendapati dalam pacuan ujian kami bahawa transmisi automatik lapan kelajuan cepat beralih ke gear optimum. Seorang penguji menyatakan: “Saya kagum dengan betapa seronoknya X2 memandu, walaupun di jalan desa yang berliku.”

Walaupun sememangnya menyeronokkan untuk memandu, kami mendapati perjalanan yang sukar, terutamanya di kawasan yang lebih sukar. Ia adalah kenderaan serba boleh yang menawarkan pengendalian lincah dan powertrain yang berkebolehan dalam pakej yang cantik.

2022 BMWX2 , daripada $36,600 (harga asas)

3. Crossover Kompak Terbaik : Mazda CX-5
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 24/30/26 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Base, Select, Preferred, Carbon Edition, Premium, Premium Plus, Turbo, Turbo Signature
 • Panjang: 180.1 inci

Pemenang GH yang kerap , crossover kompak CX-5 kompak ialah kenderaan arus perdana yang menonjol daripada orang ramai dengan bahagian luar yang elegan dan dalaman yang serba lengkap, sesuai untuk pasangan muda profesional atau keluarga kecil . Ia adalah kenderaan elegan yang menawarkan pengendalian yang tersusun dan cekap menangani bonggol di jalan raya.

Mazda menawarkan ketampanan dan sikap pemanduan yang baik pada harga pelekat yang berpatutan. Walau bagaimanapun, kerana sifatnya yang padat, ruang tempat duduk belakang adalah sempit dan ruang kargo tidak semurah crossover lain. Kabin berkualiti tinggi dan tempat duduk yang selesa membantu mengimbangi.

Keputusan Makmal: CX-5 didatangkan standard dengan enjin empat silinder 2.5 liter 187 hp, atau anda boleh memilih enjin pengecas turbo yang lebih berkuasa. Walau apa pun, CX-5 menawarkan pengendalian yang seimbang dan penjimatan bahan api yang baik. Walau bagaimanapun, pakar Kereta dan Pemandu mendapati trim Turbo baharu memberikan pecutan lebih besar yang lebih melengkapi pengendalian sporty CX-5.

Kemas kini pada model 2022 yang diperbaharui termasuk transmisi yang ditala semula, penambahbaikan suspensi dan pacuan semua roda yang kini menjadi standard pada semua model. Walaupun kami telah lama menyukai CX-5, penambahbaikan ini menyamai pengalaman pemanduan yang lebih lancar dan responsif. “CX-5 menyalurkan kereta sukan Miata ikonik Mazda dengan pengendalian yang tajam yang tidak dapat dipadankan oleh crossover kompak lain, menjadikannya ideal untuk peminat pemanduan bersama keluarga,” jelas Dorian.

2022 Mazda CX-5 , daripada $25,900(harga asas)

4. Crossover Kompak Mewah Terbaik : Volvo XC60
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Setiap Gelen: 26/23/30 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Momentum, R-Design, Inscription, Recharge, Recharge R-Design, Recharge Inscription, Recharge Polestar Engineered
 • Panjang: 185.4 inci

XC60 ialah crossover yang bertujuan untuk membawa keluarga berkeliling dengan selesa dan bergaya . Barisan XC daripada Volvo pada asasnya bermakna ada sesuatu untuk semua orang, dan penjual terbaik ini menawarkan kompromi antara sifat ultra-kompak XC40 dan keluasan XC90. Dalam keluarga XC60, terdapat tiga rangkaian kuasa berbeza yang ditawarkan, termasuk hibrid plug-in (untuk model Recharge dan Polestar): B5 ialah asasnya, dengan enjin empat silinder 247 hp 2.0 liter pengecas turbo; B6 yang dinaik taraf menambah pengecas super, meningkatkan kuasa kuda kepada 295; dan kemudian pemalam T8 menaikkannya lebih tinggi lagi.

Model 2022 mempunyai bahagian luar yang digayakan semula. Perubahannya adalah halus tetapi termasuk gril dan bampar hadapan yang dikemas kini. XC60 menawarkan kecekapan bahan api merentasi semua rangkaian kuasa, dengan pengendalian tangkas dan perjalanan yang lancar. Bahagian dalaman yang elegan menawarkan pengalaman yang tenang dan selesa untuk pemandu dan semua penumpang dan juga tidak berhemat pada ruang kargo. Banyak teknologi bantuan pemandu adalah standard, termasuk brek kecemasan automatik dan bantuan menjaga lorong.

Keputusan Makmal: Pasukan kreatif kami amat kagum dengan penggayaan luaran yang berani, termasuk lampu depan dan lampu belakang yang unik. Selain dinamik kenderaan yang hebat dan ketukangan yang diperhalusi, sistem infotainmen adalah yang menyerlah. Anda akan menemui hadapan dan tengah skrin menegak 9″ yang besar yang menampilkan antara muka berasaskan Google yang baru dikemas kini.

