Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...

Tempat Duduk Kereta Terbaik untuk Kanak-kanak Setiap Umur

Daripada tempat duduk bayi yang menghadap ke belakang kepada penggalak untuk kanak-kanak besar, kami menyediakan anda dengan pilihan terbaik kami yang telah diuji.

tempat duduk kereta terbaik
Membeli-belah tempat duduk kereta — untuk bayi anda yang baru lahir, anak kecil, anak kecil atau seterusnya — boleh menjadi satu tugas yang sukar. Pakar keibubapaan dan kejuruteraan di Hadiah2u Malaysia telah menguji berpuluh-puluh kerusi kereta supaya kami boleh membantu anda membuat pilihan terbaik tidak kira umur atau peringkat anak anda. Sebagai ibu bapa sendiri, kami tahu bahawa keselamatan adalah kebimbangan utama, dan kerusi kereta amat diperlukan untuk memastikan kanak-kanak selamat di dalam kenderaan.

Kami telah menilai 25 tempat duduk kereta dalam tempoh enam tahun yang lalu berdasarkan pematuhan keselamatan, kemudahan penggunaan, ciri keselamatan, fungsi dan nilai. Kami menjalankan penilaian di Makmal serta dalam kenderaan yang berbeza dan kemudian meminta penguji pengguna kami mengujinya dalam kehidupan seharian mereka.

Pilihan utama kami:
1. TEMPAT DUDUK KERETA BAYI TERBAIK KESELURUHAN – Chicco KeyFit 35 Zip ClearTex
2. TEMPAT DUDUK KERETA BOLEH TUKAR KESELURUHAN TERBAIK – Britax One4Life ClickTight All-in-One
3. TEMPAT DUDUK KERETA BERNILAI TERBAIK – Maxi-Cosi Lelaki All-in-One
4. TEMPAT DUDUK KERETA TERBAIK UNTUK KERETA KECIL – Graco SlimFit3 LX
5. TEMPAT DUDUK KERETA BAYI PREMIUM TERBAIK – UPPAbaby Mesa Max
6. TEMPAT DUDUK KERETA BOOSTER TERBAIK UNTUK KANAK-KANAK BESAR – Diono Monterey 5iST FixSafe
7. TEMPAT DUDUK KERETA BOOSTER TANPA BELAKANG TERBAIK – Graco TurboBooster LX
8. KOMBO TEMPAT DUDUK KERETA DAN STROLLER TERBAIK – Kereta Doona Tempat Duduk Kereta
9. TEMPAT DUDUK KERETA PUSING TERBAIK – Baby Jogger City Turn

Tempat duduk kereta mengurangkan risiko kematian sebanyak 71% apabila digunakan dengan betul, menurut Safe Kids Worldwide. Itulah sebabnya setiap negeri di negara ini mempunyai undang-undang tempat duduk kereta, terutamanya untuk kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah.

Bagi ibu bapa, terdapat banyak perkara yang perlu dibiasakan mengenai tempat duduk kereta: bila hendak membelok dari menghadap belakang ke menghadap ke hadapan (biasanya tidak sebelum umur 2 tahun), kesederhanaan sistem LATCH, kekuatan Herculean yang kadangkala diperlukan untuk mendapatkan kesesuaian yang selamat dan manfaat penutup tempat duduk kereta yang boleh ditanggalkan dan boleh dibasuh. Secara umum, apabila menentukan tempat duduk kereta yang sesuai untuk keluarga anda, anda perlu mengambil kira kemudahan pemasangan (termasuk jika ia mempunyai penunjuk aras terbina dalam), kemudahan pembersihan (sebahagian besarnya berdasarkan fabrik dan kebolehtanggalan) dan keserasian kereta dorong (hanya berkaitan dengan tempat duduk kereta bayi). Sudah tentu, perkara yang paling penting ialah kerusi kereta sebenarnya sesuai dengan kereta anda dan ia dipasang dengan betul. Untuk itu, kami mengesyorkan anda mendapatkan pemeriksaan tempat duduk kereta.

Selepas anda menyemak cadangan kami, teruskan tatal untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara kami menguji tempat duduk kereta, ciri yang perlu dicari semasa membeli-belah dan cara memastikan anda memilih yang paling sesuai untuk anak anda.

1. TEMPAT DUDUK KERETA BAYI TERBAIK KESELURUHAN – Chicco KeyFit 35 Zip ClearTex
KeyFit 35 Zip ClearTex
KEBAIKAN
– Sistem Cinch dan penunjuk aras membantu dengan pemasangan
– Pangkalan mempunyai bar anti-lantunan untuk keselamatan tambahan
– Kanopi besar dengan perisai privasi terbina dalam dibuat dengan mesh
– Serasi dengan banyak kereta sorong

KEBURUKAN
– Tempat duduk itu sendiri agak besar dan berat

Anda mempunyai banyak perkara untuk menyulap sebagai pengasuh kepada bayi yang baru lahir, jadi mencari tempat duduk kereta yang mudah dipasang adalah penting. Sistem unik dalam pangkalan KeyFit 35 menggunakan penyambung LATCH untuk menariknya ke tempatnya supaya ia muat dengan elok dan ketat tanpa memerlukan banyak daya . Dua penunjuk gelembung memberitahu anda bahawa tempat duduk berada pada sudut yang betul.

Ini direka untuk bayi sehingga 32 inci tinggi atau 35 paun, jadi anda boleh memastikan anak anda menghadap ke belakang untuk dua tahun pertama. Ia adalah peningkatan kegemaran abadi Institut GH, kini diperakui Greenguard Gold, yang bermaksud fabrik telah disemak untuk pelepasan kimia yang rendah. Bar anti-lantunan bersepadu memberikan kestabilan sekiranya berlaku kemalangan. Kanopi yang besar dan boleh dipanjangkan untuk mengelakkan matahari daripada mata bayi anda semasa tunggangan merupakan sentuhan yang tidak pernah digembar-gemburkan yang disukai oleh penguji kami. Malah terdapat penutup tempat duduk kereta berzip ke bawah dengan panel jejaring jika anda ingin memberi privasi kepada bayi anda, terlindung sepenuhnya daripada lampu dan pemandangan.

Kerusi kereta tanpa alas ini mempunyai berat lebih daripada 10 paun, yang akan mula terasa seperti berat apabila bayi anda membesar. Kami cadangkan memasukkan tempat duduk ke dalam kereta dorong jika anda bercadang untuk mengangkutnya dalam jarak yang jauh. Banyak kereta sorong bayi, bukan sahaja dari Chicco, serasi dengan tempat duduk kereta popular ini, selalunya dengan bantuan penyesuai.

Dimensi item 28″ x 16.75″ x 22.5″
Had menghadap belakang 4 hingga 35 lbs atau 32″ (mana-mana dahulu)
Had menghadap ke hadapan N/A (menghadap ke belakang sahaja)
Berat kerusi kereta 10.5 paun
Berat asas 8.5 lbs

2. TEMPAT DUDUK KERETA BOLEH TUKAR KESELURUHAN TERBAIK – Britax One4Life ClickTight All-in-One
One4Life ClickTight All-in-One
KEBAIKAN
– Guna dari bayi hingga kanak-kanak
– Memudahkan untuk memastikan kanak-kanak menghadap ke belakang lebih lama
– Sistem Clicktight mempercepatkan pemasangan

KEBURUKAN
– Tidak serasi dengan kereta dorong bayi
– Tempat duduk kereta paling berat dalam senarai kami

Seperti namanya, ini adalah sebahagian daripada kelas baharu tempat duduk kereta boleh tukar yang direka untuk penggunaan sehingga 10 tahun . Mula-mula, pasangkannya menghadap ke belakang untuk bayi anda. Ia mungkin pada mulanya kelihatan besar untuk bayi kecil dan ia tidak boleh keluar dari kereta dan masuk ke dalam kereta dorong – yang merupakan ciri kegemaran kami bagi kerusi kereta bayi – tetapi faedah utama kerusi kereta ini ialah anak anda boleh kekal dalam kedudukan paling selamat menghadap ke belakang sehingga 50 paun.

“Saya dapat memastikan anak saya menghadap ke belakang untuk masa yang lama dalam hal ini kerana dia sangat selesa,” kata Ketua Teknologis & Pengarah Teknikal Eksekutif kami Rachel Rothman. Kerusi itu adalah yang paling berat dalam senarai kami, namun ia mempunyai 15 kedudukan baring dan banyak penguji melaporkan mengekalkan anak mereka di One4Life menghadap ke belakang hingga umur 3 tahun.

Apabila ditukar kepada kerusi kereta boleh tukar yang menghadap ke hadapan, One4Life boleh menahan anak anda dalam abah-abah tempat duduk kereta sehingga 65 paun. Selepas itu, anda perlu menukarnya kepada mod penggalak, menggunakan tali pinggang keledar untuk memastikan anak anda berada di tempat duduk sepanjang zaman kanak-kanak mereka. Ia bagus sebagai penggalak sehingga 120 paun atau apabila anak anda mencapai ketinggian 63 inci (ya, itu lebih sedikit daripada lima kaki, dua inci — jadi ini boleh bertahan!).

Terdapat tali LATCH yang mudah diakses untuk pemasangan menghadap ke belakang. Sistem Clicktight Britax terletak di bawah pad tempat duduk di mana anda akan mengikat tali pinggang pusingan kenderaan dan mengetatkan tempat duduk dengan selamat untuk kedudukan menghadap ke hadapan. Kain boleh dicuci dengan mesin dan dikeringkan. Dua pemegang cawan boleh tanggal dan selamat untuk mesin basuh pinggan mangkuk.

Dimensi item 20.5″ x 19.5″ x 25″
Had menghadap belakang 5 hingga 50 lbs atau 49″ (mana-mana dahulu)
Had menghadap ke hadapan 22 hingga 65 lbs
Had penggalak 40 hingga 120 lbs atau 63” (mana-mana dahulu)
Berat kerusi kereta 30 lbs

3. TEMPAT DUDUK KERETA BERNILAI TERBAIK – Maxi-Cosi Lelaki All-in-One
Lelaki All-in-One
KEBAIKAN
– Bermula dari lahir hingga besar
– Tempat letak kepala yang tebal dan selesa
– Didatangkan dalam lebih daripada setengah dozen pilihan warna

KEBURUKAN
– Tempat duduk kereta terbesar dalam senarai kami, paling sesuai dalam SUV

Lelaki boleh mengendalikan bayi baru lahir empat paun menghadap ke belakang, dan kemudian pergi sehingga ke tahap kanak-kanak seberat 100 paun, menghadap ke hadapan dalam mod penggalak. Ia beralih daripada memanjangkan menghadap ke belakang (untuk bayi sehingga 40 paun, yang membawa anda melepasi hari lahir kedua) kepada menghadap ke hadapan dan kemudian kepada penggalak.