Mereka yang tenggelam dalam ekosistem Google Assistant akan mendapat keselesaan dengan Google terbina dalam, standard pada model tahun 2022 XC60. Malah mereka yang baharu kepada pembantu peribadi ini akan bergembira dengan respons daripada Google dengan berbual, menjadikannya lebih mudah untuk mengaktifkan media, melaraskan kawalan suhu, menghubungi rakan, memulakan senarai main atau memulakan destinasi dalam Peta Google, semuanya bebas tangan. “Hei Google, di manakah anda bersembunyi?!”

Volvo XC60 2022 , daripada $42,650 (harga asas)

5. SUV Saiz Pertengahan Terbaik : Ford Bronco
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gallon: belum tersedia
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Base, Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Badlands, Wildtrak, Everglades
 • Panjang: 172.7 inci

Ford Bronco dua baris 2022 mengekalkan daya tarikan dan keupayaan luar jalan, menjadikannya SUV lasak yang sesuai bukan sahaja untuk pengembaraan keluarga tetapi juga lawatan harian . Membina pesona nostalgia Bronco asal dari lebih lima dekad sebelumnya, kedua-dua reka bentuk dalaman dan luaran, serta keupayaan semua rupa bumi yang mengagumkan, mengingatkan versi OG.

Sebuah 300-hp turbo 2.3-liter empat silinder adalah standard dan 330-hp twin-turbo 2.7-liter enam silinder enjin adalah pilihan, tetapi kedua-dua powertrain memberikan kuasa yang mencukupi dan pengalaman pemanduan yang responsif. Suspensi depan bebas dan stereng yang tepat memberikan pemandu keyakinan. Walaupun tiada model Bronco memberikan kecekapan bahan api yang ketara, pemandu dan penumpang akan menikmati perjalanan yang selesa, walaupun bising. Kebanyakan ciri bantuan pemandu tidak disertakan dalam pakej asas tetapi tersedia dengan peningkatan.

Keputusan Makmal: Untuk kepraktisan yang mementingkan keluarga, kami akan memilih varian hardtop empat pintu, walaupun anda juga boleh mendapatkan versi dua pintu dan atas lembut. Ia menambah tempat duduk tengah ketiga di barisan belakang, serta lebih banyak ruang kargo. Bumbungnya boleh ditanggalkan, menjadikannya sangat menyeronokkan untuk pengembara.

Walaupun dengan suasana nostalgia, sistem infotainmen sangat moden, menampilkan perisian Ford’s Sync 4. Ia ringkas dan intuitif serta mudah disepadukan dengan keserasian Android Auto dan Apple CarPlay tanpa wayar.

Ford Bronco 2022 , daripada $29,300 (harga asas)

6. SUV Mewah Bersaiz Sederhana Terbaik : Genesis GV80
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 21/25/23 mpg (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: sehingga 7 tempat duduk
 • Trim Tersedia: 2.5T, 3.5T, 3.5T Advanced +
 • Panjang: 184.4 inci

Bermuatan penuh dan agak elegan, SUV dua baris ini sangat sesuai untuk keluarga ke hadapan, tetapi mencari keselesaan. Walaupun Genesis masih merupakan jenama muda, ia terus menarik perhatian pasukan Hadiah2u Malaysia dan Kereta dan Pemandu terima kasih kepada putaran yang berani, progresif dan mudah pada kenderaan yang menyenangkan dari segi estetika. Terdapat begitu banyak ciri kemudahan standard, tidak mungkin untuk menyenaraikan semuanya. Teknologi genius termasuk kawalan pelayaran adaptif dan bantuan mengelak perlanggaran dan menjaga lorong.

Terdapat baris ketiga pilihan yang membolehkan GV80 memuatkan sehingga tujuh, tetapi ia bukan yang paling luas dan hanya sesuai untuk kanak-kanak kecil. Pilih kerusi kapten atau tempat duduk bangku untuk baris kedua.

Keputusan Makmal: Dalam pandu uji, penganalisis GH sangat kagum dengan pemanduan yang lancar dan tenang model Genesis ini — apatah lagi nilainya yang mengejutkan dan dalaman yang direka dengan baik. “Ia adalah perkara paling selesa yang saya pandu sepanjang tahun!” terpancut satu penguji.

Penguji mendapati SUV mewah ini selesa untuk dipandu, dan ia mempunyai jaminan yang mengagumkan. Seorang menyatakan bahawa dia menyukai kamera unik untuk membelok ke kanan, skrin sentuh 14.5″ yang ramping dan intuitif serta pintu pengangkat kuasa.

2022 Genesis GV80 , daripada $50,200 (harga asas)

7. SUV Saiz Penuh Terbaik : Jeep Grand Cherokee L
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 19/26/22 mpg (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Laredo, Altitude, Limited, Trailhawk, Overland, Summit, Summit Reserve
 • Panjang: 189.8 inci

Papan nama yang terkenal dan sudah lama digunakan ini adalah yang terbaik untuk keluarga yang suka mengembara . Ciri kemudahan dan teknologi baharu telah ditambah, termasuk paparan interaktif hadapan dan belakang pilihan.

Memilih untuk enjin V-8: Walaupun ia agak penjilat gas, ia memberikan lebih kuasa dan penghalusan daripada enjin V-6.

Keputusan Makmal: Perjalanan yang lasak lagi halus ini sungguh menggembirakan. “Jeep ini adalah kereta keluarga praktikal yang tidak membosankan,” kata seorang penguji. Jurutera kami kagum dengan model L tiga baris, yang memulakan kerjaya pada tahun model 2021 dan merupakan Grand Cherokee pertama yang boleh memuatkan sehingga tujuh.

Kami mendapati kenderaan itu selesa dan luas untuk pemandu serta penumpang hadapan dan belakang. Dan walaupun anda mungkin akan menghabiskan lebih banyak masa memandu di jalan pinggir bandar berbanding di luar jalan, senang mengetahui ia adalah kenderaan luar jalan yang mahir.

Jeep Grand Cherokee L 2022 , daripada $38,325 (harga asas)

8. SUV Saiz Penuh Mewah Terbaik : BMW X7
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gallon: 19/24 mpg (bandar/lebuh raya) mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: Sehingga 7 tempat duduk
 • Trim Tersedia: xDrive40i, M50i, Alpina XB7
 • Panjang: 203.3 inci

BMW terbesar yang ada memberikan apa yang anda jangkakan daripada BMW dalam bentuk yang paling hebat, direka untuk keluarga mewah dengan berbilang anak yang ingin membuat kenyataan . Dalam barisan BMW, tiga baris ini menyediakan tempat duduk paling banyak, bilik kargo paling banyak dan dimensi dalaman yang paling murah untuk kenderaan BMW. Dan BMW tidak mengorbankan kualiti, keselesaan dan kehalusan umum — malah barisan ketiga dilengkapi dengan bumbung matahari, kawalan iklim, tempat duduk yang dipanaskan, pengecas USB-C dan banyak lagi. Baca: Kanak-kanak tidak perlu berebut kemudahan baris kedua lawan ketiga!

Enjin enam silinder 335-hp asas, pengecas turbo sangat kuat, walaupun terdapat peningkatan pecutan yang ketara dengan M50i twin-turbo 523-hp, 4.4 liter lapan silinder dan 612-hp V-8 teratas. Dan pelbagai ciri standard disertakan seperti amaran perlanggaran dan pengurangan, serta amaran lorong berlepas.

Keputusan Makmal: Dalam ujian kami, kami mendapati mudah untuk meletakkan tempat duduk kereta, melalui pintu dan kemudian ke dalam sauh LATCH yang mudah diakses. Tawaran multimedia mengagumkan kami dari segi kepraktisan, dengan gugusan tolok digital sepenuhnya dan paparan skrin sentuh pusat 12.3″ yang besar dengan tombol putar tambahan untuk kemudahan. Aduan terbesar kami ialah ruang penumpang baris ketiga yang terhad (masih baik untuk kanak-kanak) dan ruang kargo terhad di belakang baris ketiga.

Enjin enam silinder pengecas turbo 335 hp, 3.0 liter berkuasa besar, walaupun terdapat peningkatan pecutan yang ketara dengan M50i twin-turbo 523-hp4.4-liter V-8 dan 612-hp V-8 teratas. Walaupun tidak begitu sporty seperti rakan sedannya, masih terdapat tahap ketangkasan pada X7 yang mengagumkan untuk saiznya, dan ia menawarkan perjalanan yang lancar secara keseluruhan. Tanpa mengira penjana kuasa, X7 dikemas dalam kabin yang sangat senyap, ultra mewah, sarat dengan ciri.

2022 BMW X7 , daripada $74,900 (harga asas)

9. SUV Besar Terbaik : GMC Yukon AT4
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 14/19 mpg (bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: sehingga 8 tempat duduk
 • Trim Tersedia: N/A
 • Panjang: 210.0 inci

SUV besar ini direka untuk keluarga besar yang ingin mengangkut semua orang dan barangan mereka dalam pakej yang lasak, namun kacak . AT4, dengan asas V-8 5.3-liter 355-hp atau pilihan 420-hp 6.2-liter V-8 yang lebih berkuasa, menawarkan pengalaman tunggangan yang lancar berkat penggantungan bebas sepenuhnya, tayar semua rupa bumi 20″ dan pelepasan tanah yang lebih tinggi. Ia menawarkan pecutan pantas dan brek yang mengagumkan, terutamanya untuk saiznya.