Perlindungan kesan sampingan yang murah dan sandaran kepala yang tebal memberikan keselesaan untuk tidur siang dan rasa selamat. Ini juga merupakan tempat duduk kereta yang jarang ditemui yang terdapat dalam pelbagai warna cantik termasuk ungu, pic dan jed.

Melihat ulasan dalam talian menunjukkan bahawa sesetengah ibu bapa bergelut untuk memasang kerusi kereta setinggi lebih 30 inci ini dan mereka menyalahkan pukalnya. Ia juga mendapat pangkalan terluas daripada mana-mana tempat duduk kereta dalam senarai kami. Atas sebab itu, ia mungkin lebih sesuai dalam SUV berbanding beberapa sedan. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja ia masuk, abah-abah tanpa benang semula menjadikan melaraskan bayi anda di tempat duduk dengan mudah. Pasak kecil di sisi tempat duduk boleh menahan abah-abah daripada laluan anda semasa anda meletakkan anak anda, yang merupakan sentuhan yang bagus.

Dimensi item 34.5″ x 20″ x 30.5″
Had menghadap belakang 4 hingga 40 lbs atau 40″ (mana-mana dahulu)
Had menghadap ke hadapan 22 hingga 65 lbs
Had penggalak 40 hingga 100 paun atau ‎52″ (mana-mana dahulu)
Berat kerusi kereta 22 lbs

4. TEMPAT DUDUK KERETA TERBAIK UNTUK KERETA KECIL – Graco SlimFit3 LX
SlimFit3 LX
KEBAIKAN
– Boleh memuatkan tiga daripada ini di kebanyakan tempat duduk belakang
– Bermula dari lahir hingga besar
– 38K+ ulasan Amazon lima bintang

KEBURUKAN
– Reka bentuk langsing mungkin menarik untuk kanak-kanak besar

Tempat duduk kereta boleh tukar semua-dalam-satu yang mudah dipasang ini cukup ramping untuk anda muatkan tiga pada kebanyakan tempat duduk belakang , menjadikannya popular dengan keluarga yang mempunyai lebih daripada dua anak dan ibu bapa yang mempunyai kereta kompak. (Ia memenangi salah satu daripada Anugerah Keibubapaan 2022 kami ).

SlimFit3 berkembang bersama anak anda dari peringkat bayi hingga zaman kanak-kanak kerana ia beralih daripada menghadap ke belakang untuk bayi, menghadap ke hadapan untuk kanak-kanak kecil dan penggalak belakang tinggi untuk kanak-kanak besar. Jika anda baik dengan kerusi kereta bayi yang tidak boleh ditarik keluar dari kereta anda dan dibawa ke mana-mana, maka menggunakan ini sejak lahir akan menjimatkan wang anda dalam jangka masa panjang.

Anda boleh mengekalkan tempat duduk ini menghadap ke belakang sehingga anak kecil anda mempunyai berat 40 paun. SlimFit3 mempunyai sandaran kepala 10 kedudukan, sandaran empat kedudukan dan tali pinggang tanpa benang semula, menjadikannya mudah untuk dilaraskan untuk keselesaan anak anda. Tetapi terdapat kelemahan pada reka bentuk nipis: “Ia berjalan sempit dan ia agak ketat untuk kanak-kanak berbingkai lebih besar,” kata editor GH Yolanda Wikiel, yang anaknya berumur 4 tahun. “Kami membelinya apabila kami mempunyai kereta yang lebih kecil – dan kanak-kanak yang lebih kecil. Selain itu, kami mendapati bahawa talinya terpintal dan tersekat sedikit terlalu mudah.”

Dimensi item 20.7″ x 16.7″ x 24.5″
Had menghadap belakang 5 hingga 40 lbs (tiada had ketinggian)
Had menghadap ke hadapan 22 hingga 65 lbs
Had penggalak 40 hingga 100 lbs atau ‎57″ (mana-mana dahulu)
Berat kerusi kereta 19.2 paun

5. TEMPAT DUDUK KERETA BAYI PREMIUM TERBAIK – UPPAbaby Mesa Max
Mesa Max
KEBAIKAN
– Muatkan kaki untuk membantu menyerap daya langgar
– Abah-abah yang mudah dilaraskan
– Tempat duduk kereta paling ringan dalam senarai kami

KEBURUKAN
– Pangkalan adalah lebih besar sedikit daripada pangkalan MESA biasa
– Paling masuk akal jika anda mempunyai kereta sorong UPPAbaby

Reka bentuk premium dan fabrik berkualiti UPPAbaby Mesa menjadikannya tempat duduk menghadap belakang yang menonjol untuk bayi sehingga 35 paun.