Jika kelapangan adalah yang utama, kenderaan ini memberikan hasil, walaupun anda pasti akan mengorbankan penjimatan bahan api untuk mencapainya. Walaupun kami menyukai AT4 kerana lasak dan kualiti luar jalan yang berkemampuan, varian Denali menawarkan lebih banyak kemewahan.

Keputusan Makmal: Walaupun kami secara khusus memanggil AT4 untuk keliatan mesra keluarga, papan nama Yukon mempunyai pelbagai pilihan enjin, semuanya memberikan pemanduan yang halus. Tidak perlu dipersoalkan mengapa ia merupakan SUV bersaiz penuh terlaris GMC. Tidak kira di mana anda duduk anda akan sangat gembira. Seorang penguji menyatakan: “Saya terkejut dengan betapa selesanya saya di barisan ketiga !”

Tahun lepas Yukon telah menerima reka bentuk semula penuh, dan kemas kini untuk model tahun 2022 terus menambah baik kenderaan yang sudah hebat. Antaranya ialah sistem infotainment berasaskan Google yang telah dibaik pulih dan gugusan tolok digital 12″, kedua-duanya penambahbaikan yang serius kepada pengalaman multimedia. Juga patut diberi perhatian ialah pada AT4 paparan kepala 15″ disertakan, yang kami dapati membantu untuk memerhatikan jalan sambil masih dapat mengumpul maklumat penting.

2022 GMC Yukon AT4 , daripada $66,600 (harga asas)

10. SUV Besar Mewah Terbaik : Lincoln Navigator
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gallon: 17/23 mpg (bandar/lebuh raya) mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: Sehingga 8 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Standard, Rizab, Rizab L, Label Hitam, Label Hitam L
 • Panjang: 210.0-221.9 inci (L dalam trim = model longbase)

SUV Lincoln Navigator mewah yang besar memberikan dalaman yang sama mewah dengan bahagian luarnya, direka untuk keluarga kosmopolitan yang mencari daya tarikan mengekang . Bahagian dalamannya yang mewah dan luas termasuk pelantikan seperti upholsteri kulit, butiran kayu, tempat duduk yang dipanaskan dan disejukkan (dengan urutan pilihan!) untuk penumpang baris kedua dan tempat duduk yang mencukupi (dan port USB!) walaupun untuk penghuni baris ketiga. Sebaliknya, seperti yang lain dalam kelas ini, saiz yang besar bermakna kebolehgerakan tidak begitu hebat, dan sama untuk kecekapan bahan api.

Pelbagai penambahbaikan menghiasi tahun model 2022, baik pada luaran dan dalaman. Walaupun kemas kini luaran kurang ketara, kemas kini dalaman membantu fungsi dengan ketara. Perisian infotainmen Sync 4 yang dinaik taraf, boleh diakses melalui paparan 13.2″ yang lebih besar, menyediakan pengalaman multimedia yang lebih baik. ActiveGlide, sistem pemanduan separa autonomi bebas tangan Lincoln, kini tersedia, begitu juga dengan teknologi keselamatan pemandu standard dan pilihan lain.

Keputusan Makmal: Enjin 440-hp twin-turbo 3.5-liter V-6 dengan transmisi automatik 10-kelajuan yang lancar memberikan pukulan, jadi kami tidak kisah bahawa ia adalah satu-satunya rangkaian kuasa yang tersedia. Ia juga sangat pantas, mengecewakan saiznya.

Navigator adalah mewah namun menarik, dan memandangkan saiznya yang besar, ia kelihatan hampir disesuaikan dengan pakar. Walaupun kami peminat banyak peningkatan, tambahan kegemaran kami untuk model 2022 ialah sistem hiburan tempat duduk belakang Amazon Fire yang tersedia, di mana seorang penumpang boleh menstrim The Marvelous Mrs. Maisel manakala yang lain berjemur di Daniel Tiger’s Neighborhood .

2022 Lincoln Navigator , daripada $76, 710 (harga asas)

Lebih Banyak Kereta Keluarga Hebat
1. Kenderaan Elektrik Terbaik : Ford Mustang Mach-E
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Julat: Julat anggaran EPA sehingga 315 batu
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Pilih, Laluan California 1, Premium, GT
 • Panjang: 185.6 inci

Ford Mustang Mach-E ialah kenderaan yang ideal untuk keluarga yang mencari crossover berciri penuh yang boleh diakses, dengan bonus ia adalah elektrik serba praktikal . Luaran yang anggun dipadankan dengan dalaman yang sama kacak. Kami adalah peminat skrin sentuh tengah 15.5″ yang besar, yang menampilkan sistem infotainmen SYNC 4A Ford generasi seterusnya dan sangat mudah digunakan.

Kebanyakan teknologi bantuan pemandu tersedia tetapi tidak termasuk standard. Anda mungkin mahu berbelanja secara berbelanja untuk naik taraf, kerana kereta ini layak mendapat kredit cukai persekutuan $7,500.

Keputusan Makmal: SUV Ford serba elektrik ini mempunyai sifar pelepasan paip ekor — dan ia adalah impian untuk memandu. “Hanya bersedia untuk menoleh apabila anda duduk di belakang roda,” kata seorang penguji. “Saya mendapat thumbs-up daripada pemandu lain lebih banyak kali daripada saya mempunyai jari.”

SUV atletik ini menawarkan pecutan dan pengendalian yang mengagumkan, dan pemandu boleh berasa selesa dalam julat panjangnya sehingga 315 batu, mengikut anggaran EPA (bergantung pada bateri). Dalam ujian jalan raya kami, kami mendapati ia responsif dan tangkas dengan pengendalian yang sporty.

2022 Ford Mustang Mach-E , daripada $43,895 (harga asas)

2. Kenderaan Hibrid Terbaik : Honda Insight
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 55/49 mpg (bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: EX dan Touring
 • Panjang: 183.6 inci

Honda Insight 2022 memberikan hibrid harga sederhana untuk mereka yang mencari kenderaan yang serba lengkap dan jimat bahan api . Walaupun Insight adalah berpatutan, bahagian dalamannya tidak terasa suram, dan ia menawarkan perjalanan yang lancar. Honda Sensing, teknologi bantuan pemandu termaju jenama itu, disertakan standard dengan ciri seperti bantuan menjaga lorong, kawalan pelayaran adaptif dan brek kecemasan automatik. Persoalan terbesar kami ialah enjin yang bising, tetapi untuk harga, kami sanggup mengabaikannya dan hanya menghidupkan muzik.

Keputusan Makmal: Kami menghargai bahawa bateri berada di bawah tempat duduk belakang, jadi bagasi mampu menyediakan ruang kargo yang luas tanpa halangan. Jika lebih banyak ruang diperlukan, anda boleh menggunakan 60/40 split-fold-down belakang tempat duduk belakang untuk melepasi item besar.

Memandangkan penjimatan bahan api yang kukuh, kami tidak mengharapkan pengalaman pemanduan yang begitu menyeronokkan. Kombo enjin gas empat silinder 1.5 liter Insight dan motor elektrik lebih pantas daripada yang kami bayangkan, dan kedua-duanya yakin dan responsif. Dari segi paparan multimedia, Insight jelas intuitif dengan kawalan berlabel baik dan maklum balas responsif.

Honda Insight 2022 , daripada $25,760 (harga asas)

3. Minivan Terbaik : Karnival Kia
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 19/26/22 mpg (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: sehingga 8 tempat duduk
 • Trim Tersedia: LX, LXS, EX, SX, SX-Prestige
 • Panjang: 203.0 inci

Ia adalah pengangkut segala-galanya! Dipanggil kenderaan pelbagai guna (MPV), Kia baharu ini pada asasnya ialah sebuah van mini yang kemas kini moden, menjadikannya diingini oleh ibu dan bapa yang mencari kepraktisan tetapi tidak sanggup mengorbankan estetik .

Ibu bapa dan anak-anak akan menikmati duduk di kerusi kapten baris kedua. Kami menyukai bumbung matahari panoramik (standard dengan trim tertinggi) untuk keseronokan maksimum.

Ia ditawarkan hanya sebagai kenderaan pacuan roda hadapan, dan buat masa ini, tiada model hibrid seperti yang ada untuk minivan lain.

Keputusan Makmal: Dalam pandu uji, kami mendapati ia selesa dan lengkap. Ia memandu dengan lancar dan menawarkan perjalanan yang tenang dan halus untuk penumpang dan pemandu. Dalam ujian, ia memuatkan 14 beg bawaan simulasi dengan tempat duduk di atas, dan ia mempunyai sehingga sembilan port pengecasan USB yang tersedia.

“Saya menyukai rupa SUV yang lebih bertinju, tetapi teruja kerana ia mengekalkan faedah van mini seperti kargo dan ruang penumpang yang mencukupi,” kata seorang penguji. Dorian menyatakan: “Karnival membuktikan keberaniannya dalam perjalanan jalan raya jarak jauh baru-baru ini, di mana ia terbukti sebagai kapal penjelajah lebuh raya yang tenang, selesa dan berteknologi tinggi dengan ruang kargo yang mencukupi untuk percutian keluarga.”