Tambahkan panduan meratakannya yang mudah difahami (penunjuk berubah daripada merah kepada hijau apabila ia rata) dan fakta bahawa ia sangat ringan, dan penguji ibu bapa kami agak gembira dengan pilihan ini. Jurutera kami memuji abah-abah tanpa benang semula untuk pelarasan yang mudah dan kanopi boleh dipanjangkan yang patut diberi perhatian sebagai ciri yang mengagumkan.

Baharu pada versi Mesa Max ini ialah panel anti-lantunan dan kaki beban yang dibina ke dalam pangkalan, yang kedua-duanya membantu menstabilkan tempat duduk dan mengedarkan daya kemalangan sekiranya berlaku kemalangan. Pangkalannya lebih besar sedikit daripada Mesa biasa , tetapi kami masih menjalankan ujian Lab dan pengguna pada versi yang dikemas kini. Jika atas sebab tertentu anda tidak boleh menggunakan pangkalan, mungkin dalam situasi perkongsian perjalanan, tempat duduk kereta ini juga boleh dipasang dengan tali pinggang keledar.

Mesa Max juga menampilkan fabrik yang diperakui Greenguard. Setiap kerusi kereta Mesa direka untuk dipasang terus pada kereta dorong UPPAbaby Vista V2 yang disyorkan oleh GH dan pada kereta dorong UPPAbaby Cruz. Dengan penyesuai, ia boleh dipasang pada kereta sorong lain juga.

Dimensi item 28.5″ x 17″ x 26.5″
Had menghadap belakang 4 hingga 35 lbs atau 32″ (mana-mana dahulu)
Had menghadap ke hadapan N/A (menghadap ke belakang sahaja)
Berat kerusi kereta 9.9 lbs
Berat asas 12.6 paun

6. TEMPAT DUDUK KERETA BOOSTER TERBAIK UNTUK KANAK-KANAK BESAR – Diono Monterey 5iST FixSafe
Monterey 5iST FixSafe
KEBAIKAN
– Mengembangkan sisi untuk muat yang selesa
– Dilipat ke bawah dan mempunyai tali pembawa untuk perjalanan

KEBURUKAN
– Tiada abah-abah lima mata, jadi ini hanya untuk kanak-kanak besar

Tempat duduk kereta penggalak baharu ini, pemenang Anugerah Perjalanan Keluarga 2023, tidak kelihatan seperti bayi, jadi anak anda yang lebih tua yang masih memerlukan penggalak agar tali pinggang keledar dipukul pada ketinggian yang betul berkemungkinan tidak akan membantah untuk duduk di dalamnya.

Dua belas kedudukan sandaran kepala dan sisi yang mengembang bermakna anak besar anda boleh mendapatkan kesesuaian yang selesa. Ia boleh memuatkan kanak-kanak sehingga 120 paun dengan selamat. Anda memasang ini menghadap ke hadapan menggunakan penyambung LATCH, kemudian ikat anak anda dengan tali pinggang keledar kereta.

Perkara yang menarik perhatian penguji kami: Ini sebenarnya dilipat untuk penyimpanan dan perjalanan serta termasuk tali pembawa untuk memudahkan pengangkutan. Keluarga yang menggunakan kenderaan kongsi perjalanan atau berada di dalam dan keluar dari kereta yang berbeza menyukai pilihan ini untuk kanak-kanak besar. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa ini tidak menjadi penggalak tanpa belakang; bahagian belakang tetap melekat. Jika anda hanya mahukan kerusi penggalak tanpa belakang, pertimbangkan Graco TurboBooster dalam senarai kami.

Dimensi item 15″ x 17″ x 24.8″
Had menghadap belakang N/A (booster sahaja)
Had penggalak 40 paun dan ‎38.2″ hingga 120 paun atau 63″ (mana-mana dahulu)
Berat kerusi kereta 18.7 paun

7. TEMPAT DUDUK KERETA BOOSTER TANPA BELAKANG TERBAIK – Graco TurboBooster LX
TurboBooster LX
KEBAIKAN
– Dudukkan kanak-kanak lebih tinggi supaya tali pinggang keledar muat dengan betul
– Ringan dan mudah untuk bergerak dari kereta ke kereta
– Pemegang cawan dan ruang penyimpanan

KEBURUKAN
– Tiada sandaran kepala yang selesa
– Tiada perlindungan kesan sampingan khas

Turbobooster LX adalah untuk kanak-kanak yang lebih tua yang tidak memerlukan sokongan leher atau belakang tambahan tetapi perlu dinaikkan secara literal beberapa inci supaya tali pinggang keledar muat dengan betul. Ia mudah alih, berpatutan dan mempunyai pad tempat duduk yang boleh dibasuh mesin supaya anda boleh membersihkan kekacauan yang tidak dapat dielakkan. Penguji menyukai petak storan tersembunyi dan pemegang cawan yang mudah dipasang.

Sebaik sahaja anak anda mencapai umur apabila anda akan membawa mereka dan rakan-rakan mereka ke acara dan aktiviti yang berbeza, ia boleh menjadi penyelamat untuk mempunyai satu atau dua daripada ini di dalam bagasi anda untuk dapat menarik keluar untuk penumpang yang melawat. Ketahuilah bahawa kerusi kereta boleh tukar, dengan abah-abah lima mata dan sisi yang tinggi, adalah pilihan yang lebih selamat untuk kanak-kanak sehingga kira-kira 65 paun, jadi jangan terlalu tergesa-gesa untuk menukar kepada kerusi penggalak jenis ini. Ia adalah yang terbaik untuk kanak-kanak sekolah rendah.

Dimensi item 15.5″ x 17.5″ x 8.64″
Had menghadap belakang N/A (booster sahaja)
Had penggalak 40 lbs dan 43″ hingga 100 lbs atau 57″ (mana-mana dahulu)
Berat kerusi kereta 5.5 paun

8. KOMBO TEMPAT DUDUK KERETA DAN STROLLER TERBAIK – Kereta Doona Tempat Duduk Kereta
Stroller Tempat Duduk Kereta
KEBAIKAN
– Stroller-dan-kerusi kereta dalam satu
– Memudahkan perjalanan dan menggunakan berbilang kenderaan
– 11k+ ​​ulasan Amazon lima bintang

KEBURUKAN
– Hanya untuk dua tahun pertama kehidupan bayi anda
– Lebih berat daripada kerusi kereta bayi biasa

Ia mewah dan lebih berat daripada tempat duduk kereta bayi biasa, tetapi Doona adalah inovatif kerana ia bertukar menjadi kereta sorong dalam beberapa saat tanpa memerlukan sebarang penyesuai atau peralatan tambahan .

Sesuai untuk perjalanan, kerusi kereta bayi ini bermakna anda tidak perlu membawa kereta dorong berasingan. Ia juga bagus jika anda sekeluarga yang menggunakan berbilang kereta atau kongsi perjalanan, kerana, walaupun ini disertakan dengan tapak tempat duduk kereta, ia juga boleh dipasang dengan hanya tali pinggang keledar. Kami sangat menyukai model ini, ia adalah pilihan keseluruhan terbaik kami untuk gabungan kerusi kereta dan kereta dorong — selain itu, ia mempunyai lebih 11K ulasan lima bintang di Amazon.

Penguji yang menggunakan sambutan ini mengenainya semasa tahun pertama bayi mereka. Ia menjadi usang, bagaimanapun, sekitar atau hanya selepas hari lahir kedua anak anda, apabila mereka akan membesar, atau lebih awal. Pada ketika itu, anda akan mahukan kerusi kereta boleh tukar atau lain-lain yang menghadap ke hadapan.

Dimensi item 17.3″ x 23.6″ x 26″
Had menghadap belakang 4 hingga 35 lbs atau 32″ (mana-mana dahulu)
Had menghadap ke hadapan N/A (menghadap ke belakang sahaja)
Berat kerusi kereta 16.5 paun

9. TEMPAT DUDUK KERETA PUSING TERBAIK – Baby Jogger City Turn
Pusingan Bandar
KEBAIKAN
– Hadapkan bayi anda ke arah anda untuk memuatkannya dengan lebih mudah
– Padding mewah untuk perjalanan yang selesa

KEBURUKAN
– Hanya berpusing dalam mod menghadap belakang
– Sukar untuk bersandar

Satu lagi kategori baharu yang telah muncul dalam pasaran tempat duduk kereta: kerusi kereta boleh tukar yang berputar, supaya anda boleh mengikat bayi anda dengan mereka menghadap pintu kereta, kemudian memutar bayi anda kembali ke posisi menghadap ke belakang. Ini menjadikan beban masuk lebih mudah, kerana anda boleh menghadap bayi anda semasa anda memasangkan strap abah-abah pada tempatnya . Tiada lagi bersandar di tempat duduk belakang dan memusingkan diri anda seperti pretzel!

Semasa menguji, kami menyukai betapa selesanya pelapik pada tempat duduk ini, yang bersama-sama dengan putaran membantu mewajarkan harga yang tinggi. Tetapi ciri pusing tidak berfungsi untuk persediaan menghadap ke hadapan, dan ini tidak menjadi tempat duduk penggalak. Terdapat lima kedudukan berbaring tetapi mencondongkan tempat duduk ke hadapan dan belakang adalah sedikit lebih sukar dengan ini berbanding dengan tempat duduk lain.

Akhirnya, disebabkan tapak pusing yang inovatif, tempat duduk ini agak besar dan tidak muat di semua kenderaan, jadi jika anda mempunyai sedan, perhatikan dimensi tempat duduk untuk memastikan ia muat di dalam.

Dimensi 21.75″ x 19″ x 23.5″
Had Menghadap Belakang 4 hingga 50 paun atau 49″ (mana-mana dahulu)
Had Menghadap Depan 22 hingga 65 lbs atau 49″ (mana-mana dahulu)
Berat Tempat Duduk Kereta 28 lbs

Bagaimana kami menguji kerusi kereta

Apabila pakar keibubapaan dan kejuruteraan di Hadiah2u Malaysia menilai tempat duduk kereta, kami menyemak pematuhan keselamatan, kemudahan penggunaan dan ciri untuk tempat duduk kereta serta sejauh mana responsif perkhidmatan pelanggan syarikat. Kami menguji tempat duduk kereta dalam kenderaan pelbagai saiz dan dengan penguji pengguna yang mempunyai anak pada setiap peringkat umur dan peringkat supaya kami boleh mendapatkan maklum balas kehidupan sebenar.