Karnival Kia 2022 , daripada $32,300 (harga asas)

4. Gerabak Stesen Terbaik : Subaru Outback Wilderness
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 26/33 mpg (bandar/lebuh raya) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: N/A
 • Panjang: 191.3 inci

Seperti namanya, Outback Wilderness ialah gerabak luar jalan yang berkebolehan yang hebat untuk keluarga di luar yang mencari kenderaan yang bergaya namun lasak untuk pengembaraan ke mana-mana . Ia dibina berdasarkan keupayaan yang boleh dipercayai bagi barisan teras Outback dan dimuatkan dengan tambahan luar jalan seperti suspensi terangkatnya yang memberikan pelepasan tanah 9.5”, enjin empat silinder 2.4 liter pengecas turbo 260-hp yang lebih berkuasa dan pantas dan tayar semua rupa bumi.

Pacuan semua roda adalah standard, yang membantu dalam pengendalian dan tindak balas yang lebih tepat tanpa mengira keadaan jalan dan cuaca. Kenderaan itu boleh menunda sehingga 3,500 paun dan rak bumbung boleh menampung sehingga 220 paun (700 paun apabila tidak bergerak, misalnya, sebuah khemah).

Keputusan Makmal: Kami kagum apabila mendapati bahawa bukan sahaja bahagian luarnya sangat lasak, tetapi di dalam anda akan menemui upholsteri kalis air. Ini bagus bukan sahaja untuk percutian di luar grid tetapi juga untuk kanak-kanak atau haiwan peliharaan yang kucar-kacir kerana ia membolehkan pembersihan yang mudah.

Apa yang akhirnya kami lihat di Wilderness adalah kenderaan yang sudah luar biasa yang dinaikkan ke tahap yang lebih tinggi. Ia memberikan tunggangan yang empuk dengan teknologi bantuan pemandu standard yang kukuh termasuk sistem EyeSight yang dipandang baik oleh Subaru.

2022 Subaru Outback Wilderness , daripada $26,945 (harga asas)

5. Gerabak Mewah Terbaik : Audi A6 Allroad
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Setiap Gelen: 21/28/23 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut EPA Bahan Api Ekonomi
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: Premium Plus, Prestige
 • Panjang: 194.9 inci

Audi A6 Allroad ialah kenderaan bersaiz sederhana premium yang menyerlah dengan gaya badan wagon yang praktikal, namun bergaya, disasarkan kepada pasaran mewah. Secara umumnya, kami peminat gerabak kerana ia memberikan banyak manfaat keselamatan SUV tetapi dengan pusat graviti yang lebih rendah yang biasanya memberikan pemandu pengendalian dan kawalan yang lebih baik. Dan itu pasti benar di sini.

Terdapat banyak peralatan standard, termasuk roda 20″, bumbung matahari panoramik, pintu belakang bebas tangan dan penyepaduan Apple CarPlay tanpa wayar; kami berharap beberapa ciri bantuan pemandu praktikal yang lain, seperti kawalan pelayaran adaptif, adalah standard juga.

Keputusan Makmal: Di mana Allroad benar-benar bersinar adalah dengan bahagian dalamannya. Walaupun sistem infotainment skrin selisih memerlukan sedikit penyesuaian, ia mudah digunakan sebaik sahaja anda melakukannya. Keluasan dan janji temu kemewahan melimpah ruah. Seperti gerabak lain ia menyediakan ruang kargo yang mengagumkan, memegang sembilan sarung tangan dalam kawasan kargo 30 kaki padu, dan 20 dengan tempat duduk disimpan, menurut penilaian C/ D .

Allroad memberikan pecutan yang pantas berkat enjin V-6 pengecas turbo berkuasa 335 hp, 3.0 liter. Ditambah dengan tunggangan yang mewah dan pengendalian yang tersusun, gerabak itu memberikan pengalaman menyeluruh yang sukar untuk mencari sebarang kesalahan besar.

Audi A6 Allroad 2022 , daripada $66,900 (harga asas)

6. Hatchback Terbaik : Volkswagen Golf GTI
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Ekonomi Bahan Api EPA: Belum tersedia
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: S, SE, Autobahn
 • Panjang: 168.0 inci

Volkswagen Golf GTI serba baharu ialah hatchback yang menyeronokkan dan sporty direka untuk peminat pemanduan yang juga memerlukan pemandu harian yang praktikal . Pemula segmen hot-hatch sporty kembali dengan GTI yang dikemas kini untuk 2022 yang merangkumi lebih banyak ruang kargo, dinamik kenderaan yang dipertingkatkan, sistem infotainmen yang dibaik pulih dengan kawalan sentuh dan sistem bantuan pemandu yang lebih mantap.