Dalam enam tahun yang lalu, kami telah menguji 25 tempat duduk kereta.

Kemudahan penggunaan jika faktor yang besar, jadi kami menilai betapa mudahnya untuk melaksanakan setiap tindakan berikut dengan setiap tempat duduk kereta:

 • Memasang kerusi kereta
 • Melaraskan sudut tempat duduk kereta
 • Melaraskan ketinggian abah-abah
 • Melaraskan ketegangan abah-abah
 • Mengamankan kanak-kanak di tempat duduk kereta
 • Mengeluarkan tempat duduk dari pangkalan (untuk tempat duduk kereta bayi)
 • Menanggalkan penutup tempat duduk kereta
 • Membersihkan kerusi kereta
 • Mengikuti manual arahan


Apakah jenis kerusi kereta yang sesuai untuk anak anda?

Tempat duduk kereta bayi: Seperti namanya, ini adalah tempat duduk kereta yang direka khusus untuk digunakan sejak lahir, dan ini selalunya jenis tempat duduk kereta yang dibawa oleh keluarga yang baru lahir pulang dari hospital.Tempat duduk kereta bayi hanya boleh digunakan menghadap ke belakang, iaitu kedudukan yang lebih selamat untuk bayi sehingga hari lahir kedua.

 • Tempat duduk kereta bayi direka khusus mengikut keperluan bayi dengan sokongan tambahan untuk leher, kepala dan saraf tunjang mereka.
 • Anda boleh dengan mudah mengeluarkan kerusi kereta bayi dari kereta anda, menanggalkannya dari tapaknya (yang kekal di dalam kereta) dan membawa bayi anda di tempat duduk untuk memudahkan peralihan masuk dan keluar dari kenderaan anda.
 • Kerusi kereta bayi selalunya serasi dengan kereta sorong dan boleh klip betul-betul pada tempat duduk kereta sorong atau rangka kereta sorong. Ini membolehkan anda menggunakan beberapa kereta sorong ringan sejak lahir. Tempat duduk kereta dan kereta sorong yang dijual bersama dipanggil sistem perjalanan. Jika anda mahukan kereta sorong daripada satu jenama dan tempat duduk kereta bayi daripada yang lain, ia biasanya boleh berfungsi bersama apabila anda membeli penyesuai berasingan.
 • Had ketinggian dan berat berbeza mengikut jenama dan model, tetapi biasanya, had berat maksima pada 30 atau 35 paun. Setiap kali anak anda mencapai sama ada ketinggian atau had berat (biasanya selepas hari lahir kedua), anda perlu berhenti menggunakan kerusi kereta bayi anda dan beralih ke kerusi kereta boleh tukar.
 • Jika anda mempunyai lebih daripada satu kereta, anda boleh membeli tapak tambahan untuk tempat duduk kereta bayi anda. Setiap tapak tetap dipasang di dalam kereta supaya anda boleh dengan mudah mengklik tempat duduk kereta masuk dan keluar.

Tempat duduk kereta boleh tukar: Ini direka untuk menukar daripada menghadap belakang kepada menghadap ke hadapan. Mereka dimaksudkan untuk digunakan sejak lahir hingga tahun kanak-kanak dan seterusnya. Banyak keluarga bermula dengan kerusi kereta bayi dan berpindah ke kerusi kereta boleh tukar untuk anak kecil mereka.

 • Bayi selalunya boleh menggunakan kerusi kereta boleh tukar. Jika anda ingin memulakan dengan salah satu daripada ini sejak lahir, semak penggredan umur dahulu. Banyak tempat duduk kereta boleh tukar mempunyai sisipan tambahan yang boleh digunakan untuk keselesaan dan keselamatan kanak-kanak yang lebih kecil.
 • Kelemahannya ialah anda tidak boleh mengklik kerusi kereta boleh tukar keluar dari kereta anda dan membawanya — tiada tapak atau pemegang pembawa. Selain itu, tiada tempat duduk kereta boleh tukar yang boleh dimuatkan pada kereta sorong. Pemasangan mengambil sedikit masa lagi, jadi tidak praktikal untuk kerap mengalihkan tempat duduk kereta boleh tukar antara kereta yang berbeza.
 • Semakin banyak tempat duduk kereta boleh tukar mempunyai pilihan untuk menukar lebih lanjut kepada kerusi penggalak, bermakna anda boleh mendapat penggunaan penuh selama 10 tahun daripada salah satu daripada ini.

Tempat duduk kereta penggalak: Ini benar-benar meningkatkan kanak-kanak besar supaya tali pinggang keledar dewasa akan menyentuh bahagian tengah bahu dan dada kanak-kanak dengan betul.

 • Penggalak belakang tinggi termasuk sandaran, yang berguna untuk kanak-kanak kecil, dan kadangkala sayap sisi yang memberi tempat kepada kanak-kanak untuk merehatkan kepala mereka apabila mereka mahu tidur.
 • Penggalak tanpa belakang hanyalah tempat duduk kecil dan tidak ada yang lain. Bagi kanak-kanak yang mempunyai berat lebih 100 paun yang mungkin berasa malu dengan rupa dan rasa kebudak-budakan booster belakang tinggi, tempat duduk mudah alih ini memastikan mereka berada dalam kedudukan yang betul dengan maruah tween mereka utuh.