Keputusan Makmal: Golf GTI lapan generasi sangat menggembirakan. Ia menawarkan pengendalian yang tajam dan pecutan pantas sama ada ia dilengkapi dengan transmisi manual enam kelajuan atau transmisi automatik tujuh kelajuan. Kami mendapati kawalan pelayaran adaptif berkesan dan boleh dipercayai serta menghargai betapa responsif dan mantap arahan suara itu. Walau bagaimanapun, kawalan sentuhan kapasitif baharu yang terletak pada stereng memerlukan sedikit penyesuaian.

Hatchback terkenal dengan ruang kargo, dan GTI sangat mengagumkan. Dengan reka bentuk yang anggun, ia adalah peserta baharu kegemaran kami dalam kategori itu.

2022 VW Golf GTI , daripada $29,545 (harga asas)

7. Trak pikap terbaik : Ford Maverick
kereta keluarga baharu terbaik 2022

 • Batu Per Gelen: 37/42/33 (bandar/lebuh raya/gabungan) mengikut Ekonomi Bahan Api EPA
 • Tempat duduk: 5 tempat duduk
 • Trim Tersedia: XL, XLT, Lariat
 • Panjang: 199.7 inci

Ford Maverick 2022 serba baharu ialah trak kompak yang hebat, cukup serba boleh untuk memenuhi permintaan keluarga yang sibuk dalam persekitaran bandar. Walaupun sesetengah mungkin ingat bahawa Maverick asal adalah kereta kompak pada tahun 1970-an, versi baharu ialah pikap kecil yang terasa luas dan padat. Maverick mungkin mini mengikut piawaian trak pikap, tetapi keupayaannya tidak: Ia menawarkan kapasiti muatan 1,500 paun tanpa mengira enjin dan kapasiti menunda sehingga 2,000 paun untuk hibrid atau 4,000 paun dengan enjin empat silinder 2.0 liter pengecas turbo pilihan.

Ia dibina pada casis yang sama seperti SUV Ford Escape dan Bronco Sport, tetapi ia terletak rendah, dan pemandu dan penumpang yang lebih tinggi perlu membelok untuk masuk. Maverick menawarkan tunggangan yang mampu dan agak selesa untuk penghuni barisan hadapan pada harga kemasukan yang murah. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar untuk ciri yang lebih mantap, termasuk lebih banyak kemudahan dan pilihan teknologi keselamatan.

Keputusan Makmal: Seperti yang lain dalam kelas, trak mini ini menawarkan perjalanan yang tegas dan terkawal. Walaupun penjana kuasa hibrid jimat bahan api adalah standard, mereka yang mencari lebih kuasa boleh memilih enjin 2.0 liter pengecas turbo yang dinaik taraf. Tidak kira powertrain, anda mendapat gabungan hebat keterjangkauan dan kepelbagaian dalam kenderaan utiliti ini.

Penyelesaian penyimpanan yang bijak boleh didapati di seluruh Maverick, dan kusyen tempat duduk belakang boleh diterbalikkan untuk mendedahkan lebih banyak cubbies. Katil adalah hadiah di sini, walaupun, lebih besar daripada kenderaan lain yang setanding dan dilengkapi dengan ciri-ciri bersepadu seperti kabel boleh laras untuk mengikat barang dan potongan untuk membolehkan storan terbahagi.

Ford Maverick 2022 , daripada $19,995 (harga asas)

Bagaimana kami menguji

Sejak Kereta Keluarga Baharu Terbaik kami 2021 diumumkan, kami telah sibuk menilai semua peserta baharu ke pasaran. Memandu hampir 10,000 batu sepanjang tahun di lebuh raya yang luas, jalan berliku dan blok bandar yang tidak dapat diramalkan, kami yakin bahawa kami menyediakan kenderaan berprestasi hebat yang akan menjadikan masa kereta lebih menyeronokkan. Di antara semua pandu uji, lebih 150 tempat duduk kereta telah dipasang dan dinyahpasang, peranti iPhone dan Android dipasangkan dengan berdozen sistem infotainment dan semua perisian pengecaman suara telah dinilai.

✔️ Prestasi teras: Akhirnya, kenderaan yang ditampilkan mendapat markah yang cukup tinggi merentas senarai semak kriteria kami. Seperti semua produk yang disemak oleh Hadiah2u Malaysia, keselamatan dan prestasi teras adalah garis dasar. Metrik prestasi kami termasuk penilaian kelancaran dan masa tindak balas penghantaran di bawah beban yang berbeza-beza dan melalui pelbagai gerakan seperti hantaran berselang-seli atau selekoh pertengahan kelajuan. Kami mengambil kira powertrain, iaitu setiap komponen yang membantu kenderaan bergerak, termasuk enjin dan transmisi, serta aci pemacu, gandar dan pembezaan. Kami mahukan transmisi responsif yang mampu memilih gear yang sesuai. Mengenai pengendalian dan kebolehgerakan, kami sedang mencari kenderaan yang sangat lincah. Kami menilai sejauh mana kenderaan boleh menyerap bonggol dan lubang di jalan raya tanpa menambah bunyi yang mengganggu.

✔️ Keselesaan dan kemudahan: Di sini, kami sedang mencari kenderaan yang mudah untuk masuk dan keluar, pemegang cawan dan kawalan konsol yang diletakkan dan disusun dengan baik serta mudah dicapai oleh pemandu, dan tempat duduk yang selesa untuk penumpang tempat duduk hadapan dan belakang. Seperti yang dinyatakan, kami memasang tempat duduk kereta dalam pelbagai kedudukan untuk melihat sejauh mana titik penambat LATCH dan keperluan ruang keseluruhan serta kemungkinan konfigurasi untuk persediaan. Dari segi storan, kami melihat pada saiz dan kebolehgunaan ruang bagasi belakang, mengambil kira perkara seperti jaring penyimpanan dan pencerobohan kawasan kargo. Kami juga menilai susun atur storan dalaman, mengambil kira perkara seperti ketelitian pilihan storan di seluruh kereta, termasuk tong sampah atas, konsol tengah, poket pintu, poket peta dan banyak lagi.

✔️ Infotainment dan kawalan: Kami menilai paparan infotainment, mencari paparan media dengan jelas yang bersaiz baik dan berorientasikan dalam kedudukan yang tidak akan mengalih perhatian pemandu. Kami juga melihat paparan utama, mencari fon yang mudah dibaca sepintas lalu. Susun atur HVAC (pemanasan, pengudaraan dan penghawa dingin) juga dinilai untuk penempatannya, kesederhanaan dan pengasingan daripada kawalan lain yang boleh mengelirukan fungsinya. Perkara yang sama berlaku untuk kawalan stereng yang digunakan untuk arahan audio, media, suara dan telefon, kawalan pelayaran, dll. untuk memastikan ia adalah intuitif, responsif dan ergonomik. Akhir sekali, kawalan luaran seperti pengelap cermin depan, lampu dan kawalan pelayaran disemak dari segi tidak berguna dan responsifnya.

✔️ Metrik ujian Kereta dan Pemandu: Kereta dan Pemandu telah menguji trek semua kereta ini, mengukur segala-galanya daripada pecutan dan brek kepada bunyi bising jalan dan keselesaan tempat duduk belakang. Kami menggunakan data ujian komprehensif mereka dan penilaian atas jalan dan trek yang meluas untuk membantu kami mencapai kereta, SUV, minivan dan trak pikap terbaik kami. Ketua Pegawai Jenama Eddie Alterman berkata, “Jika pembuat kereta membuatnya, Kereta dan Pemandu telah mengujinya. Kami melakukan penyelaman mendalam pada lebih daripada 400 kereta baharu setahun, mengukur segala-galanya daripada saiz enjin hingga saiz pemegang cawan.”

✔️ Ciri praktikal: Kami juga mengambil perhatian tentang kepraktisan tambahan atau hanya unsur keseronokan murni yang mungkin ditawarkan oleh kereta, kerana walaupun kenderaan terbaharu di pasaran menggabungkan ciri keselamatan dan teknologi baharu, ia juga merangkumi pilihan estetik dan kemudahan yang amat penting jika anda mempunyai keluarga. Fikirkan: tempat tersembunyi yang mudah untuk menyimpan beg anda, banyak (dan banyak!) port pengecasan untuk semua alat anda dan butiran kecil tambahan untuk mempamerkan estetika peribadi anda.

Nasihat pembeli kereta

Tidak kira kenderaan yang anda pilih, ingat petua berikut untuk membantu anda bermula:

 1. Memandu uji untuk sehari penuh. Tolak peniaga untuk memandu uji yang paling lama. Ramai yang akan membenarkan anda menyimpan kenderaan semalaman jika anda bertanya. Ini berguna kerana ia membolehkan anda melihat lampu depan selepas gelap dan melihat cara kereta itu sesuai dengan garaj anda.
 2. Pertimbangkan trim. Powertrains dan pilihan mungkin berbeza-beza, yang berpotensi memberi kesan besar bukan sahaja pada rasa tetapi harga pelekat kenderaan anda. Pastikan anda membandingkan sebelah menyebelah, supaya tiada kejutan selepas kereta itu menjadi milik anda.
 3. Duduk di setiap tempat duduk. Lihat betapa mudahnya untuk masuk dan keluar dari tempat duduk pemandu, tempat duduk penumpang, dan barisan tempat duduk kedua dan ketiga sebagaimana yang berkenaan. Sentiasa luangkan masa untuk memasang kerusi kereta anda sendiri atau kerusi penggalak jika anda mempunyai anak kecil yang memerlukannya. 

 

Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...