  Baca semua peraturan untuk mempunyai anak dari mana-mana umur dengan selamat, menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit.


Apa yang perlu dicari semasa membeli-belah untuk kerusi kereta

✔️ Had berat dan ketinggian: Pastikan anda mendapat tempat duduk yang sesuai dengan berat dan ketinggian anak anda. Tempat duduk kereta dihadkan oleh kedua-duanya. Spesifikasi hendaklah dinyatakan pada pembungkusan atau dalam penerangan tempat duduk kereta dalam talian. Banyak tempat duduk boleh tukar mempunyai berbilang konfigurasi untuk anak anda yang sedang membesar. Setiap kali anak anda mencapai tahap maksimum untuk sama ada ketinggian atau berat, sudah tiba masanya untuk beralih ke yang seterusnya.

✔️ Polisi pemulangan: Sesetengah tempat duduk kereta mungkin lebih muat pada kereta tertentu berbanding yang lain bergantung pada saiz tempat duduk kereta, saiz kereta, sudut tempat duduk kenderaan dan jenis tali pinggang keledar kenderaan. Tiada cara untuk mengetahui tempat duduk kereta mana yang sesuai dan mudah dipasang pada kenderaan mana hanya dengan melihatnya, jadi pastikan anda boleh menguji kesesuaian dan pemasangan dalam kenderaan yang anda rancang untuk memandu. Setiap kerusi kereta akan muat setiap kenderaan secara berbeza.

✔️ NHTSA: Gunakan panduan NHTSA (lihat di bawah) untuk membantu anda mengenal pasti tempat duduk kereta yang sesuai. Ia akan membantu anda mengecilkan kepada kedudukan terbaik (menghadap ke belakang atau hadapan) dan jenis (bayi, tempat duduk kereta boleh tukar atau penggalak). Anda memasukkan tarikh lahir, tinggi dan berat anak anda dan ia akan menghasilkan senarai tempat duduk kereta yang sesuai, bersama-sama dengan penilaian kemudahan penggunaan agensi mereka.

Panduan tempat duduk kereta NHTSA
bacaan nhtsa untuk kanak-kanak berumur 3 tahun, 3 kaki, 33 paun

Ini adalah contoh carian NHTSA untuk kanak-kanak berumur 3 tahun yang tingginya tiga kaki dan 33 paun. Bar biru menunjukkan bahawa mereka mengesyorkan kerusi kereta yang menghadap ke hadapan dengan abah-abah keselamatan terbina dalam, yang selalunya bermaksud membeli kerusi kereta boleh tukar.

Perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan untuk kerusi kereta

LAKUKAN:

 • Perhatikan manual arahan semasa memasang tempat duduk kereta buat kali pertama. Pemasangan yang betul adalah penting untuk keselamatan anak anda. Nasib baik, banyak tempat duduk juga mempunyai arahan visual tentang produk itu sendiri untuk membantu membimbing anda, dan semakin banyak jenama mempunyai video pemasangan tersedia di YouTube. Kebanyakan juga menyenaraikan nombor telefon yang boleh anda hubungi untuk mendapatkan bantuan daripada manusia yang boleh membimbing anda melalui langkah pemasangan.
 • Daftarkan tempat duduk kereta anda dengan pengilang untuk mendapatkan kemas kini tentang penarikan balik. Anda juga boleh mendaftar di halaman makluman panggil semula NHTSA .
 • Selepas mengetatkan tempat duduk bayi anda, semak semula sama ada penunjuk aras berada di zon yang betul. Pasang tempat duduk anda di atas tanah rata (yang mungkin bermakna memandu kereta anda ke tempat letak kereta rata jika jalan masuk anda berada di cerun) untuk memastikan alat bantuan meratakan berfungsi dengan baik.
 • Periksa kerusi kereta anda untuk pemasangan yang betul. Semak NHTSA.gov untuk mendapatkan butiran lanjut tentang mencari pakar di kawasan anda.
 • Patuhi undang-undang negeri untuk sekatan yang sesuai untuk anak anda.
 • Cari sebutan FMVSS 213 (Piawaian Keselamatan Kenderaan Bermotor Persekutuan) pada tempat duduk kereta anda. Ini adalah keperluan keselamatan minimum untuk sistem penahan kanak-kanak termasuk tempat duduk kereta untuk kanak-kanak yang mempunyai berat sehingga 80 paun. Kerusi dengan sebutan ini mempunyai syarat yang perlu dipenuhi untuk kebolehkemasan, mudah terbakar dan gancu dan melepaskan tekanan, antara lain.

JANGAN:

 • Gunakan tempat duduk kereta yang melepasi tarikh luput pengilang (dicetak pada tempat duduk kereta) atau yang telah diletakkan di dalam apa-apa sahaja selain daripada pelentur fender kecil. Sebaik sahaja elemen pelindung telah melakukan tugas mereka dalam perlanggaran, mereka tidak kembali ke tempatnya; anda memerlukan tempat duduk kereta baharu. Atas sebab ini, kami juga mengesyorkan membeli kerusi kereta baharu melainkan anda mengenali pemilik tempat duduk kereta sebelum ini dengan baik dan boleh mempercayai bahawa kerusi itu tidak terjejas.
 • Kencangkan kanak-kanak di tempat duduk kereta semasa mereka memakai pakaian besar seperti kot musim sejuk yang gebu. Pakaian itu boleh mampat dalam kemalangan dan kanak-kanak mungkin boleh terlepas dari sekatan. Walaupun datuk dan nenek mungkin melelapkan mata melihat anda meninggalkan rumah dengan anak kecil anda berpakaian biasa dan kot mereka dibungkus secara berasingan, semua pengeluar tempat duduk kereta mengesyorkan supaya tidak menghalang kanak-kanak memakai pakaian besar . Cara terbaik untuk memastikan anak anda selamat dan hangat adalah dengan memasukkannya ke dalam abah-abah dengan pakaian biasa dan kemudian meletakkan selimut atau jaket di atasnya supaya ia tidak mengganggu abah-abah.


Tahu lingo kerusi kereta

 • Sistem kekangan lima mata: Semua tempat duduk bayi menggunakan sistem abah-abah lima mata, yang terdiri daripada tali kelangkang dengan strap abah-abah, klip dada dan tali abah-abah. Ikat anak anda setiap masa. Anda mengetatkan abah-abah dengan menarik tali yang terletak di pangkal tempat duduk.
 • LATCH: Kebanyakan tempat duduk kereta boleh dipasang sama ada dengan tali pinggang keledar atau dengan penyambung LATCH yang disertakan. LATCH bermaksud Lower Anchors and Tethers for Children dan merupakan piawaian yang diperlukan pada tempat duduk kereta dan kereta yang dibuat dari September 2002 pada. Penambat bawah LATCH dipasang pada kurungan yang selalunya terletak di antara bahagian bawah dan belakang kusyen tempat duduk kereta. Lokasi penambat paling atas berbeza dari kenderaan ke kenderaan, walaupun secara tradisinya terletak di belakang tempat duduk yang anda cuba sauh.
 • Tapak dan sandar: Kebanyakan tempat duduk kereta bayi mempunyai tapak yang membantu anda dengan pemasangan dan memudahkan untuk melaraskan bayi anda ke sudut baring yang betul, yang penting untuk keselamatan mereka kerana bayi tidak mempunyai kawalan leher yang kuat. Jika anda bermula dengan kerusi kereta boleh tukar sejak lahir, adalah penting bahawa ia dipasang menghadap ke belakang dan pada sudut berbaring yang betul untuk bayi yang baru lahir. Tahap atau garis rujukan direka bentuk untuk membantu pemasang mendapatkan sudut yang betul, dan sekali lagi, banyak jenama menyiarkan video pemasangan di YouTube supaya anda boleh menyemak imej mereka terhadap kerja anda sendiri.

 

 

 

 

 Jenama Tampon Terbaik Untuk Wanita

Pilihan utama kami: TAMPON KESELURUHAN TERBAIK Tampax Tampon Organik Tulen TAMPON NILAI TERBAIK Tampax Tampon Plastik Mutiara TAMPON ORGANIK PALING MAMPAN Tampon Kapas Organik Generasi Ketujuh TAMPON TERBAIK UNTUK PEMULA Tampax Tampon Plastik Radiant TAMPON TERBAIK...

11 Jam Tangan Rolex Terbaik untuk Lelaki

Pengasas Rolex, Hans Wilsdorf, menyukai sesuatu apabila dia menjadikan logo syarikatnya sebagai mahkota – ia kekal sebagai raja jenama jam tangan selama lebih daripada satu abad. Ekuiti jenamanya yang besar sebahagiannya kerana Rolex memberikan sedikit sahaja, kunci...

Aliran Barang Kemas Paling Hangat untuk Kekal dalam Radar Anda

Tingkatkan koleksi aksesori anda dengan anting-anting jatuh dramatik, gelang chunky dan rantai zamrud. Tidak kira gaya anda — klasik, Paris, retro, pakaian jalanan, fesyen tahun 90-an — sedikit bling yang betul boleh menjadikan keseluruhan penampilan anda menarik....

Pengering Rambut Terbaik, Diuji oleh Pakar Kecantikan

Pilihan yang paling diuji untuk semua jenis rambut, daripada rosak kepada kerinting, halus kepada keriting dan seterusnya.Salah satu kunci untuk mendapatkan blowout tahap profesional yang menakjubkan di rumah ialah pengering rambut berkualiti tinggi. Untuk hasil yang...

14 Jam Tangan Tag Heuer Terbaik untuk Lelaki

Tag Heuer paling terkenal dengan kronografnya : genre jam tangan yang diunggulinya secara menyeluruh sehinggakan pada satu ketika ia menghasilkannya untuk kebanyakan saingan Switzerland yang terkenal, termasuk Rolex . Pengasasnya, Édouard Heuer, adalah seorang...

12 Jenama Jam Tangan Breitling Terbaik Boleh Dibeli

Breitling telah menghasilkan jam tangan yang dibuat secara serius dan menarik dari segi estetika sejak tahun 1884. Ia terkenal dengan kronograf teknikal yang sangat tepat - Aviator 8, contohnya, atau Transocean Ultimate Pilot, yang menawarkan bacaan serentak dalam...